Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Створення таблиць




ПРАКТИЧНА РОБОТА №2

 

Використовуючи теоретичний матеріал теми №2-3, практичні навички, отримані при виконанні практичної роботи №1 створити працездатну локальну базу даних з використанням засобів СКБД Paradox 7.0 і мови програмування C++ Builder 6.0.

 

Розробка структури БД

 

База даних розробляється студентом на підставі методу нормальних форм. Для створення звіту використовувати теоретичний матеріал лекції ( тема 3, лекція 2). Процес проектування бази даних описується поетапно, від 1-й нормальної форми до 3-й посиленої форми.

Виконання починається з розробки структури БД. На цьому етапі повинні бути детально проаналізовані умови завдання та на їхній основі визначена кількість даних, які необхідні для опису всіх характеристик аналізованої предметної області. Крім того, необхідно визначити які поля в таблицях будуть використані в якості ключових.

Усі дані зводяться в єдину таблицю, яка потім переводиться в 2-ю нормальну форму, потім в 3-ю НФ. При виконанні операції переводу у звіті описуються правила, по яких відбувається перевід і оформляються малюнки ( дивися малюнки лекції 2 теми 3).

Проектування бази даних проводиться з використанням програми DataBase Desktop, яка входить у комплект мови програмування C++ Builder 6.0.

У звіті повинна бути представлена загальна схема бази даних зі зв'язками між таблицями. Описані способи з'єднання бази даних з додатком. Наведені параметри драйвера та псевдоніма, для з'єднання з базою даних.

Для перевірки працездатності бази даних таблиці повинні бути заповнені даними.

База розташовується в папці DB диска D.

 

Створення таблиць

 

Для кожного поля конкретної таблиці необхідно визначити його тип і розмір, ретельно перевірити, чи задовольняє діапазон значень обраного типу тем значенням, які може реально мати дане поле. При необхідності, для деяких полів установити обмеження. Задати повідомлення, яке виводиться на екран у випадку невідповідності введеного значення заданій умові або привласнити значення, прийняті за замовчуванням. Можна також визначити формат інформації, що вводиться, для конкретних полів.

У базі повинна містити не менш 4-х таблиць, з необхідною кількістю полів.

Для перевірки працездатності бази даних таблиці повинні бути заповнені необхідною кількістю даних.

 

3. Створення індексів і ключових полів

 

Інформацію в таблицях можна впорядкувати, створивши індекс для конкретного поля або декількох полів. Обов'язково, щоб для таблиць були створені ключові поля. Ключове поле може бути простим або складовим, тобто складатися з декількох полів для однозначної ідентифікації кожного запису в таблиці.

 

4. Зв'язок між додатком і базою даних

 

Зв'язок між базою даних і додатком створюється за допомогою псевдоніма (алиаса). Псевдонім створювати програмою BDE Administrator. Він повинен мати ім'я my3_sampl.

Взаємодія додатка та бази даних здійснюється навігаційним методом.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 52; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты