Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Техніка бігу на різних ділянках пересічної місцевості.




Ходьба, повільний біг, загально розвиваючі вправи на місці та під час руху.

Основна частина занять з прискореного пересування та легкої атлетики проводиться в двох варiантах:

перший - розучування технiки бiгу на середнi i короткi дистанцiї i тренування в ньому;

другий - розучування технiки бiгу по пересiченiй мiсцевостi, способiв перенесення зброї, пiдгонки спорядження i тренування в марш-кидках.

Тренування у бігу на короткій дистанції.

Тренування в бiгові на короткi дистанцiї проводиться на початку основної частини занять, у бiгові на середнi чи довгi дистанцiї - в кiнцi. При пiдготовцi до марш-кидкiв на перших заняттях слабо пiдготовленi вiйськовослужбовцi видiляються в окрему групу, тренування в якiй проводить призначений молодший командир.

Ефективнiсть тренувань залежить вiд застосованих засобiв, методiв i способiв їх організацiї для розвитку швидкостi i швидкiсної витривалостi.

Найбiльш ефективна органiзацiя тренувального процесу у виглядi командних змагань: естафета по колу стадiону, човникового i зустрiчного естафетного бiгу.

Попередження травматизму забезпечується старанною пiдготовкою взуття, обмундирування, спорядження i зброї та безперервним контролем за станом тих, хто навчається.

Техніка бігу на різних ділянках пересічної місцевості.

Для розвитку витривалостi до змiсту занять з прискореного пересування та легкої атлетики включаються такi вправи:

Вправа 26. Бiг на 1 км.

Вправа 27. Бiг на 3 км.

Вправа 29. Бiг на 5 км.

Проводиться на будь-якiй мiсцевостi з загального чи роздiльного старту. Старти i фiнiш обладнуються в одному мiсцi.

Вправа 37. Метання гранати Ф-1 на дальнiсть.

Виконується з автоматом в руцi будь-яким способом з розбiгу без поворотiв або з мiсця. Дальнiсть кидка вимiрюється вiд лiнiї кидання довжиною 4 м i шириною 7 см. Коридор шириною 10 м розмiчується паралельними бiлими лiнiями. Виконувати 3 спроби пiдряд, залiк за кращою.

Вправа 24. Бiг на 400 м.

Проводиться по бiговiй доріжцi стадiону з високого старту групами по 4-6 осiб. Дозволяється винос старту на середину 100 метрової дистанцiї;

або човниковий бiг 4х100 м.

Проводиться по прямiй доріжцi стадiону чи iншого рiвного майданчика, розмiченого лiнiями старту i повороту через 100 м. За командою "РУШ" з високого старту пробiгти 100 м, торкнувшись ногою землi за лiнiєю повороту чи обiгнути стiйку, повернутися кругом, пробiгти таким же чином ще три вiдрiзки по 100 м.

Для розвитку швидкостi до змiсту занять включаються такi вправи:

Вправа 23. Бiг на 100 м.

Проводиться по бiговiй дорiжцi чи на рiвному майданчику з будь-яким покриттям. За командою "На старт" пiдiйти до стартової лiнiї, поставити одну ногу вперед, не наступаючи на лiнiю, другу залишити на пiвкрока позаду. За командою "Увага" перенести вагу тiла на штовхаючу ногу, тулуб нахилити вперед, руки зiгнути в лiктях, за командою "РУШ" почати бiг;

або човниковий бiг 10Х10 м. Проводиться на рiвному майданчику, розмiченому лiнiями старту i повороту через 10 м. За командою "РУШ" з високого старту пробiгти 10 м, торкнутись землi за лiнiєю повороту, повернутися кругом, пробiгти таким же чином ще дев'ять вiдрiзкiв.

Вправа 12. Стрибок в довжину з мiсця.

Проводиться на рiвному майданчику, роздiленому лiнiями вiдштовхування i приземлення на вiдстанi 180 см одна вiд одної i далi через кожнi 5 см до вiдмiтки 280 см. Iз вихiдного положення на лiнiї вiдштовхування (носки перед лiнiєю) стрибнути вперед i приземлитися на обидвi ноги. Результат визначається за ближньою вiд лiнiї вiдштовхування вiдмiтки слiду з точнiстю до 5 см. Виконуються три спроби пiдряд, залiк - за кращою.

Вправа 30. Марш-кидок на 5 або 10 км у складi пiдроздiлу.

Проводиться в складi взводу, роти i рiвних їм пiдроздiлах на пересiченiй мiсцевостi. Кожен вiйськовослужбовець повинен мати автомат (карабiн), сумку для магазинiв, два магазини i протигаз. Старт i фiнiш обладнуються в одному мiсцi. На перевiрцi з фiзичної пiдготовки позитивна оцiнка виставляється при умовi прибуття пiдроздiлу на фiнiш у повному складi з розтяжкою не бiльше 50 м. При проведеннi перевiрок дозволяється взаємодопомога без передачi зброї, протигазу та iнших предметiв спорядження. Час визначається за останнiм учасником.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 112; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты