Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ТЕМИ НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ




МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ТА КОНТРОЛЬНІ ЗАВДАННЯ

до вивчення дисципліни “Безпека життєдіяльності”

Для студентів усіх спеціальностей

Дніпропетровськ НМетАУ 2007

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

НАЦІОНАЛЬНА МЕТАЛУРГІЙНА АКАДЕМІЯ УКРАЇНИ

 

 

РОБОЧА ПРОГРАМА,

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ТА КОНТРОЛЬНІ ЗАВДАННЯ

до вивчення дисципліни “Безпека життєдіяльності”

Для студентів усіх спеціальностей

Затверджено

на засіданні Вченої ради академії

Протокол № 11 від 27.12.06

Дніпропетровськ НМетАУ 2007

УДК 504.3.06 (075.8)

 

Робоча програма, методичні вказівки та індивідуальні завдання до вивчення дисципліни “Безпека життєдіяльності” для студентів усіх спеціальностей Укл. В.М.Садовий. – Дніпропетровськ: НМетАУ, 2007 – 51 с.

Викладені питання навчальної програми дисципліни, даются методичні вказівки до вивчення матеріалу кожної теми та наводяться запитання для контролю якості засвоєння тем. Даються методичні вказівки до виконання контрольної роботи, а також варіанти вихідних даних для неї.

Призначені для студентів усіх спеціальностей.

 

 

Укладач

В.М.Садовий, викладач

 

Відповідальний за випуск

В.І.Карандашев, канд. військ. наук, доц.

 

Рецензент

О.М.Гришин, канд. техн. наук, доц. (НМетАУ)

Підписано до друку 07.05.07. Формат 60х84 1/16. Папір друк. Друк плоский.

Облік.-вид. арк. 3,0. Умов. друк. арк. 2,95. Тираж пр. Замовлення №

 

Національна металургійна академія України

49600, Дніпропетровськ-5, пр. Гагаріна, 4

__________________________________

Редакційно-видавничий відділ НМетАУ

 

 

ВСТУП

 

Людина та її здоров’я – найбільша цінність держави. Держава докладає великих зусиль, створюючи умови безпечної життєдіяльності людини як у середовищі мешкання, так і у виробничій сфері.

Безпека життєдіяльності (БЖД) – наука, що вивчає проблеми безпеки перебування людини в оточуючому середовищі під час трудової та іншої її діяльності. Завданням цієї науки є розробка методів прогнозування, виявлення та ідентифікації шкідливих факторів і вивчення їх впливу на людину і навколишнє середовище. Разом з тим, розробляються заходи і способи захисту людей в умовах виникнення надзвичайних ситуацій (НС) техногенного, природного характеру та під час війни.

Мета дисципліни “Безпека життєдіяльності” – впевнити студентів, що в центрі уваги повинна бути людина як головна цінність держави; навчити ідентифікувати небезпечні і шкідливі фактори та створювати безпечні умови життєдіяльності людей на території держави; проектувати нову техніку та технологічні процеси згідно з сучасними вимогами з екології та безпеки їх експлуатації і з урахуванням стійкості функціонування об’єктів та технічних систем, прогнозувати можливу обстановку і приймати правильні рішення в умовах НС щодо захисту населення та персоналу об’єктів від можливих наслідків НС, а також у ході цих НС.

Дисципліна БЖД грунтується на знаннях інженерної психології, фізіології людини, охорони праці, цивільної оборони.

 

 

ТЕМИ НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 41; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты