Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Білет -17.




1. Під час дегельмінтизації у хворого з фекаліями виділився гель­мінт довжиною до 2 м. Тіло складається з члеників, має маленьку голівку з гачками і чотирма присосками. Який гельмінт паразитував у людини?

A. Ціп’як озброєний.

B. Ціп’як неозброєний.

C. Ціп’як карликовий.

D. Ехінокок.

E. Стьожак широкий.

2. До лікаря звернулася жінка зі скаргами на загальну слабкість, порушення процесів травлення, біль у животі. Під час обстеження в неї виявлено анемію, яка пов’язана з дефіцитом вітаміну В12. З анамнезу відомо, що, проживаючи на Далекому Сході, вона часто вживала в їжу ри­б’ячу ікру. Лабораторне дослідження фекалій виявило наявність у них яєць гельмінта, які мали овальну форму, жовтий колір і кришечку на одному з полюсів. Яке захворювання в пацієнтки?

A. Теніоз.

B. Ехінококоз.

C. Дифілоботріоз.

D. Трихінельоз.

E. Аскаридоз.

3. Дитина неспокійно спить, уві сні скрегоче зубами, часто розчухує ді­лянку анального отвору. Під час огля­ду на білизні виявлено гельмінти довжиною до 1 см, ниткоподібної форми, білого кольору. Під час дослідження зскрібка з періанальних складок вияв­ле­но наявність асиметричних безбарвних яєць невеликого розміру. Як нази­ва­ється гельмінт, що паразитує у дитини?

A. Трихінела.

B. Аскарида людська.

C. Вугриця кишкова.

D. Гострик.

E. Волосоголовець людський.

4. У лікарню потрапив чоловік, 35 років, який втратив зір на одне око. З анамнезу лікар довідався, що хворий часто вживає свинину. Після рентгенологічного обстеження та проведення імунологічних реакцій діагностовано цистицеркоз. Який гель­мінт є збудником цього захворю­вання?

A. Taeniarhynchus saginatus.

B. Taenia solium.

C. Trichocephalus trichiurus.

D. Trichinella spiralis.

E. Diphyllobothrium latum.

5. Хворий, що приїхав в Україну з Австралії, звернувся до лікаря-уролога зі скаргами на біль під час сечовипускання. У сечі, взятій на ана­ліз у денний час, виявлено яйця з характерним шипом. На яке захворювання це вказує?

A. Опісторхоз.

B. Шистосомоз кишковий.

C. Шистосомоз японський.

D. Шистосомоз урогенітальний.

E. Дикроцеліоз.

6.У стоматологічне відділення звернувся хворий зі скаргами на біль у жувальних м’язах. З анамнезу відомо, що пацієнт захоплюється полю­ванням і вживає м’ясо диких тварин. Личинкову стадію якого паразита виявлено в результаті біопсії м’язів хворого?

A. Ancylostoma duodenale.

B. Taenia solium.

C. Dracunculus medinensis.

D. Trichinella spiralis.

E. Wuchereria bancrofti.

7. Під час медичного огляду у деяких юнаків під пахвами та на лобку було виявлено комах розміром 1—1,5 мм сірого кольору з коротким широким тілом, вкритим волосками. Як вони називаються?

A. Sarcoptes scabiei.

B. Pulex irritans.

C. Pediculus humanus capitis.

D. Cimex lectularius.

E. Phthirus pubis.

8. Чоловік перебуває в осередку дерматотропного лейшманіозу. Щеплення проти цієї хвороби проведено не було через наявність у нього протипоказань. Укусів яких комах треба уникати людині?

A. Москітів.

B. Бліх.

C. Ґедзів.

D. Комарів.

E. Кровосисних мух.

9.До лікаря звернувся пацієнт зі скаргами на свербіж між пальцями рук і на животі, який посилюється вночі. Під час огляду на шкірі виявлено тоненькі смужки сірого кольору і висип. Який збудник міг спричинити такі симптоми?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 105; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты