Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розділ 1. Основи технічного профілактичного обслуговування рухомого складу автомобільного транспорту.




Тема 1.6 Технологічне обладнання для мастильно-заправних робіт.

 

1.6.1 Оливороздавльні колонки, принцип дії, загальна будова, робота, технічні характеристики

1.6.2 Обладнання для змащування пластичними мастилами, загальна будова, робота, технічні характеристики

1.6.3 Установки для забезпечення подачі стиснутого повітря, загальна будова, робота, технічні характеристики

1.6.4 Техніка безпеки і охорона навколишнього середовища при роботі з заправним обладнанням

Самостійно:

1.6.5 Будова та робота обладнання для заправки автомобілів паливом

 

Мета заняття:

Ознайомитися з обладнанням, що використовується для мастильних і заправних робіт, його будовою, правилами підбору і експлуатації.

 

1.6.1 Оливороздавльні колонки, принцип дії, загальна будова, робота, технічні характеристики

 

Обладнання для мащення та заправляння автомобіля використовують під час виконання ТО різних видів. На потоковій лінії обладнують спеціалізований пост для заміни мастильного матеріалу в агрегатах автомобіля та дозаправляння його охолодною рідиною й повітрям.

Мастильне обладнання призначається для подавання рідких (моторних і трансмісійних), а також консистентних мастильних матеріалів і залежно від механізму привода буває: • електричне; • пневматичне; • механічне.

 

Рис.1. Класификація обладння для мастильно-­заправочних робіт

 

Стаціонарна автоматична оливороздавальна колонка з електричним приводом для разового відпускання й обліку загальної витрати виданого мастильного матеріалу

(рис. 1,а) працює так.

Після пуску електродвигуна 2

 

Рис. 2. Стаціонарна автоматична оливо роздавальна колонка з електричним приводом:

 

а – загальний вигляд; б – схема (1- насос; 2 – електродвигун; 3 – повітряно-гідравлічний акумулятор; 4 – манометр; 5 – реле тиску; 6 – кран; 7 – лічильник оливи)

 

(рис. 2. б), коли клапан роздавального крана закритий, олива насосом 1 подається в повітряно-гідравлічний акумулятор 3, створюючи там тиск 15 МПа, який контролюється манометром 4. Після відкриття клапана роздавального крана мастильний матеріал надходить під тиском повітря у повітряно-гідравлічному акумуляторі 3. Коли тиск у системі знижується до 8 МПа, автоматично вмикається електродвигун, і мастильний матеріал нагнітається насосом. Витрата мастильного матеріалу визначається лічильником 7. Пневматичний оливороздавальний пристрій для подавання рідких мастильних матеріалів (рис. 3) складається з бака 7, насоса 2 з пневматичним двигуном, барабана 3 із самонамотуваним шлангом і роздавального пістолета 4. Насос 2 й бак 7 установлюють в окремому приміщенні, що обігрівається, а барабан 3 — на механізованому посту централізованої подачі мастильного матеріалу до автомобіля.

Для збирання відпрацьованого мастильного матеріалу використовують стаціонарні або переносні резервуари з приймальними лійками. Баки розміщують у підвальному приміщенні. Приймальні лійки монтують безпосередньо на постах мащення, в канаві або біля підйомника. Трубопроводи до лійок виконують із шарнірними з'єднаннями або у вигляді гнучких шлангів. Лійку можна легко встановити в потрібному положенні під отвором для зливання мастильного матеріалу.

 

 

Рис. 3.Схема пневматичного оливо роздавального пристрою:

 

1- бак; 2 – насос; 3 – барабан; 4 - пістолет

 

Заправляння агрегатів автомобілів трансмісійними мастильними матеріалами здійснюють уручну з роздавального бака або механізованим способом з використанням стаціонарної електромеханічної установки. Подають мастильний матеріал із стаціонарного бака шестеренним насосом з електроприводом.

 

1.6.2 Обладнання для змащування пластичними мастилами, загальна будова, робота, технічні характеристики

 

Мал. 4. Пресс-маслянки різних конструкцій :

а - з конусною голівкою під наконечник нагнітача із захоплюючими цангами; б - з круглою голівкою під наконечник з сферичною виїмкою; у -з конусною голівкою, розположенною до осі штуцера під кутом 45º; г - з конусною голівкою, розташованою до осі штуцера під куом 90º;

д - ковпачкова

 

Для подавання консистентного мастильного матеріалу застосовують солідолонагнітачі (рис. 4.). Мастильний матеріал за допомогою мішалки 2 та шнека 3 подається з бункера крізь сітчастий фільтр 4до плунжерної пари насоса високого тиску. Шнек розпушувача й кулачок 5 плунжера обертаються від електродвигуна 8 через шестеренчастий редуктор 9. Реле тиску 7 забезпечує автоматичне вимикання двигуна в разі перевищення тиску 25 МПа та пуск двигуна, коли тиск в лінії знизиться до 12 МПа. Тиск подачі мастильного матеріалу регулюють спеціальним пристроєм.

Пост мащення автомобілів обладнують устаткуванням дли нагнітання консистентних мастил у прес-маслянки, заливання оливи в картер двигуна і зливання відпрацьованої оливи, для заправляння картерів механізмів силової передачі в’язкими трансі місійними маслами і заправляння рідинами гідравлічних приводів гальм і амортизаторів. Утруднений доступ до багатьох точок мащення на автомобілі і невелика періодичність між операціями потребують максимальної механізації постів мащення. Для нагнітання консистентних мастил у прес-маслянки на постах мащення застосовують солідолонагнітачі з ручним, ножним, пневматичним і електричним приводами.

 

 

Рис. 4.Схема електромеханічного солідолонагнітача:

 

1 – бункер; 2 – мішалка; 3 – шнек; 4 – сітчастий фільтр; 5 – кулачок плунжера; 6 – плунжерна пара насоса високого тиску; 7 – реле тиску; 8 – електродвигун; 9 – шестеренчастий редуктор

Пневматичний солідолонагнітач (рис.5) складається з бака, насоса високого тиску, пневматичного двигуна і роздавального шланга з пістолетом. Бак солідолонагнїі тача має корисну ємкість 18 л. Заповнюють його мастилом вручну (для цього спочатку знімають кришку і виймають поршень), або спеціальним насосом через отвір запірного клапана, що розташо-І ваний у нижній частині бака. Під час роботи солідолонагнітача солідол з бака під дією поршня, на який зверху під тиском 4— 8 кгс/см2

тисне повітря, надходить у корпус насоса високого тиску! Поршень пневматичного двигуна разом з плунжером насоса висо-І кого тиску завдяки золотниковому механізму робить під тиском повітря зворотно-поступальний рух.

Рис.5 Пневматичний солідолонагнітач

 

Плунжер під час зворотного ходу засмоктує, а при прямому ході нагнітає солідол у шланг з роздавальним пістолетом. Максимальний тиск мастила на виході з пістолета становить 380 кгс/см2 Продуктивність пневматичного солідолонагнітача 100 —150 см3/сек

У великих автогосподарствах пости мащення обладнують оливо -роздавальними установками для централізованого мащення і заправляння автомобілів. Така установка складається з комплекту обладнання, який забезпечує комплексну механізацію мастильних робіт і заправляння автомобіля рідкими оливами, водою і повітрям.

 

 

 

Рис.6 Ручний солідолонагнітач.

А в малих господарствах використовують ручні солідолонагнітачі (рис6).

 

 

1.6.3 Установки для забезпечення подачі стиснутого повітря, загальна будова, робота, технічні характеристики

 

Для забезпечення потреб у стиснутому повітрі для роботи пневматичного обладнання,продувки деталей стиснутим повітрям, накачування шин та іншого використовують гаражні компресори і компресорні установки.

Компрессор воздушный поршневой СО-7Б, гаражный компрессор КС-155 (рис.7)

Рабочее давление Pраб= 6 кгс/см2, ресивер 22 л, производительность до 500 л/мин. Производство г. Вильнюс.

Рабочее давление Pраб= 10 кгс/см2, ресивер 250 л, производительность до 1000 л/мин. Производство "Дориндустрия" (г. Артемовск). Мощность 4 кВт/380 В/3 ф.

Компресорні установки ЭПКУ .

КРАТКАЯ ТЕХНИЧЕСКАЯ ХАРАКТЕРИСТИКАНаименование параметров Норма для установки

ЭПКУ ЭПКУ ЭПКУ ЭПКУ

0,5/6-0 0,5/6-03 0,8/6-02 0,8/6-03

Производительность по всасыванию, нм³/мин 0,5 0,8 0,5 0,8

Давление нагнетания, кгс/см² 6

Режим работы непрерывный

Объём воздухосборника, м³ 0,5 0,8

Регулирование производительности пуск-стоп

Охлаждение воздушное

Мощность потребляемая, кВт 4,48 6,18 4,48 6,18

Напряжение питающей сети, В 380

Габаритные размеры, мм:

длина 1 852 1852 2837 2837

ширина 725 725 725 725

высота 1116 1116 1116 1116

Масса (без масла и ЗИП), кг 332 357 408 430

 

Рис.7 Компресорна установка ЭПКУ Рис.8 Гаражний компресор.

 

1.6.5 Будова та робота обладнання для заправки автомобілів паливом

 

Заправка автомобілілів паливом виконується на АЗС через паливороздавальні колонки,

принцип дії яких аналогічний оливороздавалним колонкам. Крім того вони обладнані дозатором для більш точного відліку нафтопродукту і автоматичним від сікачем, який виключає подачу палива при заповнені бака автомобіля.

Бензоколонка НАРА 27м1с

Внимание! При отсутствии проекта на установку ТРК должны монтироваться во всех случаях на расстоянии не менее 5 м. и не далее 18 м. от резервуаров при высоте вертикального участка всасывающего трубопровода 4 м.

 

Описание:

 

Технические данные для всех ТРК:

1. Номинальный расход топлива 50 л/мин.

2. Счётное устройство механическое, электронное, роликовое.

3. Минимальная доза выдачи 2 литра.

4. Класс точности 0,25.

5. Двигатель 0,55 кВт/380В.

6. Длина рукава 4 метра, пульт управления Сапсан-1-1, 2-1, контроллеры 2-2, 2-3.

 

1.6.4 Техніка безпеки при роботі з заправним обладнанням

 

1. До виконання обов`язків мастильника допускаються особи не молодше 18 років, які мають відповідну кваліфікацію, пройшли медичний огляд, вступний інструктаж з охорони праці, інструктаж з пожежної безпеки та інструктаж на робочому місці.

1.2. Мастильник повинен:

- виконувати тільки ту роботу, яка доручена керівником робіт та по якій він проінструктований;

- не допускати на робоче місце сторонніх осіб;

- пам`ятати про особисту відповідальність за виконання правил охорони праці і відповідальність за товаришів по роботі;

- вміти користуватися первинними засобами пожежегасіння;

1.3. Про помічені порушення вимог безпеки на своєму робочому місці, а також про несправності обладнання, пристосувань, інструмента та засобів індивідуального захисту мастильник повинен повідомити своєму безпосередньому керівнику і не приступати до роботи до усунення цих порушень та несправностей.

1.4. Мастильник повинен знати, що найбільш небезпечними та шкідливими виробничими факторами, які діють на мастильників при виконанні мастильно-заправних робіт, є:

- мастильно-заправне устаткування;

- автомобіль, його вузли та деталі;

- мастильні матеріали.

1.4.1. Мастильно-заправне устаткування - застосування несправного устаткування приводить до травмування.

1.4.2. Автомобіль - у процесі роботи можливе падіння кузова самоскида, інших вузлів та деталей автомобілів.

1.4.3. Мастильні матеріали - тривале зіткнення з мастильними матеріалами незахищеної шкіри рук і тіла може привести до шкірних захворювань.

1.5. Забороняється користуватися інструментом, обладнанням та устаткуванням, поводженню з якими мастильник не навчений та не проінструктований.

1.6. Мастильник повинен працювати в спеціальному одязі, а у разі потреби використовувати інші засоби індивідуального захисту.

1.7. Мастильник під час роботи повинен бути уважним, не відволікатися на сторонні справи і розмови.

1.8. Виконувати мастильно-заправні роботи тільки на спеціальних місцях, призначених для цієї мети.

1.9. Під час зняття та установки деталей системи змащення правильно накладати ключ на гайку, не підтягувати гайку ривком.

1.10. У разі роботи під піднятим кузовом самоскида попередньо установити під нього додаткове інвентарне пристосування (упор, штангу, фіксатор).

1.11. Під час перевірки рівня мастила або рідини в агрегатах користуватися тільки переносним світильником напругою не вище 42 В, обладнаним захисною сіткою. Користуватися для цієї мети відкритим вогнем забороняється.

1.12. При зміні або долівці мастила або рідини в агрегати зливальні та заливні пробки відвертати тільки призначеними для цього ключами.

1.13. Відпрацьовані мастило, рідину зливати в спеціальну тару.

1.14. При необхідності провертання карданного вала робити це за допомогою спеціального пристосування, перед цим перевірити, чи виключене запалювання та чи перекрита подача палива (на автомобілі з дизельним двигуном), чи установлений важіль переключення передач (контролер) у нейтральне положення, та зафіксувати важіль стоянкового гальма.

1.15. Для роботи попереду та позаду автомобіля і для переходу через оглядову канаву користуватися перехідними містками, а для спуска в оглядову канаву та підйому з неї - спеціально встановленими там сходами.

 

Охорона навколишнього середовища при виконанні заправно–мастильних робіт:

полягає в недопущенні попадання палива і мастил в грунт і стічні води.

Для цього АЗС повинні бути обваловані і обладнані паливовловлювачами.

Збір відпрацьованих мастил проводиться в спеціальну тару і здається на регенерацію.

Використані фільтри складаються в спец контейнери і відправляються для утилізації.

Пролиту оливу прибирається за допомогою піску, або тирси.

 

Контрольні запитання:

1. Опишіть конструкцію комплексу для заправки aгpeгaтів моторним і

трансмісійним оливами.

2. Опишіть конструкцію маслораздаточных баків з ручним приводом.

Який тип насоса в них використовуєтся?

3. Назвіть основні моделі маслораздаточних колонок. Для роздачі

яких мастильних матеріалів вони застосовуються?

4. Опишіть установку для роздачі рідких масел з пневматичним двигуном

і насосом.

5. Принцип дії ручного важільного нагнітача пластичного мастила.

Якoгo типу насос в нім використовується?

6. Опишіть конструкцію електромеханічних нагнітачів мастильних

матеріалів і їх принцип роботи.

7. Як виконується включення і виключення электродвигунів нагнітачів?

8. Що входить в комплекс устаткування для проведення мастильно-

заправних робіт?

 

 

Перелік посилань:

1. Коваленко Н.А. Техническая эксплуатация автомобилей: Учебное пособие.- Минск: Новое знание. 2008. – 352 с. С.265-270

2. Туревский И. С. Техническое обслуживание автомобилей. Книга 1. Техническое обслуживание и текущий ремонт автомобилей: учебное пособие. ­ М.: ИД «ФОРУМ»: ИНФРА--М, 2007. ­ 432 с.: С.93-110

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 247; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав


<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Пожарные стволы для подачи воды (перекрывные, распылители, комби­нированные, лафетные), насадки и их назначение. | КОДИРОВАНИЕ СИМВОЛОВ. ВИДЫ КОДИРОВОК. ТАБЛИЦЫ ASCII. UNICODE
lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты