Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Функціональний склад ПРОМ




Основними елементами ПРОМ є:

1. Фотоприймач, який перетворює отриманий сигнал в електричний.

2. Каскад електричних підсилювачів, що підсилюють сигнал і перетворюють його до вигляду, придатного до обробки.

3. Демодулятор (блок регенерації), який відтворює початкову форму сигналу.

На рис. 5.1.1 наведені елементи цифрового приймального оптоелектронного модуля.

Рис. 5.1.1

Як відомо, при цифровому прийомі сигналів достатньо, щоб приймач був спроможний розрізнити складові сигналу типу 0 та 1, точна відбудова форми сигналу зовсім не обов’язкова. Тому цифровий приймач як блок регенерації повинен мати вузол прийняття рішення, або дискримінатор, який розрізняє сигнали типу 0 та 1 за деякими пороговими рівнями.

Розрізняють синхронні і асинхронні режими прийому-передачі сигналу. При синхронному режимі бітовий потік між передавачем і приймачем має неперервний характер. При асинхронному режимі дані передаються у вигляді організованих бітових послідовностей – пакетів. У проміжках між пакетами ліня мовчить.

При синхронному режимі прийому таймер приймача виділяє з послідовності бітів, що приходять, спеціальні сигнали – синхроімпульси. Аналізуючи ці імпульси, приймач регулярно настроює (або підстроює) свій таймер для правильної ідентифікації всіх бітів.

При асинхронному режимі прийому – приймач має свій незалежний таймер. Приймаючи початкові біти пакета (преамбулу), таймер приймача настроює вузол прийняття рішень приймача так, щоб упізнавання біта, що приходить, відбувалося на його середині. Електричний сигнал, який видає вузол прийняття рішень, іде на частоті таймера.

При цьому, внаслідок наявності похибки таймера, в міру надходження бітів пакета момент визначення біта, що приходить, плавно зміщається в один або інший бік відносно середини біта. Отже, для правильної ідентифікації всіх бітів пакета важливо, щоб зміщення за час прийняття пакета залишалося менше ніж 0.5 тривалості біта. Природно, що чим менша похибка таймерів приймача, тим більша довжина пакету може бути використана для передачі.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты