Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Змістовний модуль: Країни Західної Азії (колишні республіки СРСР).




 

Тема 14. Державний лад Азербайджанської Республіки 2 год.

Органи законодавчої та виконавчої влади. Правова система. Судова система. Структура судової влади, суди різних інстанцій.Основні політичні партії. Конституція Азербайджану. Конституція 12 листопада 1995 р. Парламент (Мілі Меджліс): основні функції та повноваження. Принципи формування законодавчої влади. Президент як голова виконавчої влади. Кабінет міністрів. Парламент Нахічеванської АР.

Література: 1-6.

 

Тема 15. Республіка Вірменія 2 год.

Законодавча і виконавча влада. Особливості правової системи. Судова система. Основні політичні партії і рухи. Парламент Вірменії (Національні збори): основні повноваження і функції. Принципи формування та функціонування законодавчої влади. Президент країни, його повноваження. Уряд і його формування. Структура та порядок діяльності.

Література: 7-11.

 

Тема 16. Грузія 2 год.

Законодавча і виконавча влада. Правнича система. Судова система. Органи контролю.

Основні політичні партії та рухи. Парламент: діяльність, повноваження, структура. Рада республіки та Сенат. Президентська влада. Уряд: основні функції та повноваження. Посада Державного міністра.

Семінар: Вірменія та Грузія: особливості державного ладу та політичної системи 2 год.

Література: 7-11, 31-37.

 

Тема 17. Казахстан 2 год.

Законодавча і виконавча влада. Правнича система.Судова система. Органи контролю.

Основні політичні партії та рухи. Президентська влада. Діяльність Державного секретаря. Парламент (Межиліс та Сенат). Уряд і його повноваження. Прем’єр-міністр.

Література: 78-84.

 

Тема 18. Республіка Таджикістан 2 год.

Органи державної влади та управління. Правова система. Судовий устрій.

Політичні партії. Ходжентська і Хатлонська області. Горно-Бадахшантська автономна область. Парламент (Маджлісі Олі): його повноваження, структура, компетенції та принципи формування. Палати парламенту: Маджлісі Мілі (верхня палата) і Маджлісі Намояндагон (нижня палата). Центральна Комісія по виборам та проведенню референдумів. Уряд Таджикістану: його структура, функції, повноваження. Президент як глава уряду і виконавчої влади.

Література: 176-178.

 

Тема 19. Туркменістан 2 год.

Органи державної влади та управління Правова система. Судовий устрій. Конституція від 18-го травня 1992 р. – перша конституція на теренах колишнього пострадянського простору. Різниця між представницькою та державною владою. Халк Маслахати (Народна Рада) та її структура функції і повноваження. Президент і його повноваження. Парламент (меджліс): принципи формування, структура, повноваження, компетенція.

Семінар: Особливості державного ладу Таджикістану і Туркменістану 2 год.

Література: 176-178, 218-220.

 

Тема 20. Республіка Узбекистан 2 год.

Органи державної влади та управління. Правова система. Судовий устрій. Президент як глава уряду (виконавчої влади). Парламент (Олій Мажліс): структура, принципи формування, компетенція, повноваження. Кабінет міністрів і його діяльність.

Семінар: Особливості державного ладу та політичної системи Казахстану і Узбекистану 2 год.

Література: 78-84, 221-224.

 

Модульний контроль:Державний лад та політичні системи країн Західної Азії (колишні республіки СРСР) 2 год.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты