Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Варіант 2. 1. Чоловік 27 років скаржиться на печію, яка посилюється після прийому їжі, при нахилах тулуба




1. Чоловік 27 років скаржиться на печію, яка посилюється після прийому їжі, при нахилах тулуба. При езофагогастроскопії – зливні ерозії слизової стравоходу, внутрішньостравохідна рН в нижній третині стравоходу - 3. Виберіть найбільш ефективну групу препаратів для лікування хворого.

A. Прокінетики

B. Блокатори протонної помпи

C. Антихолінергічні препарати

D. Гастроцитопротективні препарати

E. Антациди

2. Хворий 72 років скаржиться на біль за грудиною, утруднення ковтання їжі, втрату ваги більше 10 кг за три місяці, загальну слабкість. Об'єктивно: шкіра бліда. В загальному аналізі крові: гіпохромна анемія, нейтрофільний лейкоцитоз. В аналізі калу на приховану кров - слабопозитивна реакція Грегерсена. При контрастному рентгенологічному дослідженні стравоходу виявлений дефект наповнення з нечіткими зазубреними краями на значному протязі стравоходу. Ваш діагноз?

A. Рак стравоходу

B. Ахалазія кардії

C. Доброякісна пухлина

D. Пептична виразка

E. Сидеропенічна дисфагія

3.Чоловік 32 років скаржиться на печію, гіркоту в роті, яка посилюєть після прийому їжі в горизонтальному положенні. При езофагогастродуоденоскопії – зливні ерозії слизової стравоходу в нижній третині стравоходу, в порожнині шлунка – велика кількість жовчі, внутрішньостравохідна рН - 8,5. Який препарат доцільно призначити цьому хворому?

А. Пантопразол

В. Альмагель

C. Гастроцепін

D. Урсодезоксіхолієву кислоту

Е. Де-нол

4. У чоловіка 60 років розвинулась дисфагія, яка швидко прогресує протягом декількох тижнів. Відмічені втрата ваги, анемія. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Дивертикул стравоходу

B. Ахалазія кардії

C. Кила стравохідного отвору діафрагми

D. Стороннє тіло стравоходу

E. Рак стравоходу

5.Хвора 56 років, підвищеного живлення, скаржиться на печію за грудиною, яка

супроводжується больовим синдромом. Біль знімається прийомом лужних вод та з'являється після вживання жирних та гострих страв, не посилюється при фізичному навантаженні. Під час рентгеноскопії стравоходу барієвий контраст виявив поодиноке мішкоподібне випинання стінки стравоходу з рівними контурами. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба

B. Ахалазія кардії

C. Дивертикул стравоходу

D. Рак стравоходу

E. Параезофагальна діафрагмальна грижа

6. У хворого 30 років, після епізоду зловживання алкоголем, з’явилось невгамовне блювання з домішками червоної крові та згустками крові. При фіброгастроскопії виявлені поздовжні розриви слизової оболонки кардіального відділу шлунка і черевного відділу стравоходу. Встановіть вірний діагноз:

A. Синдром Меллорі-Вейса

B. Гострий ерозивний гастрит, ускладнений кровотечею

C. Кровотеча з варикозно розширених вен стравоходу

D. Рак стравоходу, стравохідна кровотеча

E. Гостра виразка шлунку, ускладнена кровотечею

7. 43-річний пацієнт скаржиться на дисфагію, яка провокується акоголем, гострою їжею, на загруднинні болі, які супроводжують дисфагію, відрижку кислим. Хворіє впродовж одного року. Об'єктивно: хворий зниженого харчування. Пульс -78 за хв., артеріальний тиск - 120/80 мм рт. ст. Живіт м’який, безболісний. ЕКГ - без патологічних змін. Фіброгастроскопія: слизова оболонка в нижній третині стравоходу набрякла, гіперемована, складки потовщені і звивисті, поодинокі ерозії. Встановіть вірний діагноз:

A. Дискінезія стравоходу

B. Стенокардія

C. Ерозивна гастроезофагеальна рефлюксна хвороба

D. Бронхіальна астма

E. Рак стравоходу

8. Хворий 20 років скаржиться на пекучий стискаючий біль в епігастрії, печію, відрижку кислим. Об’єктивно: стан задовільний. При пальпації живота - болісність в епігастральній ділянці. При фіброгастроскопії виявлена гіперемія нижньої третини стравоходу. Призначення якого препарату буде найбільш ефективним?

A. Метронідазолу

B. Альмагелю

C. Де-нолу

D. Гастроцепіну

E. Рабепразолу

9. Хворий 45 років скаржиться на біль за грудиною пекучого характеру, який іррадіює в міжлопаткову зону, посилюється після їжі і при нагинанні вперед, періодичну печію. При обстеженні: уражень легень, серця, печінки, підшлункової залози, нирок не виявлено. При езофагогастродуоденофіброскопії виявлено: гастроезофагальний рефлюкс та гіперемію слизової оболонки нижній третини стравоходу, кардія зяє. Ваш діагноз ?

A. Езофагіт

B. Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба

C. Ахалазія кардії

D. Функціональний кардіоспазм

E. Кила стравохідного отвору діафрагми

10. Чоловік 38 років скаржиться на періодичне утруднення ковтання як твердої, так і рідкої їжі, відрижку неперетравленою їжею протягом багатьох місяців. Іноді виникає сильний біль за грудниною, особливо після вживання гарячих напоїв, при хвилюванні, при швидкому прийомі їжі. Вагу не втрачав. Об'єктивно: загальний стан задовільний. При контрастному рентгенологічному дослідженні стравоходу виявлене розширення стравоходу у вигляді клюва з рівнем рідини в ньому. Який найбільш вірогідний діагноз в даному випадку?

A. Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба

B. Рак стравоходу

C. Міастенія

D. Ахалазія стравоходу

E. Кандидоз стравоходу

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 265; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты