Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Навчальні цілі.




МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

 

 

“Затверджено”

на методичній нараді кафедри

фармакології та клінічної фармакології

 

Завідувач кафедри

професор І.С.Чекман

 

_______________________

( підпис)

“______” _____________ 2013 р.

 

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

 

для самостійної роботи студентів при підготовці

До практичного заняття та для роботи на занятті

 

Навчальна дисципліна Фармакологія
Модуль №2 Модуль 2. Фармакологія засобів, що впливають на функцію органів та систем. Фармакологія протимікробних, противірусних, протипаразитарних, протипротозойних, протигрибкових, протибластомних лікарських засобів. Препарати кислот, лугів та солей лужноземельних металів.
Змістовний модуль №13 Протипаразитарні та протипротозойні лікарські засоби.
Тема заняття Протималярійні препарати. Протигельмінтні препарати. Протипротозойні лікарські засоби.
Курс 3-й, 4-й
Факультет Фармацевтичний

 

Київ 2013

1. Актуальність теми:

На землі фауна налічує 20 типів, які об′єднують 1500000 видів тварин. Серед представників тваринного світу майже 50000 видів ведуть паразитичний спосіб життя.

Понад 270 видів гельминтів і 18 видів найпростіших викликають захворювання людей у всіх частинах світу. Так, щорічно на Землі реєструється від 100 до 489 млн. осіб, що захворіли на малярію, а вмирає від цієї хвороби від 500000 до 2300000 осіб. Смертність тільки в Америці складає 1,7 млн. людей на рік. За повідомленням ВООЗ, 500 млн., або кожний 10 житель Землі, страждають від тропічних хвороб, таких як малярія, шистосомози, філяріатози, трипаносомози та ін. А збитки, яких завдають здоров′ю населення земної кулі глистяні інвазії, посідають 4-е місце, поступаючись лише діареї (пронос), туберкульозу та ішемічній хворобі серця. В Україні число інвазованих може досягати 5 млн.

Успіхи медицини в боротьбі з інфекційними і паразитарними хворобами незаперечні. Проте проблема далека від вирішення, а ситуація з паразитарними хворобами в Україні залишається напруженою. Можна вважати, що кожний житель нашої країни упродовж життя багаторазово хворіє на паразитарні хвороби.

Згідно зі статистичними повідомленнями Департаменту охорони здоров`я і соціального забеспечення США, кількість померлих у країні від інфекційних і паразитарних хвороб така, як від серцево-судинної та онкологічної патології. Тому розділ «Протипаразитарні засоби» є одним з актуальних розділів фармакології.

 

Навчальні цілі.

Ø Узагальнити та проаналізувати сучасні класифікації лікарських засобі, що використовуються для лікування захворювань, які викликані патогенними збудниками.

Ø Узагальнити та проаналізувати основні протипаразитарні, протипротозойні лікарські засоби, пояснити механізм дії.

Ø Запропонувати раціональну комбінацію лікарських протипаразитарних, протипротозойних лікарських засобів.

Ø 4. Створювати алгоритм допомоги пацієнтам при гострому отруєнні протипаразитарними, протипротозойними лікарськими засобами.

Ø 5. Оцінювати співвідношення користі та ризику при застосуванні протипаразитарних, протипротозойних лікарських засобів. Прогнозувати та запобігати проявам побічної дії.

Ø 6. Виписати та проаналізувати рецепти на протипаразитарні, протипротозойні лікарські засоби та робити фаркотерапевтичний аналіз виписаних препаратів.

 

3. Вміти:Виписати та проаналізувати рецепти на препарати, що використовуються для лікування гельмінтозів та захворюваь, що викликані інвазією простішими.

 

4. Завдання для самостійної роботи під час підготовки до заняття.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты