Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Форма роздруківки рукопису




Якщо автор готовить рукопис із використанням текстового процесора, попросите його роздруковувати матеріал з подвійним інтервалом на аркушах формату А4 і тільки з однієї сторони аркуша. Якщо автор має у своєму розпорядженні матричний принтер, що допускає вибір якості печатки, попросите його не користуватися режимом чорнової печатки "draft". Чорнові роздруківки занадто бліді й погано підходять для виготовлення копій.

Для рукопису, підготовленої на друкарській машинці, обов'язковими вимогами повинні бути: печатка через два інтервали на аркушах формату А4 і тільки з однієї сторони аркуша.

Поля

У роздруківці рукопису повинні бути передбачені досить більші поля по всім чотирьох краях аркуша, щоб у редактора було досить місця для позначок і коректури. Поля повинні становити ніяк не менше 2,5 див.

Однорідність розміщення тексту

Необхідно, щоб кількість рядків в аркуші роздруківки було однаковим, а довжина рядків - незмінної. Тим самим істотно полегшиться процес визначення числа сторінок.

Виправлення помилок

Для рукописів, набраних за допомогою текстового процесора, варто очікувати мінімальної кількості помилок. Якщо помилок багато, краще повернути файл авторові для виправлення й повторної роздруківки.

Для виправлення помилок у рукописі, видрукуваної на друкарській машинці, попросите автора використовувати для виправлення стандартні символи. Вони наведені наприкінці роздягнула 5.3.

Виділення заголовків

Заголовки й підзаголовки в тексті повинні виділятися відповідно до їх рівнів за допомогою напівжирного або курсивного накреслення, або ж іншим способом, наприклад, різними кеглями.

Другорядний текст

Витримки й виноски в більших рукописах краще друкувати разом з основним текстом і виділяти їхнім кольором.

Додатковий матеріал

Будь-який додатковий матеріал (наприклад, ілюстрації) повинен бути наданий на окремому аркуші й пронумерований відповідно до прийнятого в основному рукописі системою нумерації.

Нумерація

Всі аркуші повинні бути послідовно пронумеровані, номери повинні бути легко помітні й проставлені у відповідних місцях (наприклад, угорі праворуч).

Ілюстрації

Ілюстрації повинні бути повністю відділені від тексту. Їх ніколи не слід включати у вигляді начерків в основний текст рукопису, де повинні бути тільки посилання на них з порядковими номерами.

Зміст

Корисно мати повний зміст, що включає детальний опис складових елементів рукопису й порядок їхнього розташування.

Деякі видавництва включають ці рекомендації в якості складового власного стилю оформлення, якому повинен випливати автор. Більш докладно ми розглянемо цю тему в розділі 2.1.3.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты