Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Форматування таблиць




У Word можна відформатувати не тільки вміст таблиці (звичайно це текст), але і саму таблицю. Форматування тексту усередині таблиці виконується за допомогою тих же засобів, що і форматування символів і абзаців. Наприклад, якщо необхідно використовувати напівжирний шрифт, слід виділити текст і клацнути на кнопціНапівжирний на стандартній панелі інструментів чи натиснути комбінацію клавіш <Ctrl+B>.

Якщо потрібно змінити формат самої таблиці (а не її вмістимого), слід виконати команду ТаблицяАвтоформат щоб відкрити діалогове вікно Автоформат таблиці.

У цьому діалоговому вікні необхідно вибрати один із представлених форматів і застосувати його до своєї таблиці. Після цього потрібно вибрати який-небудь формат і вказати частини таблиці, які потрібно відформатувати, причому можна встановити будь-яку кількість прапорців опцій. У вікні попереднього перегляду Зразокпредставлена таблиця після форматування. Якщо установлено всі потрібні параметри, слід клацнути на кнопці ОК.

Перетворення тексту в таблицю

Word дозволяє перетворювати таблиці, створені шляхом установки табуляції, пробілів і інших символів для розділення стовпчиків. Для цього слід виконати командуТаблицяПеретворити Перетворити в таблицю.

Ця команда корисна й у тому випадку, якщо хтось створив таблиці за допомогою старих засобів і захоче їх переробити і працювати з ними в новому форматі. Крім того, вона використовується для перетворення в таблицю даних з бази даних, розділених комами. У таблицю можна перетворити текст, розділений комами, символами табуляції чи символами кінця абзацу.

Для того щоб перетворити текст у таблицю, слід виділити його і виконайте команду ТаблицяПеретворити Перетворити в таблицю. У діалоговому вікніПеретворити в таблицю, у вікні Роздільник потрібно вказати роздільник, що використовувався для розділення тексту в комірках старої таблиці. Після цього слід клацнути на кнопці ОК. Виходячи з розміру і формату тексту, Word запропонує кількість рядків і стовпців у таблиці. (Якщо необхідно, то можна змінити його і ввести інші значення в поле Число стовпців і Число рядків.)

 

Стандартні засоби створення рисунків: система команд; інструменти для малювання; створення малюнків за допомогою модуля WordArt. Робота з декількома документами. Друк документа: попередній перегляд; параметри друку; друк окремих частин та всього документа. Конфігурація текстового процесора Word.

Панель "Рисование" вызывается кнопкой "Рисование" на основной панели инструментов. Принципиальная особенность рисунков, создаваемых инструментами панели "Рисование", в отличие от рисунков в графическом редакторе Paint в том, что это векторная графика. Ее отличие от растровой графики в том, что рисунки хранятся в памяти компьютера не в виде отдельных точек (пикселей), а в виде математических зависимостей. Поэтому векторные рисунки масштабируются без искажения, могут быть разделены на отдельные независимые детали и, обычно, требуют меньше памяти для хранения, чем растровые.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.014 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты