Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Дизайн і налаштування




- оформлення слайдів відповідає темі, аудиторії і меті виступу, не перешкоджає сприйняттю змісту виступу,

- для усіх слайдів презентації по можливості використовується один і той же шаблон оформлення,

- використаний кегль не менше 18-20 пунктів,

- кольори фону і шрифту контрастні(бажаний світлий фон),

- шрифт легко читається (немає виділення курсивом, не використаний вузький шрифт, шрифт із зарубками і так далі),

- показ слайдів здійснюється по клацанню миші (не автоматично),

- презентація не переобтяжена анімаційними ефектами.

Вимоги до роздавальних матеріалів, які підготовлені на основі електронної презентації:

- формат MS PowerPoint("видачі"),

- кегль не менше 28 пунктів,

- колонтитули (ім'я і прізвище промовця; номер групи; тема, виступи; дата виступу; номери сторінок) оформлені тією ж мовою, що і сама електронна презентація,

- останній слайд (однаковий з першим - титульним) відсутній,

- об'єм, зміст і оформлення роздавальних матеріалів відповідають темі виступу,

- ілюстративні матеріали з великим об'ємом інформації - складні таблиці, схеми, списки літератури, приклади фрагментів текстів або обчислень - підготовлені за допомогою інших програм (MS Word, MS Excel і так далі).

Робота з вікном презентації.Вікно презентації розділене на дві частини. В лівій частині - Панель Структура, в правій - Панель Слайд. Нижче Панелі Слайд розташована Панель Заметки у вигляді рядка. Можна змінити розміри будь-якої з панелей, курсором миші перетягуючи роздільну полосу між ними. Для переходу між слайдами можна скористатися полосою прокрутки Панелі Слайд або клацнути мишею необхідний розділ Панелі.

В PowerPoint є можливість використання шаблону презентації за допомогою Майстра автозмісту, який створює презентацію (її макет) за допомогою ряду послідовних кроків. На кожному кроці він запитує інформацію про майбутню презентацію. Потрібно вказувати в діалоговому вікні потрібні варіанти та натискувати кнопку Далее. Майстер автозмісту запускається з ввідного діалогового вікна, яке з’являється при запуску PowerPoint, або за допомогою меню Файл / Создать / вкладка Общие.

Розмітка слайда. Кожен слайд має свою розмітку. Наприклад перший слайд, який з’являється при створенні презентації, має рядок для Заголовку слайда і Підзаголовку слайда. Текст вводиться у відповідні розділи і має встановлений формат. Всі елементи розмітки є окремими об’єктами. Будь-який елемент розмітки можна видалити, для цього: виділити рамку об’єкта, натиснути Del.

Змінити розмітку слайда можна командою Головного (або контекстного) меню Макет. Формат кожної розмітки можна змінювати командами Головного меню (Шрифт, Абзац) або контекстного.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты