Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Обробка кишень.




Найпоширенішими прорізними кишенями є кишені в рамку і з лісточкою, розташовані у вертикальному, горизонтальному напрямку чи під кутом. Обробляють прорізні кишені в брюках так само, як у сукнях і спідницях, з тією лише різницею, що для запобігання кишені від розтягнення з вивороту під лінію кишені підкладають підкладку кишені, що попадає під строчки пришивання листочок і обшивок. Верхні зрізи підкладки кишені повинні доходити до верхніх зрізів брюк і попадати у шви обробки поясу.

Кишені у швах передніх половинок брюк мають різну конфігурацію Бічна частина передньої половинки є також і підзором, тому її викроюють на 5 см. ширше. Бічну частину накладають на підкладку кишені і настрочують з попереднім обметуванням зрізу.

Верхню сторону кишені, розташовану на основній частині передньої половинки, обробляють обшивкою, викроєною за формою кишені чи припуску, вкладаючи під оздоблювальну строчку між основною деталлю й обшивкою підкладку кишені і поздовжник.

Підзор нижньої й обшивка верхньої сторін кишені можуть бути викроєні разом з однією частиною підкладки кишені з основної тканини. Зрізи підкладки кишень обметують на спеціальній машині, окантовують на машині зі спец. пристосуванням чи подвійним швом.

Накладні кишені. Верхній зріз накладної кишені обробляють припуском чи обшивкою

Бічні і нижні зрізи накладної кишені підгинають, запрасовують у масовому виробництві по спеціальних шаблонах на пресі, а при виготовленні по індивідуальних замовленнях – по намічених лініях і настрочують на половинки брюк на відстані від краю в залежності від моделі.

 

5. Обробка застібок та швів.

Обробка брюк застібкою-блискавкою в передній частині середнього шва виконується аналогічно обробці спідниць такою ж застібкою з підкладанням підзора.

Середні зрізи зшивають на машині двониткового ланцюгового стібка з одночасним відтягуванням їх чи двома строчками на зшивній машині, сполучаючи крокові шви і шви пришивання надставок. Сточування виконують з боку лівої половинки.

При виконанні волого-теплової обробки шви розпрасовують чи запрасовують у залежності від моделі.

6. Обробка верхнього та нижнього зрізів брюк.

Обробка верхніх зрізів брюк.

Обробка верхнього зрізу брюк пришивним поясом. Спочатку обробляють кінці поясу, для чого пояс складають вздовж посередині лицьовими сторони всередину, і обшивають кінці. Пояс вивертають на лицьову сторону, кінці виправляють і припрасовують. На виворіт брюк накладають оброблений пояс внутрішньою частиною вниз, зрівнюють зрізи і пристрочують, сполучаючи надсічки чи контрольні надсічки на поясі з виточками і швами на брюках, одночасно вкладаючи вішалки (при наявності прокладки в поясі після пристрочування пояса до брюк прокладку зі шва висікають). Пояс відвертають, шов відгинають у бік пояса, при виготовленні по індивідуальних замовленнях шов запрасовують. Зріз зовнішньої частини пояса підгинають усередину на 0,5 - 0,7 см. і настрочують його по верхньому зрізі брюк на відстані 0,1 см. від підігнутого краю так, щоб підігнутий край пояса закривав строчку пристрочування внутрішньої частини пояса. При цьому строчка з вивороту повинна проходити по основних деталях брюк. Пояс у готовому виді припрасовують.

Обробка верхнього зрізу брюк часто здійснюється за допомогою обшивки. Якщо по моделі застібки брюк розташовані в бічних швах, обробку застібок виконують одночасно з обробкою верхнього зрізу.

Обробка верхнього зрізу брюк еластичною тасьмою виконується в основному в спортивних виробах.

Обробка нижнього зрізу брюк.

Низ брюк у залежності від моделі може бути оброблений швом у підгин з відкритим чи закритим зрізом, без манжет, з подвійними манжетами і пришивними чи оброблений бейками.

Найчастіше обробку низу брюк виконують швом у підгин з закритим зрізом, швом у підгин з відкритим зрізом, а також з використанням спеціальної брючної тасьми.

Брюки з манжетами. Для уточнення лінії низу штани розкладають на столі правою половинкою нагору, сполучаючи крокові і бічні шви, зрівнюючи шов банта і виправляючи середній шов.

Верхню половинку брюк відгинають, від середнього шва по кроковому шві відкладають мірку довжини брюк по кроковому шві і проводять крейдяну лінію підгинання низу, потім проводять ще дві крейдяні лінії: першу вниз на відстані, рівній ширині манжети в готовому виді, а другу нижче першої лінії на відстані, рівній ширині манжети плюс 1 см.

Крейдяні лінії переводять на зовнішні сторони брюк, на нижній зріз накладають спеціальну тасьму для запобігання низу брюк від стирання потовщеним краєм нагору так, щоб край тасьми виходив за нижній зріз брюк на 0,1 -0,2 см., і настрочують біля потовщеного краю. Кінці тасьми накладають один на інший, розташовуючи їх на 1 -1,5 см. від крокових швів убік передніх половинок. Потім низ брюк перегинають навиворіт по середній крейдовій лінії і настрочують по тасьмі на відстані 0,1 см. від краю.

Манжети відгинають на лицьову сторону так, щоб потовщений край тасьми виходив рівним кантом за низ брюк. Манжети прикріплюють до низу брюк з виворітної сторони уздовж бічних і крокових швів вручну 5 - 6 стібками. Довжина закріпки 1 см.

Манжети припрасовують на пресі зі спеціальним пристосуванням чи праскою, вкладаючи спеціальну подушку.

Брюки з еластичною тасьмою по низу.

При обробці низу брюк еластичною тасьмою один кінець тасьми накладають на інший і настрочують зиґзаґоподібною строчкою поперек. Нижній зріз брюк підгинають по наміченій лінії підгинання низу і застрочують швом у підгин з закритим зрізом, одночасно вкладаючи еластичну тасьму. Ширина шва в готовому виді повинна бути більше ширини еластичної тасьми на 0,2 -0,3 см.

Якщо по моделі передбачена оборка з брюк, припуск на підгинання збільшують на ширину оборки. Підгинають низ брюк по наміченій лінії, прокладають першу строчку на відстані від згину, рівній ширині оборки, а при прокладанні другої строчки, тобто при застрочуванні зрізу, вкладають підготовлену еластичну тасьму.

Остаточна волого-теплова обробка брюк. З готових брюк видаляють сліди крейди, нитки виметування й заметування країв, підрізають кінці ниток з лицьової і виворітної сторін. Верхню частину брюк обробляють через пропрасовувач на пресі чи праскою на спеціальній колодці з лицьової сторони, виправляючи пояс, бант, виточки, бічні кишені і середній шов. Потім припрасовують чи пресують нижню частину брюк, сполучаючи бічні і крокові шви , запрасовують згини з боку крокових швів на пресі за один прийом, а праскою на кожній половинці окремо, з боку бічних швів - на обох половинках разом. Одночасно з запрасуванням згинів виправляють, щільно припрасовують і відпарюють низ брюк і манжети.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 204; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты