Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Хвильовий опір електричного кола




Електричний струм, проходячи по проводам електричного кола, створює спадання напруги на активному опорі R і індуктивному опорі ХL=w*L. Отже, чим далі від генератора, тим менше напруга між проводами електричного кола. Якщо виміряти напругу між проводами на початку (U1), у середині (U2) і наприкінці (U3) електричного кола, то виявиться, що U3 завжди менше, ніж U2, а U2 менше, ніж U1.

Сила струму в різних точках електричного кола також неоднакова внаслідок того, що частина струму через провідність ізоляції і ємність вертається до генератора, не дійшовши до навантаження. Тому сила струму наприкінці електричного кола практично завжди менше, ніж на його початку.

Отже, по мірі віддалення від початку електричного кола напруга й сила струму зменшуються. Якщо електричне коло однорідне, тобто первинні параметри R, L, С и G на всьому протязі його однакові, то напруга й струм зменшуються рівною мірою. Внаслідок цього відношення напруги до струму для даного електричного кола {U/T} у будь-якій його точці буде величиною постійною, що не залежить від довжини електричного кола. Зазначене відношення називається хвильовим (характеристичним) опором електричного кола і позначається

Величина Z характеризує електричне коло, так як показує співвідношення між напругою і струмом, а отже, між енергією електричних і магнітних полів.

Хвильовий опір для даного однорідного електричного кола - величина постійна, однакова у всіх його точках і не залежить від довжини електричного кола.

Величина хвильового опору електричного кола залежить від первинних параметрів R, L, С, G даного електричного кола. Тому що всі первинні параметри, за винятком ємності, залежать від частоти струму, той і хвильовий опір змінюється зі зміною частоти: при збільшенні частоти струму хвильовий опір, зменшується.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 135; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты