Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Аліна Балас




Таня

1. Сутність соціально-педагогічної діяльності. Мета соціально-педагогічної діяльності в наш час. Функції соціально-педагогічної діяльності: діагностична, організаційна, прогностична, попереджувально- профілактична, соціально-терапевтична, організаційно-комунікативна, охоронно-захисна, освітньо-виховна.

2. Суб’єкти та об’єкти соціально-педагогічної роботи. Сутність соціальних проблем. Проблеми свободи вибору і соціальної творчості. Проблеми, пов'язані із збереженням психічного здоров'я дітей, розвитком особистості, самовизначенням дітей і підлітків Проблеми, пов'язані з неблагонолучністю сім'ї, порушенням прав дитини і насильством.

3. Сутність поняття “технологія соціально-педагогічної роботи. Типологія соціально-педагогічних технологій. Загальна класифікація соціально-педагогічних технологій.

Даша

4. Методи формування свідомості як засоби соціально-педагогічної діяльності. Місце методів формування свідомості серед інших соціально-педагогічних методів.

5. Метод переконання, його роль і функції. Типові ситуації соціально-педагогічної діяльності, які потребують застосування методу

переконання. Логічність педагога як найважливіша умова успішності переконання. Типові логічні помилки, яких треба уникати в процесі переконання. Критерії оцінки успішності застосування методу переконання.

6. Методи організації самовиховання в роботі соціального педагога з дітьми та молоддю. Психологічне те педагогічне значення методів організації самовиховання. Мета та напрямки самовиховання. Метод пропаганди самовиховання. Використання інформації про сфери самовиховання та умови успішного самовиховання. Метод допомоги в процесі самовиховання.

Свєта

7. Технологія організації "робочого столу" соціального педагога . Зміст "робочого столу" соціального педагога. Первинні завдання при організації робочого столу.

8. Планування соціально-педагогічної діяльності. Підстави організації готування соціально-педагогічної діяльності. Зміст розділів плану роботи соціального педагога. Традиційні форми планування соціально- педагогічної діяльності (Річний план, календарний план, план -графік)

9. Методика і технологія соціально-педагогічної роботи з особистістю Вимоги до проведення діагностики особистості. Оформлення результатів діагностування особистості.

Іра

10. Соціально-педагогічна діяльність з індивідом. Етапи індивідуальної соціально-педагогічної роботи.

11. Соціально-педагогічна робота з групою. Класифікація груп. Вимоги до створення груп.

12. Технології соціально-педагогічного моделювання і проектування.

Класифікація соціально-педагогічних проектів. Особливості псевдо проектів.

 

Лєна

13. Технологія соціально-педагогічного консультування. Організаційні форми консультативної допомоги з боку соціального педагога. Принципи консультативної допомоги. Тактика консультативної роботи з батьками. Прийоми зняття психологічного бар'єру між консультантом та клієнтами. Прийоми отримання найбільш повної та правдивої інформації.

14. Методика психолого-педагогічного телефонного консультування. Напрями психолого-педагогічного телефонного консультування. Етапи телефонного діалогу.

15. Соціально-педагогічна корекція. Поняття та ознаки соціальних відхилень. Види соціальних відхилень. Загальне поняття про корекцію: її сутність, призначення. Специфіка соціально-педагогічної корекції. Види колекційної роботи соціального педагога: зміна позиції особистості до себе, до соціального та природного оточення; зміна позиції оточення до індивіда, до групи, до себе, до природного середовища.

Аліна Балас

16. Технологія соціально-педагогічної роботи з профілактика шкільної і соціальної дезадаптації. Рівні соціальної профілактики. Стадії соціальної дезадаптації (шкільна і соціальна дезадаптація).

17. Соціально-педагогічна реабілітація. Сутність соціально-педагогічної реабілітації. Основні напрями, їх зміст. Планування реабілітаційної діяльності. Особливості реабілітації після подолання різних видів соціальних відхилень у різних вікових групах.

18. Нормативно-правова база професійної діяльності соціального педагога. Нормативно-правові основи посадового самовизначення. Конвенція ООН про права дитини, її головна мета та призначення. Зміст Конвенції про права дитини. Закон України "Про освіту". Національна програма "Діти України"

Дана

19. Робота соціального педагога в школі та за місцем проживання. Напрямки діяльності соціального педагога в загальноосвітній школі. Форми та завдання роботи. Зв'язок зі шкільними педагогами. Зміст діяльності щодо зв'язку з батьками, зі службами у справах неповнолітніх. Напрямки і форми діяльності для запобігання девіантної та деліквентної поведінки. Профорієнтаційний напрямок.

20. Соціально-педагогічні технології дозвіллєвої діяльності. Просвітницька діяльність засобами масової інформації щодо впливу на діяльність людей у вільний час. Екскурсії. Концертно-видовищне та кіно обслуговування. Клубні структури як соціально-культурні інститути, де реалізується професійна діяльність спеціалістів в галузі організації дозвілля з метою створення необхідних умов для відпочинку, оздоровлення, спілкування, розвитку культури, творчості, тобто різноманітних форм активності молоді на дозвіллі.

21. Сучасні дитячі організації та їхні виховні можливості. Форми та методи створення дитячих організацій, Позитивні якості та специфіка дитячих організацій:структура, послідовність вимог та перспектив, романтика діяльності, ритуалів та атрибутики, ігровий характер. Позитивні якості національне орієнтованих дитячих організацій. ІІІляхи вдосконалення дитячого самоврядування в рамках дитячих організацій.

Настя

22. Діяльність соціального педагога в центрах соціальної служби для молоді. Мета і напрями діяльності соціального педагога в ЦССМ. Соціально-педагогічні напрямки роботи з молоддю. Стан та зміст молодіжних проблем в наші дні.

23. Технологія соціально-педагогічного впливу на поведінку особистості, що відхиляється. Соціально-педагогічний вплив на поведінку особистості, що відхиляється. Соціальна психолого-педагогічна інтервенція поведінки особистості, що відхиляється.

24. Стратегії соціально-педагогічного втручання при різноманітних формах поведінки, що відхиляється.

Ілона

25. Технологія роботи соціальних педагогів з дітьми "груп ризику". Сутність соціально-педагогічної підтримки дітей "групи ризику". Завдання соціально-педагогічної роботи з дітьми "групи ризику".

26. Технологія соціально-педагогічного коригування моральних норм поведінки дітей молодшого шкільного віку. Сутність морального виховання у соціально-педагогічній діяльності. Особливості процесу коригування моральних норм поведінки. Алгоритм побудови програми соціально-педагогічного коригування моральних норм поведінки у дітей молодшого шкільного віку.

27. Структура соціально-педагогічної діяльності з дітьми, схильними до вживання алкоголю. Зміст соціально-педагогічної діяльності з дітьми, схильними до вживання алкоголю. Особливості соціально-педагогічної діяльності з різними віковими категоріями дітей, схильних до вживання алкоголю. Методи та форми антиалкогольного виховання в сім'ї. Роль суспільних організацій у профілактиці дитячого алкоголізму.

Наташа

28. Соціально-педагогічна діяльність з "дітьми вулиці". "Діти вулиці" як міжнародна проблема. Поняття та категорії "дітей вулиці". "Безпритульні", "бездоглядні" діти та діти з девіантною поведінкою. Причини безпритульності. Особливості життя дитини на вулиці.

29. Соціально-педагогічна діяльність з обдарованою дитиною. Обдарованість: види, вплив на соціальне формування особистості; родини в залежності від вікових, статевих та соціальних факторів. Суспільне значення розвитку обдарованих дітей.

30. Основи соціально-педагогічної діяльності з молодою сім'єю. Особливості функціонування сучасної молодої сім'ї. Проблеми молодої сім'ї. Зміст, форми та методи роботи з молодою сім'єю; підготовка молоді до сімейного життя; робота з тими, хто подав заяву до ЗАГСу; підготовка молодих батьків до виховання дітей.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 92; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты