Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Постачання хліба.




Постачання хліба для військ здійснюється хлібопекарними підприємствами харчової промисловості та інші підприємства, які мають хлібопекарні підприємства у своєму складі згідно з особовими умовами постачання та випічки хлібу військовими організаціям по договорам. Хлібопекарні підприємства забезпечують військовим частинам пріоритетне постачання хліба ніж іншим споживачам. Крім того, військові частини можуть отримувати хліб і на військових хлібозаводах та хлібопекарнях.

Основна та додаткова сировина для випічки хлібу (мука, сіль, дріжджі та інші) хлібопекарні підприємства Міністерства оборони отримують із продовольчих складів військових округів або військових частин. Приписка військових частин до військових, державних або приватних хлібопекарних підприємств на отримання хліба здійснюються розпорядженням продовольчої служби військового округа, або начальника окружного продовольчого складу, або замісника начальника гарнізону по питанням тилу.

Забезпечення військ хлібом з державних або приватних хлібопекарних підприємств може проводитись або на умовах постачання, або на умовах випічки. При забезпеченні хлібом на умовах постачання продовольча служба військового округа не пізніше 15 днів до початку місяця або кварталу поставки передають фонди на муку хлібопекарним підприємствам постачальникам або їх керівним організаціям. Хлібопекарні підприємства самостійно отримують муку від постачальника, завозять на склади та розплачуються. Такий спосіб постачання хлібу застосовується, як правило, при забезпеченні військ хлібом із державних хлібопекарних підприємств. Цей спосіб забезпечення хлібом є найбільш поширеним та економічно доцільним, так як звільняє продовольчі склади та військові частини від отримання муки у постачальників і завозу її на хлібопекарні підприємства. Забезпечення військ хлібом на умовах випічки застосовується у випадках, коли немає іншої можливості передати хлібопекарним підприємствам фонди муки ( при постачанні муки військовому округу в порядку централізованого завозу, а також при отриманні хлібу на хлібопекарних підприємствах). При цьому способі забезпечення продовольчі склади та військові частини доставляють своїм транспортом на хлібопекарні підприємства муку, сіль, дріжджі і олію для змазки хлібних форм, а в необхідних випадках пальне для випічки хлібу. Кількість муки, яка завозиться, терміни завозу, а також розміри перехідних залишків муки на кінець кварталу (місяця) визначаються сторонами при договорі. Отриманні підприємством мука та інше хлібопекарна сировина витрачається тільки для випічки хліба військовим частинам. Останнім надається право здійснювати контроль на хлібопекарних підприємствах за витримуванням технології приготування тіста та випічки хлібу, а також за санітарним станом хлібопекарного підприємства. Хліб постачається, як правило, формовий ( ваговий або штучний). При відсутності можливості по виробничим умовам випікати фермовий хліб в договорах зазначається можливість поставки подового хлібу. Відпуск хліба проводиться по узгодженому в договорах графіку в відповідності з заявками військових частин. При зміні потреб в хлібі військові частини зобов'язані повідомити про це хлібопекарне підприємство не пізніше ніж за добу. Прийом хліба по кількості і якості проводиться прийомщиком складу або військової частини в момент отримання його на хлібопекарному підприємстві. При виявленні скритих дефектів хліба, які не могли бути виявлені при зовнішньому огляді при прийомі, складається акт прийому за участю представника хлібопекарного підприємства не пізніше 24 годин з моменту отримання хлібу. Забракований хліб повертається хлібопекарному підприємству та замінюється доброякісним хлібом протягом 6 годин з моменту виявлення дефекту. Хліб, уражений картопляною хворобою, як не підлягаючий переробці, знищується в військовій частині відповідно до діючих правил.

Хліб , отриманий на умовах поставки, оплачується по договірним цінам за вирахуванням торгових скидок. За хліб, отриманий на умовах випічки, оплачуються тільки розходи по випічці хліба, обумовлені в договорах, але не вище планових витрат та нагромаджень, встановлених для даного підприємства. В договорах на поставку хліба передбачається порядок та строки взаємної перевірки отримання та використовування хлібопекарними підприємствами муки, а також кількості вибраного військовою частиною хлібу. При цьому кількість муки, витраченої на випічку хліба, обчислюється по фактичним виходам, отриманим на хлібопекарному підприємстві, але не нижче планових виходів, встановлених для даного підприємства.

Сухарі армійські виготовляються хлібопекарними підприємствами по договорам на постачання хлібу в яких визначається примірна річна потреба в сухарях. Постачання сухарів армійських проводиться по кварталам відповідно з заявками продовольчої служби військових округів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 117; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты