Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Системи зв’язку для ліній зв’язку вторинної цифрової ієрархії Е2




У 80-х роках e Радянському Союзі була розроблена та вироблялася апаратура ВОСП “Соната-2”, призначена для використання в міських мережах як лінії, що з’єднують вузли зв’язку. Ця апаратура дозволяє по одній парі оптичних волокон (багатомодових) передавати в обидва боки 120 телефонних каналів у цифровому форматі зі швидкістю 8448 кбіт/с.

На рисунку 4.1.2 надана узагальнена структурна схема системи зв’язку “Соната-2”.

Блок аналого-цифрового обладнання 1 складається з 4-х комірок, кожна з яких приймає чотири первинних цифрових потоки DS0 (64 кбіт/с, 30 телефонних каналів) і формує один інформаційний потік у двійковому коді рівня DS1 – HDB3. Далі чотири таких потоки поступають на вхід мультиплексора 2, який формує потік рівня DS2 в тому самому коді HDB3. Згодом цей потік поступає на вхід СОЛСТ-0-2. У блоці 3 (СОЛСТ-0-2) він поступає на комірку ПК, задача якої – перетворення двійкового цифрового потоку DS2 із коду HDB3 в лінійний код СМ1. З виходу ПК електричний сигнал у коді СМ1 подається на вхід передавального оптичного модуля (ПОМ), в якому він перетворюється в оптичний цифровий потік у тому самому коді СМ1. Оптичний потік за допомогою оптичного розніму вводиться до оптичного кабелю. До складу блока СОСТ-0-2, крім вказаних комірок, входять також пристрої, що виконують такі функції: контроль лінійного обладнання стійки, контроль лінійного тракту, службовий зв’язок.

Додамо, що для з’єднувальних ліній міських телефонних мереж, окрім обладнання “Соната-2”, вироблялося аналогічне обладнання ІКМ-120-5, яке також забезпечувало передаванну 120 каналів із швидкістю 8448 кбіт/с по оптичному кабелю. Апаратура випускалася у двох варіантах КЛТ-26 з робочою довжиною хвилі 0.85 мкм і КЛТ-24 з робочою довжиною хвилі 1.3 мкм.

Для передавання 120 каналів із швидкістю 8448 кбіт/с вироблялася також апаратура “Сопка-2”, призначена для роботи в зональних лініях передавання.

У даний час ці системи застаріли, хоча подекуди ще працюють.

Сьогодні в Росії виробляються сучасні системи передавання по одномодовому волокну сигналів вторинної плезіохронної ієрархії Е2: ОЛТ-025 (“Моріон”, м. Пермь) і Т-41 (АТ НПП РОТЕК).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты