Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Те-Вахипунаму — південний схід острова Південний




Те- Вахіпунаму ( маорі - вода зеленого каменя) - район на південно-західному узбережжі Південного острова Нової Зеландії , має площу 26 000 км ² (близько 10 % земель Нової Зеландії .Включений до списку об'єктів Всесвітньої спадщини в 1990 році, включає кілька національних парків:

Національний парк Маунт- Кук Національний парк Фьордленд

Маунт- Аспайрінг ( національний парк ) Національний парк Уестленд

Вважається , що в Те- Вахіпунаму містяться деякі з сучасних представників оригінальної флори і фауни Гондвани , що і послужило причиною включення до списку Всесвітньої спадщини. Те- Вахіпунаму - священне для новозеландських маорі місце , оскільки є місцем проживання атуа - божеств в культурі маорі . Струмки , що стікають по долинах від покритих льодом піків , приносять вулканічну породу зеленого кольору - нефрит і Боуена . Цими твердими мінералами маорі прикрашали зброю і предмети розкоші.

Субантарктичні острови Нової Зеландії Субантарктичні острови Нової Зеландії — п'ять південних груп островів нової Зеландії, що занесені ЮНЕСКО до списку Світової спадщини. У цю групу включають п'ять груп островів: Снарські острови , Острови Баунті , Острови Антиподів , Острови Окленд і Острови Кемпбелл .


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты