Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника



Слава, и ныне.

Читайте также:
  1. Слава, глас 1
  2. Слава, и ныне, глас 8: Творение Кассианы инокини.
  3. Слава, тропарь преп. Марии Египетской, глас 8
  4. Юрген. А ты хотел поговорить с фанатиком Гитлера? С безумцем? Слава, всё прошло, Германию усыпили, нет от нас никакого толка.

Канон преподобному Серафиму, Саровскому чудотворцу

Песнь 1

Ирмос: Яко по суху, пешешествовав Израиль по бездне стопами, гонителя фараона видя потопляема, Богу победную песнь поим, вопияше.

Господи, отверзи мои недостойнии устне и даждь ми слово разума воспети достойно память блаженнаго Серафима, ныне со Ангелы молящагося Тебе избавити нас от всякаго лютаго обстояния.

К Богородице великий молитвенник был еси, преподобне, Юже видети со апостолы сподобился еси, и ныне не престай молитвами твоими посещати чад твоих.

От юности твоея, преподобне, предался еси умом Боговии, страсти телесныя крепким воздержанием укротив, всякими добродетельми украсился еси, премудре.

Богородичен: Всеблагая Владычице, Яже Преблагаго Бога плотию рoждши, озлобленное страстьми мое сердце очисти, да верою и любовию величаю Тя.

Ин канон преподобнаго, глас 8.

Песнь 1

Ирмос: Воду прошед, яко сушу, и египетскаго зла избежав, израильтянин вопияше: Избавителю и Богу нашему поим.

По заповеди Владыки Христа узким и тесным путем вшел еси, преподобне, в Царство Небесное, широкий и пространный путь возненавидев, и ныне молися о нас, творящих пресветлую память твою.

От юности на безстрастия гору возшед и крест свой взем, невозвратно Христу последовал еси и, духовную мудрость стяжав, Горняго Иерусалима достигл еси, преподобне, моли о нас Единаго Человеколюбца.

Слава: Ныне предстоя, преподобне Престолу Божию, молися о стране нашей, избавитися от нашествия иноплеменных, и христолюбивым людем земли Российския спасение испроси молитвами твоими, преподобне.

И ныне: С верою и любовию притекающих к Тебе и со страхом поющих Тя молитвенный глас услыши, Владычице.

Песнь 3

Ирмос: Несть свят, якоже Ты, Господи Боже мой, вознесый рог верных Твоих, Блаже, и утвердивый нас на камени исповедания Твоего.

Молитвами твоими, преподобне, предстоя Богу со Ангелы, за весь мир молися, брани вражия потребити и победу на супостаты даровати.

От юности верою и любовию прилепился еси Владыце Вышних сил, преподобне Серафиме,и, возсияв в пустыни Саровстей, яко солнце, в скорбех приходящим к тебе утешитель был еси; моли спастися нам.

Явился еси, преподобне, молящимся тебе столп непоколебим и прибежище всем притекающим во обитель Саровскую и приемлющим исцеления благодать неоскудную.



Богородичен: Услыша Ева праматерь: в печалех родиши чада. Ты же, Чистая Дево, услышавши: Господь с Тобою, радуйся, радованным гласом печаль праматере потребила еси.

Ин

Ирмос: Небеснаго круга Верхотворче, Господи, и Церкве Зиждителю, Ты мене утверди в любви Твоей, желаний краю, верных утверждение, Едине Человеколюбче.

Молися, блаженне, Христу Богу избавитися нам от глада и пагубы, от напрасныя смерти, от тайных прегрешений и помышлений лукавых, да чистым сердцем Христу возопиим: молитвами преподобнаго спаси нас. Господи.

Кротостию и смирением последуя Владыце Христу, всем вся воистинну был еси, богатых же и убогих неослабно благочестию поучая, будущая, яко настоящая, провидел еси. Моли Христа Бога, преподобне, согрешений наших оставление даровати.

Слава:Избави обитель твою, преподобне, от всякаго навета вражия и исполни ю любве и благодати, еже не помышляти о житейских, но душеспасительныя достигнути доброты молитвами твоими.

И ныне: Упование и надежда наша Ты еси, Пречистая Владычице, спаси страну и люди Твоя, молящияся и имя Твое призывающия.



Седален, глас 4:

Житейское море страстей воздержанием препобедив и в пристанище безстрастия притек, сосуд воздержания явился еси, преподобне Серафиме, моли Христа Бога даровати нам велию милость.

Слава, и ныне.

Превзыдоша главу мою греси мои, Владычице, осквернен ими есмь, и несть исцеления в плоти моей, но Ты, Многоблагоутробная, даруй души моей слезы покаяния на очищение скверн греховных и телесныя недуги уврачуй, Врача всяческих и Господа рождшая.


Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 4; Нарушение авторских прав


<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Масса и власть | Песнь 4
lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2019 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты