Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Аскаридоз, трихоцефальоз, анкілостомідоз, некатороз




  • Левамізол (Levamisole) *, **

Фармакотерапевтична група:Р02СЕ01 - протигельмінтні ЛЗ. Засоби, що застосовуються при нематодозах. Похідні імідазотіазолу.

Основна фармакотерапевтична дія:протигельмінтний, імуностимулюючий засіб; механізм антигельмінтної дії зумовлений специфічним інгібуванням сукцинатдегідрогенази, фумаратредуктази, в зв’язку з чим блокується реакція відновлення фумарату і порушується перебіг біоенергетичних процесів у гельмінтів; у гангліоподібних утвореннях нематод препарат спричиняє деполяризуючий нейром’язовий параліч.

Показання для застосування ЛЗ:аскаридоз, анкілостомоз, некатороз ВООЗ.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:приймати внутрішньо під час їжі, запиваючи невеликою кількістю рідини, перед сном; немає потреби у прийомі проносних засобів або спеціальній дієті; для лікування гельмінтозів дорослим і дітям старшим 14 років призначають по 150 мг однократно; дітям з антигельмінтною метою препарат призначають у формі таблеток по 50 мг одноразово (ввечері) в дозі 2,5 мг/кг маси тіла; при необхідності проводять повторний курс лікування через 1 тиждень ВООЗ.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:головний біль, безсоння, запаморочення, судоми, відчуття серцебиття, диспептичні явища (нудота, блювання, біль у животі, діарея); при тривалому прийомі можливі нудота, блювання, диспептичні розлади, анорексія, панкреатит, нюхові та смакові галюцинації, нервозність, відчуття тривоги, головний біль, безсоння, парестезії, периферична полінейропатія, порушення мовлення, с-м, подібний до енцефалопатії (у пацієнтів з юнацьким артритом і паразитарним захворюванням кишечнику); грипоподібний с-м (озноб, гарячка, нудота, загальна слабкість), виразки ротової порожнини, тромбоцитопенія, агранулоцитоз, ураження нирок (підвищення концентрації креатиніну у крові), порушення функції печінки, АР (шкірний свербіж, висип, кропив’янка), підвищення рівня холестерину, міалгія, артралгія.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату, агранулоцитоз, вагітність, лактація.

Форми випуску ЛЗ:табл. по 50 мг, 150 мг.

Торгова назва:

I. ЛЕВАМІЗОЛ-ЗДОРОВ`Я, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна
II. ДЕКАРИС, ВАТ "Гедеон Ріхтер", Угорщина
ЛЕВАМІЗОЛ, Елегант Індія, Індія
  • Мебендазол (Mebendazole) * (див. п. 17.7.2.1. розділу "ПРОТИМІКРОБНІ ТА АНТИГЕЛЬМІНТНІ ЗАСОБИ")

Спосіб застосування та дози ЛЗ:вживається внутрішньо; при аскаридозі, трихоцефальозі, анкілостомідоз,та змішаних гельмінтозах незалежно від маси тіла і віку призначають дітям, старшим 2 років та дорослим по 100 мг (1 табл.) 2 р/добу БНФ (вранці та ввечері) протягом 3 днів.

· Албендазол (Albendazole) * (див. п. 17.7.2.1. розділу "ПРОТИМІКРОБНІ ТА АНТИГЕЛЬМІНТНІ ЗАСОБИ")

Спосіб застосування та дози ЛЗ:при анкілостомозі, некаторозі, аскаридозі, трихоцефальозі дорослі і діти старше 2 років внутрішньо, по 400 мг 1 р/добу протягом 3 – 5 діб БНФ; курс лікування повторюють через 3 тижні.

· Піперазину адипінат (Piperazinie adipinate) (див. п. 17.7.2.1. розділу "ПРОТИМІКРОБНІ ТА АНТИГЕЛЬМІНТНІ ЗАСОБИ")

Спосіб застосування та дози ЛЗ:при аскаридозі – 2 р/добу протягом 2 днів за 1 год до або через 0,5-1 год після їди у таких дозах: дорослі: 1.5-2,0 г на прийом (3.0-4,0 г на добу); діти віком: З роки - 0.3 г на прийом (0,6 г на добу); від 4 до 5 років - 0,5 г на прийом (1,0 г на добу); від 6 до 8 років - 0,75 г на прийом (1,5 г на добу); від 9 до 1 2 років - 1 г на прийом (2,0 г на добу); від 13 до 1 5 років - 1,5 г на прийом (3,0 г на добу); дегельмінтизацію можна проводити також протягом 1 дня: одноразово від 0,4 до 4.0 г (залежно від віку) або двічі на день (по 0.2 -2,0 г на прийом залежно від віку).

  • Пірантел (Pyrantel) * (див. п. 17.7.2.1. розділу "ПРОТИМІКРОБНІ ТА АНТИГЕЛЬМІНТНІ ЗАСОБИ")

Спосіб застосування та дози ЛЗ:при аскаридозі для дітей і дорослих курсова доза – 10 мг/кг одноразово ВООЗ, максимальна доза – 1 г внутрішньо одноразово (діти від 6 міс. до 2 років – 125 мг, діти 2 - 6 років – 250 мг, діти 6 - 12 років – 500 мг, діти старші 12 років та дорослі з вагою тіла менше 75 кг – 750 мг, дорослі з масою тіла понад 75 кг – 1 г); при анкілостомідозі та некаторозі рекомендуються такі ж дози, або (при тяжких формах захворювань) по 20 мг/кг/добу в 1 - 2 прийоми протягом 2-3 днів..


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты