Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Технологічні показники парових турбін




 

Парові і газові турбіни є складовою частиною ПТУ і ГТУ і їх характеристики суттєво впливають на техніко-економічні показники, що харак­теризують роботу всієї установки. Робота турбін у складі ПТУ і ГТУ визначається відповідними показниками, внесеними в їх паспортні дані.

До основних показників належать: номінальна і максимальна потужність, номінальний тиск і температура робочого тіла на вході в турбіну, питомі витрати і коефіцієнт корисної дії.

Крім цього, є інші параметри, які контролюють у процесі роботи турбіни, щоб підтримати її техніко-економічні показники в номінальному (паспортному) режимі.

Розглянемо основні характеристики парових турбін.

 

Номінальні початкові параметри пари – номінальний тиск і номіналь­на температура пари перед стопорним клапаном турбіни.

 

Температура пари після проміжного перегріву – початкова температура пари перед циліндром середнього тиску.

 

Температура живильної води після регенеративного підігріву – температура за останнім по ходу води регенеративним підігрівником.

 

Номінальна температура охолоджувальної води – температура охолоджувальної води на вході в конденсатор, при якій завод-виробник гарантує значення питомої витрати теплоти і витрату пари на турбіну.

 

Номінальний відбір – найбільша кількість пари відбору за одиницю часу для номінальної потужності турбіни і рівня інших параметрів в межах допуску, обумовленого відповідним стандартом.

 

Номінальна потужність конденсаційної турбіни – найбільша потужність на клемах генератора, яку турбіна має довгостроково розвивати при номінальних значеннях усіх інших основних параметрів і відборах пари на постійні власні потреби енергоустановки.

 

Номінальна потужність теплофікаційної турбіни і турбіни з протитиском – найбільша потужність на клемах генератора, яку турбіна має довгостроково розвивати при номінальних значеннях основних параметрів.

 

Максимальна потужність конденсаційних турбін (К) – потужність, якої досягають з максимальною витратою пари через стопорні клапани і
з відключенням теплових споживачів, передбачених технічними умовами.

 

Максимальна потужність теплофікаційної турбіни і турбіни з протитиском – найбільша потужність на клемах генератора, яку турбіна має довгостроково розвивати з витратами пари у визначених співвідношеннях тисків
у відборах з протитиском і номінальних значеннях інших основних параметрів.

Турбіни мають допускати тривалу роботу з відхиленнями початкових параметрів свіжої пари і температури проміжного перегріву пари від номінальних значень у заданих межах.

Економічність турбін характеризується ККД, що показує, яка частка підведеної теплоти перетворюється на механічну роботу.

Ступінь удосконалення турбіни визначається порівнянням її ККД з ККД ідеальної турбіни, яка не має внутрішньої втрати теплоти на тертя тощо.

Контрольні запитання

 

1. Характеристика і принцип роботи ПТУ.

2. Характеристика і принцип роботи ГТУ.

3. Особливості роботи установок.

4. Типи паротурбінних і комбінованих установок.

5. Загальна схема і термодинамічний цикл ПТУ.

6. Класифікація, параметри і типові цикли паротурбінних установок.

7. Схеми і термодинамічні цикли газотурбінних установок.

8. Особливості парогазових і газопарових установок.

9. Технологічні показники паротурбінних установок.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 108; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты