Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Щодо виконання курсової роботи




Методичні вказівки

з навчальної дисципліни

« Пілотажно-навігаційне обладнання ПС».

Для курсантів денної та заочної форми навчання

Спеціальності:

 

5.05110302 «Експлуатація авіаційних електрифікованих комплексів».

 

 

Кривий Ріг 2014р.

 

Методичні вказівки щодо виконання курсової роботи з дисципліни « Пілотажно-навігаційне обладнання ПС».

Для курсантів денної та заочної форм навчання за спеціальністю 5.05110302, «Експлуатація авіаційних електрифікованих комплексів».

 

Укладач: викл. Стадник В.В.

 

Методичні вказівки обговорено на засіданні циклової комісії: Погоджую

«Авіаційних приладів та електроустаткування». Завідувач

навчально-методичним кабінетом

Протокол № _____________ _______________

Від ______ ___2014р. ____________ 2014р

Голова циклової комісії

­­­­­­______ __________

 

1. Загальні методичні вказівки.

Курсова робота відноситься до заключної стадії вивчення предмету «Пілотажно-навігаційне обладнання ПС» і ставить за мету поглиблену підготовку до державної атестації студентів.

При виконанню курсової роботи студент повинен в підсумку має розуміти зв'язок між пілотажно-навігаційними параметрами і технічною реалізацією обладнання, що працює з цими параметрами.

Питання завдань варіантів однотипні і мають 3 напрями діяльності при відповідях:

- теоретичний, що розкриває знання студента по пілотажно-навігаційним параметрам;

- практичний, що розкриває знання студента по побудові і функціонуванню навігаційного комплексу;

- практичний, що розкриває знання студента по побудові і функціонуванню пілотажного комплексу;

Робота над курсовою роботою дає студенту змогу:

- розвити уміння застосовувати теоретичні і практичні знання з загальноосвітніх та спеціальних дисциплін при вивченні систем повітряного судна, а також при вирішенні інженерних задач;

- закріпити знання з дисципліни «Пілотажно-навігаційне обладнання повітряних суден»;

- закріпити знання і навички по використанню експлуатаційної документації.

Завдання №1.Його виконання можливе при засвоєнні навчального матеріалу викладеному відповідно рис. 1.

Рис.1. Основні навігаційні напрями.

о - ортодромічний курс, це кут між північним напрямом ортодромічного меридіану РПО та проекцією повздовжньої вісі літака на площину горизонту; ψІ - істинний курс, це кут між північним напрямом географічного меридіану РПІ та проекцією повздовжньої вісі літака на площину горизонту; ψМ - магнітний курс, це кут між північним напрямком магнітного меридіану РПМ та проекцією повздовжньої вісі літака на площину горизонту; ППМ- початковий пункт маршруту; ККР - курсовий кут радіостанції, це кут між продовжною віссю літака та напрямом на радіостанцію; АРМІ – азимут радіомаяка істинний, це кут між північним напрямом істинного меридіану що проходить через літак і напрямом на радіостанцію; АЛІ - азимут літака істинний; - кут сходження меридіанів; М магнітне схилення; КПМ - кінцевий пункт маршруту.

Всі кути напрямів відраховуються у градусах за годинниковою стрілкою. Головні співвідношення при навігаційних розрахунках визначаються за формулами:

ψМК ±ΔК; ψІМ +(±ΔМ); ψІ К + (±ΔК) +(±ΔМ); ЗМШК = ЗИШК + ( );

АРММ М +КУР; АЛМ = АСМ ± 180°.

В завданні розрахунки повинні вестись не на основі формул, а на основі рисунка з відповідними умовами, наприклад:

Дано: Ψм= 40; ККР=20; ΔМ= 5 . Визначити азимут літака істинний (Алі). Навести означення параметрів.

Як видно з рисунка Алі = 65º.

Далі по умові завдання.

Завдання №2.Його виконання можливе при засвоєнні навчального матеріалу викладеному відповідно рис. 2.

Рис.2. Лицева панель ПНП-72.

1-шкала поточного курсу; 2-індекс заданого курсу; 3-стрілка заданого шляхового кута; 4-стрілка (планка) відхилення від траєкторії заходу на посадку (рівно сигнальної зони глісади); 5-шкала вказівника відхилення від траєкторії заходу на посадку; 6-стрілка (планка) вказівника відхилення від траєкторії заходу на посадку (рівно сигнальної зони курсу); 7- шкала вказівника відхилення від траєкторії заходу на посадку; 8-індекс польоту «на маяк» (висвічується); 9-лічильник далекості до маяка; 10-лічильник заданого шляхового кута; 11-прапорець (бленкер) сигналізації відмови бокового каналу радіотехнічної системи заходу на посадку; 12- прапорець (бленкер) сигналізації відмови повздовжнього каналу радіотехнічної системи заходу на посадку;13- прапорець (бленкер) сигналізації відмови курсової системи; 14-нерухомий індекс відліку поточного курсу; 15,16-прапорці сигналізації відмови лічильників; 17-силует літака; 18-кнопка тестової перевірки слідкуючих систем приладу; 19-інекс кута зносу; 21-кремальєра вводу заданого курсу; 22-кремальєра вводу заданого шляхового кута; 23-стрілка індикації кутового кута радіостанції або азимуту (по шкалі курсу); 24-шкала курсових кутів радіостанції.

В завданні відобразити лицеву панель ПНП-72 відповідно умов, наприклад:

Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ЗПУ дорівнює 90º, РЗГ – внизу. Дати означення використаних параметрів.

Завдання №3. а). Відносно курсової системи. Його виконання можливе при засвоєнні навчального матеріалу викладеному нижче. Електрофункціональна схема каналу КС типу БСФК-1 наведена на рис.3, а блок схема КС наведена на рис.4. Електрофункціональна схема каналу БСФК-1 розглядалась в предметі.

Тому щоб виконати завдання, необхідно уважно проробити матеріал, що відноситься до блок-схеми курсової системи і скласти блок-схему відповідно питання завдання.

 

 

 

Рис.3. Електрофункціональна схема каналу БСФК-1

Рис.4. Блок схема каналу КС типу БСФК-1

 

Використані на рис. скорочення: АГ-авіагоризонт; ГВ-гіровертикаль; ГПК-гіронапівкомпас;

ГА-гіроагрегат; БСК-блок узгодження курсу; ПУ-пульт управління; СКС-система кренової стабілізації (в БСФК-1 відсутня); КГ-курсовий гіроскоп; СГК-система горизонтальної корекції; СУДГ-система зменшення дрейфу гіроскопу; БГМК-блок гіромагнітного курсу; ИД-индукційний датчик; ВК-вимикач корекції; ЗК-заданий курс; КК-компасний курс; МК-магнітний курс; ГМК-гиромагнітній курс; ОК-ортодромічний курс; ШК-широтна корекція; ПОТР.-спроживачі.

Основним вузлом каналу є ГПК(ГА), який складається з:

-курсового гіроскопа (КГ), тобто трьохстепеневого гіроскопа з горизонтальною головною віссю;

-системи горизонтальної корекції(СГК), яка складається з маятникового датчика, корекційного мотора на вісі Z-Z гіроскопа (В1,М2 на електрофункціональній схемі курсової системі БСФК-1);

-вузол узгодження і видачі курсу (УСиВК), який складається з сінусно-косинусного трансформатора (СКТ) звязаного с вісью Z-Z гіроскопа, електродвигуна з редуктором, який забезпечує поворот статора СКТ (В1,М2 на електрофункціональній схемі курсової системи БСФК-1);

- системи кренової стабілізації (СКС), яка складється з СКТ-приймача, двигуна відпрацювання. В БСФК-1 не використовується.

- системи зменшення дрейфу гироскопу. В БСФК-1 на вісі У-У гіроскопу встановлюється електродвигун (на електрофункціональній схемі М3), який є вихідною ланкою системи.

В якості зовнішніх коректорів використовується індукційний датчик (компас) ИД, або БЦОМ (обчислювач зовнішньої корекції ), якщо він є на борту.

Режимами работи курсової системи є:

- «ГПК»-гиронапівкомпаса;

- «МК»-магнітної корекції;

- «ВК»- зовнішньої корекції (при наявності на борту ЦОМ).

Режими включаються з пульта управління.

Основний режим «ГПК», тривалий. В цьому режимі в КС проходить формування для споживачів і індикації сигналів гіромагнітного курсу (ψгмк) та сигналів ортодромічного курсу (ψо), фізично таким чином:

ИД вимірює компасный курс (ψк), який слідкуючою системою передаеться в БГМК і за допомогою компенсатора девіації перетворюється в магнітний курс (ψм). Магнітний курс за допомогою також слідкуючої системи передается на споживачі. Нормальна швидкість передачі знаходится в межах 5º/мин за рахунок великого коефіціє нта редукції. Тому, якщо сигнали з ИД коливаються знакоперемінно, то двигун слідкуючої системи не встигає їх відпрацювати і на споживачі вони не пройдуть. Для прискорення процесу видачи сигналів на споживачі в момент включення КС на ПУ використовується кнопка «Согласование», що приводить до збільшення швидкості видачі сигналів на споживачі.

Сигнал гіроскопичного курсу (ψг) з ГА перед використанням КС приводиться до нульового значення. При початковому виставленні КС (прив'язка, наприклад, до меридіану), на ПУ використовується задатчик курсу, що приводить до формування в БСК значення потрібного курсу на споживачі. З врахуванням вводу сигналу широтної корекції Ωзsinφ, ψг перетворюється в ψгпк (гиронапівкомпасний курс), а при прив'язуванні до меридіану - в ψо. При відхиленні ПС від значення ортодромічного курсу, за рахунок курсового гироскопу фіксується відхилення , а швидкість передачі сигналу відхилення через слідкуючі системи БСК має розмірність º/сек.

Однчасно сигнали гиронавівкомпасного курсу поступають в БГМК і при відхиленні ПС по курсу, на споживачах магнітного курсу сигнал відхилення формується не за рахунок зміни сигналів з ИД, а за рахунок КГ. Тому, вводиться поняття гіромагнітного курсу ψгмк.

Режим «МК», короткочасний. Використовується для перевірки точності работи каналу ортодромічного курсу. Фізична сутність режиму «МК», є в наступному:

- якщо в поточне значення магнитного курсу ввести кут сходження меридіанів (σ) вихідного пункту маршруту (ИПМ) і поточного пункту маршрута, а магнітний меридіан ИПМ був прийнятий за базовый, то тим самим буде перехід поточного магнітного курсу в ортодромічний.

σ вводиться з ПУ, а БГМК в цьому режимі переключається на споживачі ортодромічного курсу через БСК. Таким чином, якщо в результаті вказаних дій, значення ψо на споживачах не зміниться, то це значить канал ортодромічного курсу працює з потрібною точністю і не потрібна корекція положення ПС.

б). Відносно САУ.

Блок – схема каналу САУ в будь-якому режимі в загальному вигляді наведена на рис.5.

 

 

Рис.5. Узагальнена блок – схема каналу САУ.

 

При відповіді на питання завдання, необхідно розкрити узагальнену блок – схему відповідно варіанту. Особливу увагу звернути на обчислювач сервоприводу, де розміщені основні електронні вузли. Принцип роботи обчислювача в режимі варіанту розкритий в Л4.

Функція основних електронних вузлів обчислювача сервоприводу, їх функціональне позначення наведено на рис.6.

Рис.6. Позначення функціональних вузлів обчислювача сервоприводу.

Перелік варіантів курсової роботи з предмету ПНО-ПС приладових спеціальностей.

Варіант №1. 1. Розв’язати задачу з рисунком рішення: Дано: ΔМ=5; Ψм=60; КЗ =20; Визначити істинний шляховий кут (ІШК). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ЗПУ дорівнює 60º, РЗК – зліва. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі стабілізації кутів крену, пояснити принцип роботи каналу.

Варіант №2. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: δН =90; Ψ =0; W=1000 км/год; КВ= 60; Визначте величину швидкості вітру (U). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ЗПУ дорівнює 30º, РЗК – зліва. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі стабілізації кутів курсу, пояснити принцип роботи каналу.

Варіант №3. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення: Дано: δн= 90; КВ=60; Визначити магнітний шляховий кут (МШК). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ЗПУ дорівнює 40º, РЗК – справа. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі управління по крену/курсу від ПУЛ, пояснити принцип роботи каналу.

Варіант №4. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: КЗ=10; ΔМ= -5; Ψі= 60. Визначити магнітний заданий шляховий кут(МЗШК). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ЗПУ дорівнює 60º, РЗГ – внизу. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі управління по крену/курсу від ПНП-72, пояснити принцип роботи каналу.

Варіант № 5. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення: Дано: КЗ=10; ΔМ= -5; Ψі= 60. Визначити магнітний заданий шляховий кут(МЗШК). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: курс дорівнює 60º, РЗК – зліва. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі стабілізації на РЗК, пояснити принцип роботи каналу.

Варіант №6. 1.Розв'язати задачу з рисунком рішення: Дано: δн =90; Ψм= 0; КВ=60; Визначте кут знесення (КЗ). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: курс дорівнює 30º, РЗК – справа. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі стабілізації на маршруті, пояснити принцип роботи каналу.

Варіант №7. 1.Розв'язати задачу з рисунком рішення: Дано: Алі=270; ККР=60. Визначити істинний курс літака. Кут збігання меридіанів не враховувати. Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: заданий курс дорівнює 60º, РЗК – зліва. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі стабілізації кутів крену, навести спрощений закон управління і дати його характеристику.

 

Варіант №8. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення: Дано: δн =90; Ψі =0; КВ=60; ΔМ = 5. Визначити кут знесення (КЗ). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: заданий курс дорівнює 20º, РЗГ – зверху. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі стабілізації кутів курсу, навести спрощений закон управління і дати його характеристику.

Варіант №9. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення: Дано: Ψм= 60; ККР=30; ΔМ= -10(в місці розташування радіомаяка). Кут збігання меридіанів не враховувати. Визначити азимут літака істинний (Алі). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ЗПУ дорівнює 20º, РЗГ – зверху. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі управління по крену/курсу від ПУЛ, навести спрощений закон управління і дати його характеристику.

Варіант №10. 1 Розв'язати задачу з рисунком рішення: Дано: δн=90; КЗ=30; КВ=60; Визначити магнітний курс літака(Ψм). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: КЗ дорівнює +10º, РЗК – зліва. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі управління по крену/курсу від ПНП-72, навести спрощений закон управління і дати його характеристику.

Варіант №11. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення: Дано: Арм=0; Ψм=30; Визначити курсовий кут радіомаяка (ККР). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: КЗ дорівнює - 20º, РЗГ – внизу. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі стабілізації на РЗК, навести спрощений закон управління і дати його характеристику.

Варіант №12. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення: Дано: КВ=60; ККР =0; ΔМ=-5. Визначити азимут радіомаяка магнітний(Арм). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ЗПУ дорівнює 60º, курс дорівнює 20º. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему бокового каналу САУ-28 в режимі стабілізації на маршруті, навести спрощений закон управління і дати його характеристику.

Варіант №13. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення: Дано: МШК=60; U=300км/год; Ψм=30; кут між векторами V та U дорівнює 90. Визначити величину шляхової швидкості W. Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ЗПУ дорівнює 90º, курс дорівнює 30º. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему повздовжнього каналу САУ-28 в режимі стабілізації кутів тангажу, пояснити принцип роботи каналу.

 

Варіант №14. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: ψм = 60°; курсовий кут радіомаяка (ККР) = 30°; ΔМ = -10°(в місці розташування радіомаяка). Кут збігання меридіанів не враховувати. Визначити азимут літака істинний (Алі). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: РЗК справа, РЗГ внизу. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему повздовжнього каналу САУ-28 в режимі управління кутами тангажу, пояснити принцип роботи каналу.

Варіант №15. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: δН= 90º; ψі = 0º; КВ = 60º; ΔМ = 5º. Визначити кут знесення (КЗ). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: РЗГ зверху, РЗК зліва. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему повздовжнього каналу САУ-28 в режимі стабілізації висоти , пояснити принцип роботи каналу.

Варіант №16.1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: Арі = 180º; ψі = 60º; Визначити курсовий кут радіомаяка (ККР). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: азимут дорівнює 60º, РЗК – зліва. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему повздовжнього каналу САУ-28 в режимі стабілізації на РЗГ, пояснити принцип роботи каналу.

Варіант №17. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: ψм = 30º, ∆М = +5º; Визначити істинний курс (ψі) . Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ККР дорівнює 60º, РЗК – зліва. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему повздовжнього каналу САУ-28 в режимі стабілізації кутів тангажу, навести спрощений закон управління і дати його характеристику.

Варіант №18. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: ψм = 30º, ∆М = -5º; Визначити істинний курс (ψі) . Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ККР дорівнює 30º, РЗК – справа. Дати означення використаних параметрів.

3. . Скласти блок-схему повздовжнього каналу САУ-28 в режимі управління кутами тангажу, навести спрощений закон управління і дати його характеристику.

Варіант №19. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: ψі = 60º, ∆М = +5º; Визначити магнітний курс (ψм) . Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: азимут дорівнює 80º, РЗК – зліва. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему повздовжнього каналу САУ-28 в режимі стабілізації висоти , навести спрощений закон управління і дати його характеристику.

Варіант №20. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: ψі = 60º, ∆М = -5º; Визначити магнітний курс (ψм) . Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: ККР дорівнює 0º, РЗГ- внизу. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему повздовжнього каналу САУ-28 в режимі стабілізації на РЗГ, Скласти блок-схему повздовжнього каналу САУ-28 в режимі стабілізації на РЗГ, навести спрощений закон управління і дати його характеристику.

 

Варіант №21. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: ККР = 30º, ψм = 60º; Визначити азимут маяка магнітний (Арм) . Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: курс дорівнює 0º, ККР – 30º. Дати означення використаних параметрів.

3.Скласти блок-схему БСФК в режимі «Настройка», пояснити принцип роботи.

Варіант №22. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: ККР = 30º; ψм = 60º; ∆М = +5º. .Визначити азимут маяка істинний (Арі) . Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: азимут дорівнює 90º, РЗК – зліва. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему БСФК в режимі «ГПК», пояснити принцип роботи.

Варіант №23. 1. Розв'язати задачу з рисунком рішення. Дано: ψі = 60º, КЗ = +20º. .Визначити істинний шляховий кут (ІШК). Навести означення навігаційних параметрів, які використовувались в задачі.

2. Відобразити лицеву панель ПНП-72 з вибірковою індикацією: заданий курс дорівнює 90º, РЗГ – справа. Дати означення використаних параметрів.

3. Скласти блок-схему БСФК в режимі «МК», пояснити принцип роботи.

Варіант №24. 1.Визначити швидкість відхилення головної вісі гіроскопу типу «АГ» на широті φ = 60º від вертикалі. Графічно підтвердити рішення.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: γ = 20º лівий, δн – збільш тангаж.

3.Скласти вибіркову схему 1 слідкуючої системи в режимі «ГПК» КС БСФК, пояснити принцип роботи.

Варіант № 25. 1.Визначити швидкість відхилення головної вісі гіроскопу типу «ГПК» на широті φ = 30º в азимуті. Графічно підтвердити рішення.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: γ = 10º лівий, δн – збільш тангаж.

3. Скласти вибіркову схему 2 слідкуючої системи в режимі «ГПК» КС БСФК, пояснити принцип роботи.

Варіант №26. 1.Навести принципову схему маятникової вертикальної корекції в авіагоризонтах та пояснити принцип її дії.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: γ = 20º правий, δн – збільш тангаж.

3. Скласти вибіркову схему начальної виставки КС БСФК в режимі «ГПК» пояснити принцип роботи.

Варіант №27. 1.Навести принципову схему маятникової горизонтальної корекції в гіроагрегатах та пояснити принцип її дії.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: γ = 10º правий, δн – збільш тангаж.

3. Скласти вибіркову схему широтної корекції в КС БСФК, пояснити принцип роботи.

Варіант №28. 1.Навести принципову схему моментної азимутальної (широтної) корекції в гіроагрегатах та пояснити принцип її дії.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: υ = 20º пікірування, δн – збільш тангаж.

3. Скласти вибіркову схему усунення похибки від дрейфу гироскопу в КС БСФК, пояснити принцип роботи.

Варіант №29. 1.Навести принципову схему кінематичної азимутальної (широтної) корекції в гіроагрегатах та пояснити принцип її дії.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: υ = 10º пікірування, δн – збільш тангаж.

3. Скласти вибіркову схему підканалу гіромагнітного курсу в КС БСФК, пояснити принцип роботи.

 

Варіант №30. 1.Навести принципову схему вузла обертових підшипників в гіроагрегатах та пояснити принцип її дії.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: υ = 20º кабрірування, δн – збільш тангаж.

3. Скласти вибіркову схему режиму «МК» в КС БСФК, пояснити принцип роботи.

Варіант №31. 1.Навести принципову схему інерціальної системи на площині та пояснити принцип її дії.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: υ =10º кабрірування, δн – збільш тангаж.

3.Пояснити сутність магнітної корекції в КС БСФК.

Варіант №32. 1.Пояснити принцип настройки на період Шулера в інерціальних системах.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: γ = 20º лівий, δz – збільш лівий крен.

3.Скласти спрощену схему блоку контролю БК-31 в КС БСФК, пояснити принцип роботи.

Варіант №33. 1. Навести принципову схему електромеханічного акселерометра та пояснити принцип його дії.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: γ = 10º правий, δz – збільш правий крен.

3. Скласти спрощену схему сигналізатора С-22 в КС БСФК, пояснити принцип роботи.

Варіант№34. 1.Навести принципову схему електромеханічного гіроскопічного датчика кутової швидкості та пояснити принцип його дії.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: δz – збільш правий крен, δн – збільш тангаж..

3. Скласти спрощену схему порогового пристрою в КС БСФК, пояснити принцип роботи.

Варіант №35. 1. Навести принципову схему лазерного датчика кутової швидкості та пояснити принцип його дії.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: δz – зменш правий крен, δн – збільш тангаж.

3. Відобразити лицеві панелі пультів управління і контролю САУ-28 і пояснити призначення органів керування і сигналізації.

Варіант №36. 1.Навести принципову схему електромеханічного гіроскопічного датчика вимірювача кутів крену і тангажу та пояснити принцип його дії.

2. Відобразити лицеву панель АГК-77 з вибірковою індикацією: δz – збільш правий крен, δн – зменш тангаж.

3. Відобразити лицеві панелі пульта управління, блоків БСФК і пояснити призначення органів керування і сигналізації.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 165; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты