Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


РЕЛЕЙНИЙ ЗАХИСТ ЕЛЕКТРОДВИГУНІВ НАПРУГОЮ 6(10) Кв.




Обсяг захисту:

1 Струмова відсічка (СВ) для захисту електродвигуна, та кабелю, що його живить, від багатофазних КЗ. Взагалі СВ виконується без затримки часу (миттєвої дії), або з невеликою затримкою часу спрацювання при побудові багатоступінчастого захисту ліній в поєднанні а МСЗ з відносно великою затримкою часу в якості 3-ї ступені.

Відстроюється СВ від зовнішнього максимального струму КЗ (ІК.ЗОВН.М) в кінці основної зони дії. Звичайно таким струмом вважається струм трифазного КЗ – ІК(3), а при захисті електродвигуна - це його номінальний пусковий струм ІН.ПУСК = (4-5) ІН.Д

2 Захист двигуна від перенавантаження застосовується у разі можливих технологічних перенавантажень.

3 Захист від однофазних замикань на землю в електродвигуні і в лінії, що його живить. Виконується за допомогою максимального струмового захисту нульової послідовності, що використовується для захисту лінії (див. п. 7-12).

4 Захист мінімальної напруги у разі зниження напруги при КЗ. Застосовується для усіх двигунів, що не працюють в режимі самозапуску. Відстроюється від самозапуску відповідних двигунів. Напруга спрацювання реле приймається UС.Р=(0,6-0,7)UНОМ, В.

Виконується захист на трьох реле напруги типу РН-50, що отримують живлення від вимірювального трансформатора напруги НТМИ-10.

 

7.2.1. ВИЗНАЧЕННЯ РОЗРАХУНКОВИХ ПАРАМЕТРІВ СВ ЕЛЕКТРОДВИГУНА

Струм спрацювання реле:

Струм спрацювання захисту (СВ)

де kн=1,4-1,5 для РТ-40 і kн=1,8-2,0 для РТ-80.

 

7.2.2. ВИЗНАЧЕННЯ РОЗРАХУНКОВИХ ПАРАМЕТРІВ ЗАХИСТУ ЛЕКТРОДВИГУНА ВІД ПЕРЕНАВАНТАЖЕННЯ.

Захист виконується в однофазному однорелейному варіанті на індукційному реле типу РТ-80 з використанням його залежної частини характеристики затримки часу спрацювання від струму.

Струм спрацювання реле захисту від перенавантаження

де: kн =1,1-1,2 при дії на сигнал і kн =1,5-1,7 при дії на вимикання.

kТА – коефіцієнт трансформації трансформатора струму (див. § 6.2).

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 159; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты