Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Склад добавок




Пластифікатор типу ЛСТ поставляють на підприємство в бочках у вигляді порошку. Зберігають в закритому приміщенні, що виключає зволоження.

Добавка ЛСТ в бочках зважується і подається в бак для приготування, де її змішують з гарячою водою і розбавляють до підвищеної 20% концентрації. У баці встановлено лопатеву мішалку, глухі регістри для підігрівання рідини до 80°С, трубопроводом стиснутого повітря для барботажу, покажчики верхнього і нижнього рівнів і щільномір. Приготований розчин добавки подається в проміжний бак, обладнаний аналогічно баку для приготування, де отримують розчин робочої концентрації 5% концентрації. Приготований розчин насосом закачують у витратні баки, обладнані верхнім і нижчим покажчиками рівня і щільноміром.

Місткість баків для приготування і витратних бункерів розраховуємо, виходячи із запасу добавки на одну зміну. Кількість добавки і робочу концентрацію вибираємо згідно таблиць.

Витрати добавки (на суху речовину) на 1 зміну (1 секція, кількість бетонозмішувачів m = 2, число замісів в годину n = 25, витрата цементу на 1 заміс Цз = 462 кг):

(кг/зміну).

Розраховуємо ємність баку для приготування (концентрація розведеної добавки в розчині води 20 %). Загальна кількість розчину складатиме:

3)

Розраховуємо ємність проміжного баку (К=5%):

3).

Приймаємо ємності проміжного баку 10 м3 і баку для приготування по 37 м3. Для того, щоб отримати розчин робочої 5% концентрації в проміжному баці треба додати кількість води:

3).


Список використаної літератури

1. Общесоюзные нормы технологического проектирования предприятий сборного железобетона: ОНТП – 07–85 / Минпромстройматериалы СССР. – М., 1986.

2. Шихненко И.В. Краткий справочник инженера-технолога по производству железобетона. – К., Будівельник, 1989.

3. Справочник по производству сборных железобетонных изделий (под ред. проф. К.В. Михайлова). – М. – Стройиздат, 1982.

4. Баженов Ю.М. Технология бетона. – М.: Высшая школа, 1987.

5. Волянский С.А. Технологія бетонних і залізобетонних конструкцій. – К., Вища школа, 1994.

6. Дворкин Л.Й., Дворкин О.Л. Проектирование составов бетона с за данными свойствами. – Рівне, РДТУ, 1999.

7. Дворкін О.Л. Технологія бетону. – Рівне, РДТУ, 2001.

8. Методичні вказівки 059 – 69. – Рівне, РДТУ, 2000.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 46; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты