Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Типи даних в Windows. 4. Переваги використання бібліотеки MFC (самостійно)




4. Переваги використання бібліотеки MFC (самостійно)

5. Архітектура додатка

6. Типи майстрів проектів (самостійно)

7. Обробка подій в додатках класу MFC

У зв'язку з тим, що сьогодні рівень складності програмного забезпечення дуже високий, розробка додатків Windows з використанням тільки-якої мови програмування (наприклад, мови C) значно ускладнюється. Програміст повинен затратити масу часу на вирішення стандартних завдань по створенню багатовіконного інтерфейсу. Реалізація технології зв'язування та вбудовування об'єктів - OLE - зажадає від програміста ще більш складної роботи.

Щоб полегшити роботу програміста практично всі сучасні компілятори з мови C + + містять спеціальні бібліотеки класів. Такі бібліотеки включають в себе практично весь програмний інтерфейс Windows і дозволяють користуватися при програмуванні засобами більш високого рівня, ніж звичайні виклики функцій. За рахунок цього значно спрощується розробка додатків, що мають складний інтерфейс користувача, полегшується підтримка технології OLE і взаємодію з базами даних.

Сучасні інтегровані засоби розробки додатків Windows дозволяють автоматизувати процес створення додатку. Для цього використовуються генератори додатків. Програміст відповідає на питання генератора додатків і визначає властивості докладання - чи підтримує воно багатовіконний режим, технологію OLE, тривимірні органи управління, довідкову систему. Генератор додатків, створить додаток, що відповідає вимогам, і надасть вихідні тексти. Користуючись ним як шаблоном, програміст зможе швидко розробляти свої додатки.

Подібні засоби автоматизованого створення додатків включені в компілятор Microsoft Visual C + + і називаються MFC AppWizard. Заповнивши кілька діалогових панелей, можна вказати характеристики докладання і отримати його тексти, забезпечені великими коментарями. MFC AppWizard дозволяє створювати Одновіконний і багатовіконний додатків, а також додатки, які не мають головного вікна, - замість нього використовується діалогова панель. Можна також включити підтримку технології OLE, баз даних, довідкової системи.

Звичайно, MFC AppWizard не всесильний. Прикладну частину додатка програмісту доведеться розробляти самостійно. Оригінальний текст додатка, створений MFC AppWizard, стане тільки основою, до якої потрібно підключити інше. Але працюючий шаблон додатки - це вже половина всієї роботи. Вихідні тексти додатків, автоматично отриманих від MFC AppWizard, можуть становити сотні рядків тексту. Набір його вручну був би дуже стомлюючий.

MFC - це базовий набір (бібліотека) класів, написаних на мові С + + і призначених для спрощення і прискорення процесу програмування під Windows. Перед вивченням бібліотеки MFC та її використанням для створення Windows-додатків, слід згадати, як працює сама Windows і які принципи взаємодії програм з нею, яка структура типовою Windows-програми.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 96; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты