Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Піперазинові похідні фенотіазіну




 

  • Трифлуоперазин (Trifluoperazine) ** (див. п. 5.1.2. розділу "ПСИХІАТРІЯ, НАРКОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:N05AB06 - антипсихотичні засоби. Піперазинові похідні фенотіазину.

Показання для застосування ЛЗ:шизофренія, особливо параноїдна, проста з апато-абулічним с-мом, з в’ялим перебігом її форм, ядерна шизофренія з вираженими галюцинаторно-параноїдними явищами та з психопатоподібною, неврозоподібною, іпохондричною, сенестопатичною, симптоматикою, періодична шизофренія; психічні захворювання, що перебігають із маревною симптоматикою та галюцинаціями - алкогольні галюцинації і параноїди, інволюційні психози, неврози та інших захворюваннях ЦНС; блювання центрального походження.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:початкова доза для парентерального введення - 1-2 мг; в/м повторне введення проводять через 4-6 год; при більш частих ін’єкціях можливі явища кумуляції; добова доза як правило дорівнює 6 мг, у виняткових випадках - 10 мг; як протиблювотний засіб призначається в дозах 1-4 мг/добу; перорально разова доза для дорослих на початку лікування становить 5 мг, потім її поступово збільшують на 5 мг на прийом, до добової дози 30-80 мг (в окремих випадках - до 100-120 мг); добову дозу ділять на 2-4 прийоми; після досягнення ефекту оптимальні дози призначають протягом 1-3 місяців, а потім повільно зменшують до 5-20 мг/добу; останні дози застосовують надалі як підтримуючі; для осіб літнього віку лікування починають з половинної (або меншої) дози; підвищення дози проводять більш повільно; для дітей віком 6-12 років МДД - 15 мг (лікування починають з дози 1 мг 1-2 р/добу); лікування препаратом повинно бути суворо індивідуалізоване залежно від перебігу захворювання; терміни лікування можуть становити 3-9 місяців і більше, залежно від ефективності терапії.

 

  • Флуфеназин (Fluphenazine) ** (див. п. 5.1.2. розділу "ПСИХІАТРІЯ, НАРКОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:N05AB02 - антипсихотичні засоби. Піперазинові похідні фенотіазіну.

Показання для застосування ЛЗ:тривала підтримуюча терапія хр. форм шизофренії; профілактика загострень шизофренії.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:початкова доза становить від 12,5 до 25 мг. Наступні дози і інтервали між введеннями визначаються індивідуально. Інтервал між окремими ін'єкціями звичайно становить від 15 до 35 днів. Якщо потрібні дози вище 50 мг, вони поступово збільшуються на 12,5 мг. Разова доза не повинна перевищувати 100 мг. Пацієнти, які раніше не лікувались фенотіазином, повинні спочатку проходити лікування ін'єкціями з короткотривалою дією або пероральними формами фенотіазину. Коли буде визначено, що пацієнти мають добру переносимість фенотіазину, вони можуть перейти на препарат пролонгованої дії. Початкова доза 12,5 мг препарату вводиться в/м. Якщо немає ніяких виражених побічних наслідків, то ч/з 5-10 днів може бути призначена наступна доза 25 мг. Потім доза індивідуально регулюється. Якщо пацієнт вже приймав фенотіазини, вони можуть бути замінені на препарат без попереднього лікування ін’єкціями з короткотривалою дією або пероральними формами. Застосовується початкова в/м доза 12,5 мг для перевірки переносимості препарату, і потім доза регулюється індивідуально.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 51; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты