Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Підведення підсумків виконання міжнародних проектів




З метою накопичення досвіду після закриття контракту готується підсумковий звіт, в якому описуються позитивні і негативні результати реалізації міжнародного проекту, виявляються їх причини, робляться відповідні висновки.

Позитивними результатами діяльності по здійсненню проекту вважається досягнення поставлених цілей з найменшими витратами ресурсів і часу. Оцінка підсумків діяльності по проекту дозволяє розширити базу даних організації, виявити всі помилки і недоліки, які слід враховувати в майбутньому при реалізації аналогічних проектів.

Підведення підсумків і аналіз результатів часто здійснюється консалтинговою фірмою, що є професійним консультантом, а іноді й ініціатором міжнародного проекту.

Консалтингова фірма – компанія, що виконує послуги по дослідженню й прогнозуванню ринків товару проекту та проводить оцінку ефективності впровадження проекту.

При підведенні підсумків оцінюються стратегії по досягненню цілей проекту, співвідношення прийнятих рішень і передпроектного обґрунтування інвестицій, витрати бюджету проекту, ефективність використання джерел і прийнятих схем фінансування, обсяги робіт і графіки їх виконання, обґрунтованість і надійність прийнятих управлінських рішень, договірна робота, ефективність матеріально-технічного забезпечення проекту, комерційні аспекти проекту, економічний аналіз проекту, управління ризиками, інституційний аналіз, механізми контролю і звітності по проекту за часом, витратами, показниками і ресурсами.


Аналіз результатів реалізації проекту є складовою системи управління проектом (рис.15).

Рис.15. Оцінка результатів в системі управління проектом

Після підведення підсумків визначаються основні результати виконання проекту:

1) факт завершення проекту (досягнення поставлених цілей з виконанням вимог якісного характеру);

2) вартість виконаних робіт (вартість витрачених ресурсів);

3) тривалість реалізації проекту;

4) економічні вигоди, що отримані в результаті реалізації проекту (доход, прибуток, закріплення ринкових позицій);

5) соціально-економічні досягнення (підвищення зайнятості, ріст рівня життя населення).

Таким чином, креслення, картки, фотознімки, дані випробувань і введення в експлуатацію, а також інша інформація, що накопичена на протязі роботи над проектом, повинні бути проаналізовані з точки зору їх необхідності в майбутньому.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 157; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты