Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Захист інформації від комп’ютерних вірусів. Особливості захисту інформації у відкритих системах.




Віруси й інші зловмисні програми викликають катастрофічні руйнації тільки в тому випадку, якщо користувач до них не готовий і неправильно на них реагує. Прийняти належні запобіжні заходи допоможуть наступні поради.

 

Створіть завантажувальні дискети на випадок поразки вірусом

Пускові дискети знадобляться, якщо ваш ПК початків працювати ненадійно. У будь-якому випадку ПК необхідно запустити з «чистої» пускової дискети і «просканувати» жорсткий диск за допомогою актуальної версії антивірусної програми, що знаходиться на дискеті, захищеної від перезапису. Якщо ж запустити антивірусну програму з ураженої системи, а не «стерильно» запущеного комп'ютера, то поширення вірусу гарантовано.

Необхідно завчасно перевірити (попередньо встановивши захист від перезапису), чи є у вас пускові дискети. Якщо немає, Windows або антивірусна програма підтримає вас у їхньому створенні. Виберіть у Windows 9х команду Пуск/Настройка/Панель управления і потім Установка и удаление программ У діалоговому вікні, що з'явилося, перейдіть у вкладку Загрузочный диск і клацніть на кнопці Создать диск. Тепер Windows створить аварійний диск.

У Windows NT пускові дискети можна створити, якщо в каталозі I386 на CD-ROM із Windows NT запустити файл WINNT32. EXE із параметром /ох.

Boot-вірусам - ні єдиного шансу

Boot-віруси входять у першу десятку найпоширеніших вірусів.

Але усе ж один простий викрут дозволяє разом і назавжди покінчити з непрошеними гістьми: не запускайте ПК із дискети. Якщо ви не хочете заразити комп'ютер, відключіть запуск з дискет. Для цього поміняйте в BIOS-Setup ПК послідовність початкового запуску: спочатку жорсткий диск, потім дисковод для дискет, тобто наприклад «С:, А:». Така процедура нічого не вартує і не має недоліків (якщо вам усе ж потрібно запуститися з дискети, тимчасово відключіть цю послідовність запуску). Після цього можна назавжди забути про дискети, інфіковані Boot-вірусом.

 

Поставте заслін макровірусам

У MS Office 7.0/97/2000 макроси Word, Excel, PowerPoint, Outlook і FrontPage можна проігнорувати, встановивши “високий” рівень захисту.

Цією порадою можуть скористатися користувачі, що не пишуть макросів. У Word, наприклад, існує попереднє настроювання такого захисту, коли працюють тільки сертифіковані макроси. Якщо ж необхідно протестувати свій власний макрос, то рівень захисту потрібно знизити до “середнього”. При цьому при відкритті документа можна вибрати, активізувати макроси або ні.

 


Вторая часть вопроса: такой бред…


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 78; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты