Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розрахунок формувача імпульсів




Формування імпульсів будемо будувати на базі ланцюжка, що укорочує, що служить для формування з імпульсів великої тривалості імпульсу малої тривалості.

Формувач імпульсів збираємо на цифровій інтегральній схемі ДО561ЛА7, що складається із трьох елементів І-НЕ. Формувач імпульсів представляємо на рисунку 3.7.

Використовуваний у структурній схемі системи керування інвертор будуємо також на елементі І-НІ.

Технічна характеристика ДО561ЛА7

 

 

 

Рисунок 3.7 - Схема формувача імпульсів.

Для визначення значень R1 і C1 скористаємося залежністю тривалості імпульсів формувача імпульсів і значень:

 

; (3.8)

 

Задаємося значенням R1=4.7 тому МЛТ – 0,5.

З вираження знаходимо значення С1:

 

(3.9)

 

 

Приймаємо С1=13.6 мкФ типу КЛС.

Необхідно керувати двома тиристорами по різних каналах, тому ми будемо використовувати два аналогічних формувачі імпульсів. Їхня відмінність відрізняється в тім, що в один з каналів нам необхідно встановити інвертор, для того щоб по передньому фронті сигналу подаючого з компаратора DA керувати одним транзистором, а по задньому фронті керувати іншим транзистором.

Ще одна відмінність полягає в тому, що ми маємо різний час імпульсів, tі1=25 мкс, tі2=30 мкс, у зв'язку із цим нам необхідно брати різний час ланцюжка.

Приймаємо значення R'1=4,7 кОм, типу МЛТ – 0,5

 

(3.10)

 

Ф

 

Приймаємо =10 мкФ типу КСЛ

 
 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 80; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты