Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порядок госпіталізації пацієнтів бригадами швидкої медичної допомоги у лікувально-профілактичні установи.




Госпіталізація пацієнтів за невідкладними станами здійснюється цілодобово бригадами швидкої медичної допомоги.

Рішення про екстрену госпіталізацію приймає керівник БШМД після огляду та надання медичної допомоги потерпілому.

Екстрена госпіталізація здійснюється за формою № 114/о "Супровідний листок станції швидкої медичної допомоги", затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України (див. додаток 4). Спосіб транспортування пацієнта приймає керівник бригади. При госпіталізації пацієнта у тяжкому стані Бригада повинна попередити лікувально-профілактичний заклад, до якого транспортується пацієнт, про орієнтовний час прибуття бригади та попередній діагноз.

Усі пацієнти, які доставлені до лікувально-профілактичного закладу бригадами або звернулись самостійно, підлягають обов’язковому прийому черговим медичним персоналом приймального відділення/відділення невідкладної медичної допомоги незалежно від місця проживання, реєстрації, наявності чи відсутності документів, що засвідчують особу пацієнта.

У разі затримки в приймальному відділенні/відділенні невідкладної медичної допомоги понад 15 хвилин керівник бригади повинен повідомити про це старшого чергового медичного працівника підрозділу швидкої медичної допомоги. Якщо пацієнт доставлений у важкому стані в приймальне відділення/відділення невідкладної медичної допомоги лікарні, в якій відсутні спеціалізовані відділення, йому повинна бути надана екстрена (невідкладна) медична допомога, і тільки після стабілізації стану може вирішуватись питання щодо подальшого транспортування у відповідне відділення іншого лікувально-профілактичного закладу бригадою.

У разі відмови у прийомі та необхідності транспортування пацієнта до іншої лікувальної установи “Супровідний листок станції швидкої медичної допомоги” залишається в приймальному відділенні/відділення невідкладної медичної допомоги, а у карті виїзду бригади черговий лікар приймального відділення/відділення невідкладної медичної допомоги записує обґрунтовану відмову в госпіталізації та дублює її в новому супровідному листку, з яким пацієнт буде доставлений до іншої лікувальної установи.

Якщо в салоні санітарного автомобіля настала смерть пацієнта, керівник бригади повідомляє старшого чергового медичного працівника підрозділу швидкої медичної допомоги, труп доставляється цією ж бригадою до моргу після отримання направлення для транспортування трупа до моргу районним/міським відділом Міністерства внутрішніх справ, на території якого констатовано смерть. Керівник бригади передає у морг форму № 114/о.

Після того як пацієнт був прийнятий у лікувальний заклад, керівник бригади повинен негайно:

- повідомити в оперативний відділ (диспетчерську) назву та номер лікарні, назву відділення та час госпіталізації з відповідним записом та номером реєстрації в карті виїзду бригади;

- передати дані про відмову від госпіталізації після надання невідкладної медичної допомоги або у разі відсутності медичних показань для госпіталізації в оперативний відділ (диспетчерську) підрозділу швидкої медичної допомоги.

У випадку виявлення (підозри) у пацієнта карантинної інфекції, бригада діє відповідно до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров'я України.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты