Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


РЕЛЕЙНИЙ ЗАХИСТ ТРАНСФОРМАТОРІВ ЦЕХОВОЇ ПІДСТАНЦІЇ.




Обсяг захисту:

1. Струмова відсічка (СВ) для захисту трансформатора від багатофазних КЗ. Струмова відсічка відстроюється від зовнішнього максимального струму КЗ ІК.ЗОВН.М. за трансформатором. Таким струмом вважається струм трифазного КЗ ІКі(3) з боку низької напруги трансформатора. Враховуючи, що СВ встановлюється з боку високої напруги струм ІКі(3), необхідно привести до сторони ВН через коефіцієнт трансформації за напругою kТV трансформатора підстанції, що підлягає захисту від КЗ.

 

де kТV=U1НОМ/U2НОМ; U1НОМ =6(10) кВ; U2НОМ =0.4(0.69)кВ.

2 Максимально-струмовий захист (МСЗ) від зовнішніх багатофазних КЗ за трансформатором на стороні НН. Цей захист здійснюється автоматичним вимикачем SF з максимальним розчіплювачем. Автомат SF встановлюється перед шинами розподільного пристрою низької напруги (НН) і у разі КЗ, знеструмлює шини НН та одночасно подає команду на електромагніт вимикання вимикача Q з боку ВН.

3 Газовий захист масляних трансформаторів від міжвиткових замикань та від замикання між пластинами осердя трансформатора ("пожару сталі"), що пов'язані з виділенням газу, або пониженням рівня масла. Газовий захист застосовується при потужності трансформатора SНОМ.Т> 1000 кВА. Цей захист може мати дві черги:

- черга з дією на сигнал;

- черга з дією на вимикання трансформатора.

 

7.3.1. ВИЗНАЧЕННЯ РОЗРАХУНКОВИХ ПАРАМЕТРІВ СВ ТРАНСФОРМАТОРА.

Струм спрацювання реле

Струм спрацювання махисту

де: kн =1,25-1,35 для РТ-40 та kн =1,35-1,5 для РТ-80.

kТА – коефіцієнт трансформації трансформатора струму що прийнятий раніше (див. § 6.2).

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты