Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розслідування нещасних випадків. Розслідуванню підлягають:




Розслідуванню підлягають:

- нещасні випадки із смертельним наслідком;

- групові нещасні випадки, які сталися одночасно з двома і більше працівниками незалежно від тяжкості ушкодження їх здоров'я;

- випадки смерті на підприємстві;

- випадки зникнення працівника під час виконання ним трудо­вих обов'язків.

Про груповий нещасний випадок, нещасний випадок із смер­тельним наслідком, випадок смерті, а також зникнення працівни­ка під час виконання ним трудових обов'язків роботодавець зобо­в'язаний негайно передати засобами зв'язку повідомлення за вста­новленою формою:

- відповідному територіальному органу Держнаглядохоронпраці;

- відповідному органу прокуратури за місцем виникнення не­щасного випадку;

- відповідному робочому органу виконавчої дирекції Фонду;

- органу, до сфери управління якого належить це підприємство (у разі його відсутності - відповідній місцевій держадміністрації або виконавчому органу місцевого самоврядування);

- відповідній установі (закладу) санітарно-епідеміологічної служ­би у разі виявлення гострих професійних захворювань (отруєнь):

- профспілковій організації, членом якої є потерпілий;

- вищестоячому профспілковому органу;

- відповідному органу з питань захисту населення і території' від надзвичайних ситуацій та іншим органам (у разі необхідності).

Зазначені органи (організації) повідомляють про нещасний випадок свої вищестоячі органи (організації) згідно з установленим порядком.

Зазначене повідомлення надсилається також у разі, коли смерть потерпілого настала внаслідок нещасного випадку що стався раніше.

Спеціальне розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, групового нещасного випадку, випадку смерті, а також випадку зникнення працівника під час виконання ним трудових обов'язків організовує роботодавець (якщо постраждав сам робото­давець, - орган, до сфери управління якого належить підприєм­ство, а у разі його відсутності - відповідна місцева держадміністра­ція або виконавчий орган місцевого самоврядування).

Розслідування цього випадку проводиться комісією із спеціаль­ного розслідування, яка призначається наказом керівника те­риторіального органу Держнаглядохоронпраці за погодженням з органами, представники яких входять до складу цієї комісії.

До складу комісії із спеціального розслідування включаються: посадова особа органу державного нагляду за охороною праці (го­лова комісії), представник відповідного робочого органу виконав­чої дирекції Фонду, представники органу, до сфери управління якого належить підприємство, а у разі ііого відсутності - відповід­ної місцевої держадміністрації або виконавчого органу місцевого самоврядування, роботодавця, профспілкової організації, членом якої є потерпілий, вищестоячого профспілкового органу або упов­новажений трудового колективу з питань охорони праці, якщо по­терпілий не є членом профспілки, а у разі розслідування випадків виявлення гострих професійних захворювань (отруєнь) також спеці­аліст відповідної установи (закладу) державної санітарно-епідеміо­логічної служби.

Спеціальне розслідування нещасних випадків проводиться про­тягом не більше 10 робочих днів. У разі необхідності встановлений тер­мін може бути продовжений органом, який призначив розслідування.

За результатами розслідування складається акт спеціального роз­слідування за формою Н-5, а також оформляється карта обліку про­фесійного захворювання (отруєння) на кожного потерпілого за формою П-5, якщо нещасний випадок пов'язанні! із гострим про­фесійним захворюванням (отруєнням).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты