Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Підготовка, знання і компетентність.




4.4.2.1. Політика.

Персонал, який виконує роботу, ознайомлений зі шкідливими та не­безпечними виробничими факторами, що виникають або можуть виник­нути на робочому місці, використовує засоби колективного та індивіду­ального захисту, компетентний віносно отриманих знань, підготовки, навичок та досвіду.

Визначена потреба у комплектації і навчанні персоналу, забезпечено навчання в галузі охорони праці та оцінюється його ефективність.

Працівники поінформовані про значення і важливість їхніх дій у забезпеченні особистої безпеки і безпеки персоналу, який їх оточує. Процес навчання, підвищення кваліфікації та інструктажу з охорони праці персоналу документується.

4.4.2.2. Сфера дії.

Поширюється на вище керівництво, керівників структурних підроз­ділів та їх заступників, керівників дільниць, майстрів, спеціалістів та робітників.

4.4.2.3. Повноваження та відповідальність.

Відділ кадрів направляє всіх, хто поступає на роботу, для прохо­дження вступного інструктажу з охорони праці у службу охорони праці підприємства.

Служба охорони праці забезпечує проведення вступного інструктажу з охорони праці з усіма, хто поступає на підприємство.

Керівники структурних підрозділів не допускають до роботи тих, кого вперше прийнято (переведено з іншого підрозділу), без проведення з ними первинного інструктажу (стажування) з охорони праці, а тих, хто виконує роботи підвищеної небезпеки, – без навчання та перевірки знань з охорони праці.

Відділ кадрів (відділ підготовки кадрів, навчально-курсовий комбінат – в залежності від наявності таких підрозділів) організовує навчання з питань охорони праці керівників, спеціалістів як під час підготовки нових професій, так і під час підвищення кваліфікації, а також працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки .

4.4.2.4. Опис.

Потреба у навчанні з охорони праці керівників, спеціалістів, служ­бовців та робітників виникає у зв’язку з:

– освоєнням нових видів техніки і технології;

– змінами нормативних вимог до питань безпеки;

– вимогами органів державного нагляду;

– необхідністю вивчення і засвоєння вимог до методів управління охороною праці;

– періодичним обновленням знань в галузі охорони праці.

Порядок навчання передбачає:

– визначення потреби у навчанні за професією;

– формування груп для навчання;

– підбір викладацьких кадрів;

– підготовку програм навчання;

– порядок атестації працівників;

– порядок документування процесу навчання.

Позачергова перевірка знань керівників структурних підрозділів з питань охорони праці здійснюється службою охорони праці.

4.4.2.5. Документація, що регулює вимоги: – Положення про систему управління охороною праці.

4.4.2.6. Додатки. Не використані.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 69; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты