Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


курс 2014-2014н.р.




Завести тетрадь для конспектов по производственному обучению. В тетрадь переписать программу приведённую ниже. Из программы п.о. изучать по 1 теме еженедельно. Для изучения можно использовать литературу приведенную после каждого задания, учебники можно взять в лицее либо скачать через Интернет.

ПРОГРАМА

Виробничого навчання на перше півріччя

курс 2014-2014н.р.

Професія: 7233.2 Оглядач вагонів

Кваліфікація: 3, 4 розряд

№ теми Зміст теми Кількість годин
  1 півріччя
 
  1. Виробниче навчання на виробництві
(6 тижнів по 3 годин = 18 годин на оглядача вагонів 4 розряду)
Робота в цехах і дільницях вагонного депо.
9.1 Первинний інструктаж з охорони праці на робочому місці. Робота у візковому, головочному, колісно-роликовому, вагоноскладальному відділеннях.
9.2 Огляд колісних пар, їх обмірювання, обстеження і випробування дефектоскопом; огляд буксових підшипників, ремонт, збирання; огляд, розбирання, ремонт і збирання автозчепного і автогальмівного обладнання.
Робота в підгірному парку з перевірки швидкості співударів, виявлення пошкоджень вагонів.
Робота на пунктах технічної передачі вагонів.
Робота з контролю за схоронністю вагонів на станціях з невеликим об’ємом вантажно-розвантажувальних і маневрових робіт. Робота з контролю за збереженням вагонів на коліях загального користування і вантажних дворах.
Огляд вагонів на пунктах технічного обслуговування і пунктах підготовки вагонів до перевезень. Тематична атестація по темам № 9 - 13
2. Виробнича практика на виробництві  
(5 тижнів по 35 годин = 175 годин) (на виконання робіт на 3 розряд оглядача вагонів )  
Ознайомлення з підприємством. Інструктаж з охорони праці та протипожежної безпеки.
Контроль технологічного стану і ремонт ходових частин пасажирських і вантажних вагонів. Самостійне виконання робіт оглядача вагонів складністю 3-го розряду.
15.1 Інструктаж за змістом знань і безпеки праці. Огляд ходових частин пасажирських і вантажних вагонів. Способи огляду, визначення несправностей.
15.2 Огляд ресорного підвішування. Огляд візків. Виявлення не справності ходових частин вагонів. Огляд бокових надресорних балок і інших деталей візка. Визначення перевантаження вагонів понад допустимі норми.  
15.3 Безотчепний і отчепний ремонт пасажирських і вантажних вагонів. Ремонт вагонів на пунктах технічного огляду. Ремонт вагонів на пунктах підготовки за допомогою вагоноремонтних машин.
15.4 Ремонт вагонів в депо. Підготовка вагонів до підйому для зміни колісних пар. Ознайомлення з домкратом. Установка домкратів, пуск і накладка установки. Підйом вагонів електродомкратами, мостовим краном, маніпуляторами і установка їх на ставлюги. Викатка візків.
15.5 Розбирання візків. Огляд розібраних деталей. Визначення зносу і пошкодження рамах і деталях візків. Розбирання, виявлення і встановлення несправностей в ресорному підвішуванні. Збірка ресорного комплекту пасажирських і вантажних вагонів. Зняття і постановка скользунов і п’ятників. Перевірка зазорів між скользунами. Перевірка, ремонт шкворневого кріпления пасажирських вагонів.
15.6 Перевірка рами візка. Перевірка відстані між шпинтонами; правильність установки шпинтонов; перевірка бази візка з обох сторін візка. Ремонт рами візка КВЗ – ЦНІІ.
15.7 Розбирання, ремонт і збірка гідравлічних гасителів коливань. Постановка їх на вагон, перевірка їх роботи і експлуатації. Ремонт надресорної балки візка пасажирських вагонів.
15.8 Ремонт боковини, надресорної балки візків ЦНІІ-Х3-О. Огляд і випробування деталей візка. Вимоги до відремонтованих візків при деповському ремонті. Тематична атестація по темам № 14 , 15
Контроль технологічного стану і ремонт колісних пар і буксового вузла пасажирських і вантажних вагонів. Самостійне виконання робіт оглядача вагонів складністю 3-го розряду.
16.1 Інструктаж за змістом занять і безпеки праці. Оглядь колісних пар під вагонами.
16.2 Звичайний огляд колісних пар. Характеристика роботи при звичайному огляди колісних пар. Допустимі норми зносу.
16.3 Повний оглядь колісних пар. Характеристика роботи. Вимоги до колісних пар.
16.4 Визначення несправностей колісних пар і їх елементів. Вимірювання колісних пар шаблонами і Вимірювальними приладами, вживані в депо на ПТО.
16.5 Підготовка колісних пар до ремонту. Очищення і обмивання колісних пар. Дефектоскопія колісних пар. Ознайомлення з обточуванням колісних пар на токарних верстатах.
16.6 Перевірка колісних пар після ремонту, вимоги до них. Таврування пар.
16.7 Передові методи ремонту колісних пар. Економічній спосіб відновлення профілю поверхонь катання коліс Способи автоматизації контролю дефектів поверхні катання коліс.  
16.8 Ремонт роликових букс. Повна і проміжна ревізія роликових букс. Характеристика робіт при повній ревізії роликових букс.  
16.9 Демонтаж букс з роликовими підшипниками. Монтаж букс з роликовими підшипниками.  
16.10 Комплектування и ремонт роликових подшипників. Монтаж букс і роликових підшипників.
16.11 Перевірка буксових вузлів на відповідність вимогам, що пред’являються до них при випуску вагонів з ремонту. Ознайомлення з пристроєм і принципом дії приладив по безконтактному виявленню букс, що гріються. Виявлення несправностей букс з роликовими підшипниками: - при зустрічі потягу з ходу; - при огляді вагонів під час стоянки потягу. Тематична атестація по темі № 16  
Контроль технологічного стану і ремонт ударно-тягових пристроїв пасажирських і вантажних вагонів. Самостійне виконання робіт оглядача вагонів складністю 3-го розряду. Кваліфікаційна пробна робота. Здача іспитів на 3 розряд оглядача вагонів.
17.1 Інструктаж за змістом занять і безпеки праці. Огляд ударно-тягових пристроїв на вагоні.
17.2 Виявлення несправностей автозчеплень, буферних приладів, суфле перехідного майданчика, расцепного привода.
17.3 Перевірка висоти центру автозчеплення. Запобігання саморасцепов автозчепленню.
17.4 Технологічний процес ремонту автозчепного пристрою в депо. Зняття автозчепного пристрою з вагону Тематична атестація по темі № 17
17.5 Самостійне виконання робіт оглядача вагонів складністю 3-го розряду. Кваліфікаційна пробна робота. Здача іспитів на 3 розряд оглядача вагонів.
(5 тижнів по 35 годин = 175 годин) ( на виконання робіт на 4 розряд оглядача вагонів )  
Контроль технологічного стану і ремонт рам і кузовів пасажирських і вантажних вагонів. Самостійне виконання робіт оглядача вагонів складністю 4-го розряду.
18.1 Інструктаж за змістом занять і безпеки праці при ремонті рам і кузовів вагонів. Огляд рам вантажних вагонів, виявлення несправностей.
18.2 Огляд рам пасажирських вагонів, виявлення несправностей.
18.3 Огляд кузовів вантажних вагонів, визначення несправностей. Визначення перекосу кузова.
18.4 Огляд кузовів суцільнометалевих пасажирських вагонів, перехідних майданчиків, вікон. Визначення несправностей.
18.5 Технологічний процес ремонту кузовів вантажних вагонів в депо. Ремонт встановлення прекосів в рамах вантажних вагонів.
18.6 Встановлення несправностей в металевій обшивці кузова.
18.7 Ремонт кришок люків, торцевих дверей піввагона і їх замків.
18.8 Технологічний процес ремонту казанів і рам цистерн в депо. Виправлення, виявлення несправностей.
18.9 Технологічний процес ремонту кузова суцільнометалевого пасажирського вагона в депо.
18.10 Усунення виявлених недоліків. Ремонт дверей, поручнів, перехідних майданчиків пасажирських вагонів.
18.11 Огляд і встановлення несправностей зливних пристроїв цистерн. Тематична атестація по темі № 18
Контроль технологічного стану і ремонт внутрішнього устаткування пасажирських вагонів, система опалювання і водопостачання. Самостійне виконання робіт оглядача вагонів складністю 4-го розряду.
19.1 Інструктаж за змістом занять і безпеки праці. Огляд, розробка, ремонт, збірка з постановкою на місці і перевірка віконної і дверної арматури, замків.
19.2 Виявлення несправностей і ремонт ящиків для вугілля і сміття, розділ димарів, внутрішніх дверей, диванів, багажних і газетних полиць, підвіконних столі кив.
19.3 Огляд системи опалювання. Випробування системи опалювання перед розбиранням і виявленням несправностей. Промивка казана і мережі опалювальних труб.
19.4 Ремонт системи опалювання. Зміна несправних частин мережі опалювальних труб. Розбирання і збірка труб опалювання в суцільнометалевих пасажирських вагонах.
19.5 Перевірка казана і системи опалювання труб після ремонту. Знаття, огляд і ремонт розширювача – воздухонагрівача.
19.6 Огляд системи водопостачання вагонів, визначення несправностей і ремонт. Ремонт системи сигналізації рівня наповнення водяних баків.
19.7 Огляд, промивка і ремонт кип’ятильників безперервної дії.
19.8 Перевірка і ремонт насосів системи опалювання.
19.9 Випробування системи водопостачання після ремонту. Тематична атестація по темі № 19
Контроль технологічного стану і ремонт санітарно-технічного устаткування вагонів. Самостійне виконання робіт оглядача вагонів складністю 4-го розряду.
20.1 Інструктаж за змістом занять і безпеки праці. Практичне ознайомлення із способами виявлення несправності санітарно-технічного устаткування і заходи їх усунення.
20.2 Розбирання, заміна і ремонт санітарно-технічного устаткування вагону.
20.3 Наповнення и злив води з системи водопостачання. Перевірка положення кранів і вентилів.
20.4 Попередження замороження системи. Заправка охолоджувачів водою. Розтоплення казана. Тематична атестація по темі № 20
Самостійне виконання робіт оглядача вагонів складністю 4-го розряду. Кваліфікаційна пробна робота. Здача іспитів на 4 розряд оглядача вагонів. Оформлення акту практичних випробувань, щоденника виробничої практики.

 

 

Урок производственного обучения № 1

Тема: 1 Первичный инструктаж по охране труда на рабочем месте.Работа в тележечном ,колесно- роликовом,вагоносборочном отделениях.

 

 

Задание. Изучить работу в цехах вагонного депо основные требования охраны труда при работе в цехах. Записать кратко в конспект.

 

Литература: Конспект п.о. за 1 курс

 

http://www.a41.ivano-frankivsk.ua/index.php/2009-11-18-18-48-35/2009-11-20-15-39-58

 

http://www.jrs.kz/rembaza/telezhochny

 

 

Автор: Погорелый Б.Г., Козлов Г.И.
Название: Устройство и ремонт вагонов
Издательство: Транспорт
Год издания: 1982

 

Урок производственного обучения № 2

Тема:" Осмотр колесных пар,их измерение,обследование и испробование дефектоскопом,осмотр буксовых подшипников,ремонт,разборка,осмотр и сборка автосцепного и автотормозного оборудования. "

 

Задание.

Изучить неисправности колесных пар ,методы исследования и устранения, работу дефектоскопа,осмотр и ремонт буксовых подшипников. Записать кратко в конспект.

 

 

Литература:
Автор:Быков Б.В., Пигарев В.Е. Название: Технология ремонта вагонов Издательство: Желдориздат Год: 2001

 

Конспект п.о. за 1 курс.

 

 

 

 

Урок производственного обучения № 3

 

Тема: " Работа в подгорочном парке по проверке скорости соударений, выявление повреждения вагонов. "

 

Задание

Изучить этапы работы в подгорочном парке и причины повреждения вагонов. Записать кратко в конспект.

Литература: http://wiki.nashtransport.ru/wiki

 


Год: 1961
Автор: Скиба Н.Ф.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 54; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав


<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Приложение X | Пассажирский вагон — железнодорожный вагон, предназначенный для размещения пассажиров при их перевозке с обеспечением...
lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.011 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты