Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЗАВДАННЯ ТА ЗМІСТ РОЗРАХУНКОВО - ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ




ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ ТА ВПОРЯДКУВАННЯ КУРСОВОЇ

РОЗРАХУНКОВО -ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ

Робота виконується у вигляді пояснювальної записки, яка повинна відповідати вимогам стандартів та нормативних документів до текстової частини проектної документації.

Перший лист роботи - титульний; далі: - зміст; вихідні дані згідно варіанту завдання; розрахункова схема електропостачання; власне пояснювальна записка: - вступ; розділи і підрозділи розрахункової частини з відповідними їм розрахунковими схемами, схемами їх заміщення, або графіками у разі необхідності. Записка закінчується висновками по роботі та списком використаної літератури.

У вступі викладають підставу для виконання роботи та методологію її виконання. У висновках слід аргументувати одержані результати розрахунків і прийнятих кінцевих рішень.

Графічні матеріали розташовують у тексті за номером відповідного розділу та його порядковим номером. Матеріал, який вимагає масштабного зображення (захисні характеристики релейного захисту), виконують на міліметровому папері з логарифмічною сіткою.

При виконанні розділів роботи спочатку обов'язково вказати мету і методи рішення, вихідні дані, проміжні результати розрахунків, обґрунтовані довідкові дані та навести відповідну розрахункову схему. Далі навести розрахункові формули з розшифровкою позначень фізичних величин та їх розмірність. Результати складних розрахунків зводяться в таблицю, в якій вказується , наприклад:

а) по вертикалі в перших 2-3 стовпцях: адреса елемента розрахункової частини; позначення елемента в схемі; марка або тип лінії мережі чи електроапарата, параметри елемента і таке інше;

б) по горизонталі в 2-3 рядках: розрахункові формули з фізичними величинами і їх розмірностями, які розташовані відповідно з алгоритмом рішення; результати кінцевих розрахунків за даною формулою, а у разі необхідності дати проміжні результати для того, щоб було видно хід рішення.

Таблиці виконуються довільно і мають за мету дати уявлення про хід як часткових так і загальних розрахунків складних схем електропостачання, можливість аналізу результатів та їх коригування відповідно з нормативами на проектування.

ЗАВДАННЯ ТА ЗМІСТ РОЗРАХУНКОВО - ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ

Студенту пропонується самостійно виконати розрахунок системи електропостачання (СЕП) та релейного захисту електродвигуна, лінії і трансформатора цехової підстанції за варіантом індивідуального завдання.

Варіант завдання задається тризначного цифрою у відповідності з варіантом вихідних даних параметрів системи електропостачання, наведених в таблицях додатків Д1.1 - Д1.3, та літерами "а", "б", "в" варіантів розрахункової однолінійної схеми електропостачання згідно додатків Д2.1 - Д2.3.

Розрахункова робота повинна мати наступні розділи:

-вступ;

-визначення електричних навантажень;

-вибір трансформаторів;

-розрахунок розподільної мережі 6(10) кВ;

-техніко-економічні розрахунки;

-розрахунок втрат потужності в трансформаторах;

-розрахунок втрат потужності в лініях;

-компенсація реактивної потужності;

-розрахунок струмів короткого замикання;

-вибір електричних апаратів;

-релейний захист;

-автоматизація в системі електропостачання;

-автоматичне повторне вмикання (АПВ);

-автоматичне вмикання резерву (АВР);

-автоматичне регулювання конденсаторних батарей;

-автоматичне регулювання напруги трансформаторів;

-висновки;

-список літератури.

Виконання розрахунково-графічної роботи базується на знаннях теоретичного лекційного матеріалу, на поглибленому самостійному вивченні дисципліни "Електропостачання промислових підприємств" (СРС) та на досвіді виконання розрахунків в СЕП і прийняття відповідних рішень в процесі аудиторних практичних занять. Список літератури, що рекомендується для виконання розрахункової роботи, додається.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 92; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты