Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


МЕТА НАПИСАННЯ СТРАТЕГІЇ




СТРАТЕГІЯ

СТАЛОГО РОЗВИТКУ

ПОЧАПКІВСЬКОЇ

СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

ОСТРОЗЬКОГО РАЙОНУ

на термін 2013-2017 року.

І. ВСТУП

 

Сільська рада це живий організм у якому зовнішня простота існування перетинається із складними соціально-економічними процесами. Задоволення повсякденних потреб мешканців населеного пункту, визначення необхідності у соціальній та технічній інфраструктурі, а також, власне, економічний розвиток залежить від багатьох факторів – зовнішніх та внутрішніх. Для прискорення соціально-економічного розвитку та врахуванні при цьому максимальної кількості даних факторів й формуванні цілісного бачення розвитку формуються Стратегії сталого розвитку.

При формуванні документу Стратегії сталого розвитку Почапківської сільської ради на зборах ініціативної групи було визначено два основних напрямки діяльності громади: розвиток територіальної громади та стимулювання інвестиційної діяльності .

Отже , Стратегія сталого розвитку побудована таким чином, що у процесі реалізації вона впливатиме на поточне формування проектів місцевого розвитку, а також заходів у межах району та області на період до та після 2017 року.

У документі розглядаються фактори, котрі впливають на подальший розвиток та диктують зміни. Документ визначає мету сільської ради й підказує, як її досягти. Як сама рада, так і люди, які в ній живуть та працюють, забезпечують можливість вжиття заходів із реалізації стратегічних цілей, передбачених цією стратегією.

Ця стратегія визначає довгострокові перспективи з урахуванням потреб майбутніх поколінь. Таким чином, Стратегія сталого розвитку розглядається як плановий документ найвищого рівня, а отже, її реалізація вимагає зосередження фінансових, фізичних та людських ресурсів. Очікується, що всі зусилля адміністративних органів, громадянського суспільства, наукових кіл і громадян будуть націлені на успішну реалізацію пріоритетів та заходів, передбачених стратегією. Таким чином, зосередження та належна координація наявних фінансових ресурсів, залучених із надходжень регіонального рівня, державного бюджету, із коштів донорів та з приватних джерел, дасть змогу забезпечити досягнення цілей, визначених у цій Стратегії.

МЕТА НАПИСАННЯ СТРАТЕГІЇ

Метою розробки Стратегії сталого розвитку Почапківської сільської ради є створення органом місцевого самоврядування такого документу, завдяки якому він зможе раціонально організувати свою майбутню діяльність. Цей документ враховує весь обсяг справ для майбутнього спільного функціонування громади та запланувати те, що може зробити громада власними силами, на що має опосередкований вплив та які ресурси потрібні від органів державного управління вищого рівня.

У даній Стратегії провідне місце займають заходи, які громада зможе виконати власними силами і за збереження результатів яких будуть нести відповідальність. В цілому реалізація Стратегії зорієнтована на спонукання певної поведінки підприємців, населення, громадських організацій. Відтак, дає відповідь на запитання: які мають бути створені умови, заохочення, пільги чи преференції для досягнення цілей? Яким чином будуть лобіюватися інтереси громади на різних рівнях органів державної влади?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 52; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты