Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Сканер БФП SAMSUNG SCX-3200




Сканер - це пристрій, який дає змогу вводити в комп'ютер чорно-біле або кольорове зображення, прочитувати графічну та текстову інформацію. Сканер використовують у випадку, коли виникає потреба ввести в комп'ютер із наявного оригіналу текст і/або графічне зображення для його подальшого оброблення (редагування і т.д.). Введення такої інформації за допомогою стандартних пристроїв введення потребує багато часу і праці. Сканована інформація потім обробляється за допомогою спеціального програмного забезпечення (наприклад, програмою FineReader) і зберігається у вигляді текстового або графічного файлу.

Принцип дії. Основним елементом сканера БФП SAMSUNG SCX-3200 є CIS-матриця (Contact Image Sensor, контактний датчик зображення). CIS-матриця - світлочутливий елемент являє собою лінійку однакових фотодатчиків , рівну по ширині робочому полю сканування, які безпосередньо сприймають світловий потік від оригіналу.

Рисунок 2.12Принцип дії

 

Така технологія сканування заснована на тому, що світлочутливі сенсори приймають світловий потік , відбитий від поверхні оригіналу, безпосередньо, без проміжної системи дзеркал та лінз.

 

Рисунок 2.13Принцип сканування на матрицю CIS

 

В CIS-сканерах лінійка світлочутливих елементів має ширину робочого поля сканування. При цьому розташовується вона максимально близько до сканованої поверхні, звідси і слово «контактний» в абревіатурі. Кожна сканована лінія висвітлюється послідовно трьома лінійками світлодіодів - червоного, синього і зеленого кольору. Відбите світло потрапляє через мікролінзи на світлочутливі елементи. Інформація про колірних складових зображення перетвориться в цифровий код за допомогою АЦП (аналогово цифровий перетворювач), обробляється та передається в комп'ютер.

 

2.1.3 Копіювальний апарат БФП SAMSUNG SCX-3200

Копіювальний апарат — пристрій, призначений для одержання копій документів, фотографій, малюнків і інших двомірних зображень на папері й інших матеріалах. У БФП SAMSUNG SCX-3200 електрографічний метод друку. У SAMSUNG SCX-3200 зображення з оригіналу спочатку сканується за допомогою лінійки фоточутливих елементів (фотодіодів) у пам'ять контролера, обробляється за певним алгоритмом, а потім виводиться на друк через принтер, що є, у цьому випадку, невід'ємною частиною копіювального апарата. Цифровий копіювальний апарат монохромний. Мала продуктивність копіру (до 20 копій/хв), але для домашнього користування цього більш ніж достатньо. Настільні апарати малої продуктивності формату А4 звичайно називають персональними.

Основні етапи роботи копіювального апарату

На етапі зарядки на поверхні фотопровідника барабана формуються рівномірно розташовані заряди визначеної величини. Зарядка відбувається за допомогою магнітного фалу. На магнітний вал подається напруга з блоку живлення. Виникає різниця потенціалів у кілька кіловольт між фоторецептором і магнітним валом, що приводить до ударної іонізації повітря. На поверхні фоторецептора накопичуються заряджені іони. При обертанні фоторецептора його поверхня покривається рівномірним шаром заряду, у результаті чого, він підготовляється до експозиції.

На етапі експонування формується сховане електростатичне зображення на барабані. Світло від лампи копіювання направляється на документ, відбивається від документа і через систему дзеркал, оптичне зображення проектується на барабан. Світло, відбите від світлих ділянок документа має високу інтенсивність, а відбите від темних ділянок має низьку інтенсивність. При влученні світла на барабан, у шарі генерування носіїв заряду, утворюються позитивні і негативні заряди. Позитивні заряди, утворені в шарі генерування носіїв прошарку рухаються в напрямку негативних зарядів на поверхню фотопровідника, негативні заряди рухаються в напрямку позитивних зарядів алюмінієвого шару. Таким чином, позитивні і негативні заряди в алюмінієвому шарі і на поверхні фотопровідника, взаємно нейтралізуються, відповідно зменшується потенціал поверхні барабана. Здатність шара генерування носіїв прошарку породжувати електричні заряди збільшується пропорційно інтенсивності світла падаючого на барабан. Отже, висока інтенсивність світла відбитого від світлої ділянки документа, приводить до більшого числа електричних зарядів породжених шаром генерування носіїв. При цьому нейтралізується велика кількість негативних зарядів на поверхні фотопровідника, що приводить до зменшення потенціалу поверхні фотопровідника. Низька інтенсивність світла від темних ділянок документа, приводить до меншого породження електричних зарядів у шарі генерування носіїв, при цьому нейтралізується менша кількість негативних зарядів на поверхні фотопровідника. Відповідно потенціал поверхні барабана зменшується на меншу величину. Потенціал поверхні барабана , що відповідає більш світлій ділянці документа, менше потенціалу, що відповідає більш темній ділянці документа. Таким чином, формується сховане електростатичне зображення.

На етапі прояв, часточки тонера, потрапляючи на барабан, виявляють сховане електростатичне зображення, роблячи його видимим. У якості тонера використовуються багатокомпонентні суміші пофарбованих часток синтетичних і натуральних смол.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 54; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты