Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


РОЗПОДІЛ РЕСПОНДЕНТІВ ЗА РІВНЕМ СЕРЕДНЬОДУШОВОГО СУКУПНОГО ДОХОДУ ЗАЛЕЖНО ВІД РІВНЯ ОСВІТИ




 

 

 

Рівень освіти Число респондентів, що мають дохід на місяць, грн., уі: Разом
до 30,0 ЗОЛ— 60,0 60,1— 90,0 90.1— 120,0 120,1— 150,0 150,1— 180,0 180,1— 210,0 понад 210,0
Вищий за середній
Не вищий засередній
Разом

Позначимо число респондентів з освітою вище за середню = ~Еуи , 3 освітою не вище за середню — п0 - ^уОІ , тоді сума

и, і п0 буде дорівнювати чисельності всіх респондентів: л, + п0 - п . Загальне число респондентів у дохідній групі у, = уХІ + уОі.

Для обчислення бісеріального коефіцієнта зв'язку необхідно одну з груп у і прийняти як умовну середню групу А. У випадку, коли число груп уі непарне, у якості умовної середньої групи приймається група розподілу, що знаходиться у середині ряду.

Якщо ж число груп парне, то в якості умовної середньої групи приймається будь-яка з двох груп у середині ряду. Коли умовна середня група визначена, у розрахункову таблицю вводяться зна­чення умовних відхилень (а) всіх інших груп від умовної серед­ньої групи, що виражаються додатними і від'ємними числами 1, 2, 3 і т. д. залежно від видалення групи від умовної середньої.

Коефіцієнт бісеріального зв'язку уь обчислюється за однією із таких формул:

n, =■

С

П

Розрахунок необхідних значень математичних виражень, що входять у формули, здійснюється за схемою, наведеною в табл. 15.9.


■ ••'■■■-,.■.'■■.■'■-, ' ■•:'■■■ '•■'■' ■■'■ Таблиця 15.9


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты