Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Актуальність теми. «Всебічне забезпечення підрозділу в основних видах бою(оборона, наступ), на марші та при розташуванні на місці».




«Всебічне забезпечення підрозділу в основних видах бою(оборона, наступ), на марші та при розташуванні на місці».

Заняття 2 «Технічне і тилове забезпечення підрозділу в основних видах бою(оборона, наступ) на марші та при розташуванні на місці», полягає в тому, що основою бойового успіху підрозділу є їх забезпечення зброєю, бойовою технікою, боєприпасами, забезпечення безвідмовності їх в роботі в ході експлуатації та швидкого їх відновлення (ремонту) при пошкодженнях і повернення їх в дію, а також своєчасної подачі в підрозділи матеріальних засобів, приготування, доставку та видачу гарячої їжі, питної води, підвезення ракет, боєприпасів, пального, продовольства, організації миття особового складу зі зміною натільної білизни, медичного забезпечення. Тому кожний командир зобов’язаний знати заходи щодо технічного і тилового забезпечення і вміти їх своєчасно виконувати.

Потреба батальйону, роти, взводу, відділення, екіпажу, солдата в матеріальних засобах на бій визначається з урахуванням встановленого їх витрачання та збереження їх на кінець бою.

У підрозділі створюється в установлених розмірах запаси ракет, боєприпасів, пального, харчів та інших матеріальних засобів, які зберігаються і перевозяться транспортом роти забезпечення батальйону, у бойових та спеціальних машинах, при озброєнні і особовому складі.

Екіпіровка військовикаподіляється на носиму і возиму частини. Їх склад визначає командир.

Носима частина знаходиться при солдаті і сержанті і включає: особисту зброю; боєприпаси; протигаз; піхотну лопату; шолом стальний; польове спорядження; флягу з водою; речовий мішок з казаном, чашкою, ложкою, сухим пайком, аптечкою індивідуальною, засобом знезаражування води, предметами особистої гігієни, та предметами для догляду за обмундируванням та взуттям.

Возима частина складає решту майна і перевозиться у бойовій техніці (бойовий комплект, заправка пальним, запчастини та інструменти бойової машини).

Запаси поділяються на витратну частину і непорушний запас(для пального - не знижувальний запас), який витрачається з дозволу командира бригади, а у критичних обставинах-з дозволу командира батальйону з подальшою доповіддю стосовно цього старшому командиру.

Потреба в ракетах, боєприпасах, пальному та інших матеріальних засобах, забезпеченість ними підрозділів та норми витрачання вираховуються у розрахунково-постачальних одиницях(бойових комплектах, заправленнях пального, добових дачах, комплектах) та інших одиницях виміру.

Бойовим комплектом називається кількість ракет та боєприпасів, встановлених на одиницю озброєння або на бойову машину. Він вираховується на все наявне озброєння (бойові машини).

Заправленням пального називається кількість пального, яке вміщається в паливну систему машини (агрегату) або яке забезпечує уставлений запас її ходу (час роботи). Заправлення пального вираховується на всю облікову техніку підрозділу.

Добова дача -кількість продовольства, яка належить за призначеними нормами для харчування однієї людини на добу. Вона вираховується на обліковий склад підрозділу.

Комплект запасних частин, інструменту та приладдя до озброєння, техніки, а також речового, медичного та іншого майна складається з набору предметів за визначеним переліком та у встановленій кількості.

Для виконання задач технічного і тилового забезпечення в батальйоні є рота забезпечення показано на рис.1.

Всього в роті 44 чол., в тому числі: офіцерів-4 чол., водіїв автомобілів-32 (з них: вантажних автомобілів-15, спеціальних – 17).

Рис1.Організаційно-штатна структура роти забезпечення


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты