Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інші типи дисплеїв




Також існують менш розповсюджені типи дисплеїв, у тому числі й ті, які тільки з'являються на ринку.

- Плазмені панелі. У плазменихх панелях, подібно Рк-Панелям, екран складається з декількох шарів; так само, як і в Рк-Панелей, із двох сторін підведені електроди, тільки між ними перебувають уже не рідкі кристали, а суміш інертних газів неону й ксенону. При подачі напруги на електроди через суміш газів починає проходити струм, що приводить до випущення іонів, які, як і в Елт-Дисплеях, потрапляючи на частки, що перебувають у верхньому шарі, люмінофора викликають його світіння. Тому що в плазмених дисплеях використовується люмінофор, подібний тому, що використовується в Элт-Дисплеях, те й колірні гами в них близькі. Основні достоїнства: вони мають малу глибину (порядку 10 див) і в той же час легко можна одержати дисплей великого розміру; крім цього вони мають відмінну яскравість. До недоліків варто віднести високу ціну й велике енергоспоживання, порівнянне з ЭЛТ для однакової площі екрана.

- Дисплеї на світлодіодах. Світловипромінюючий діод (англ. LED - Light Emission Diode) - це напівпровідниковий діод, що володіє додатковою властивістю випущення фотонів певного кольору при проходженні через нього електричного струму. Для побудови кольорового дисплея для кожного пікселя береться три світлодіоди - з відповідними червоними, зеленому й синьому квітами випромінювання. Безліч таких трійок, розташованих на прямокутній сітці, і утворять екран. Використовуються в основному для більших зовнішніх дисплеїв (реклама й т.п.).

- Дисплеї на органічних светодиодах. Органічні світлодіоди (англ. OLED - Organic LED) - це світлодіоди, при виробництві яких використовуються органічні матеріали, зокрема полімери, які мають властивість гнучкості, що дозволяє робити гнучкі дисплеї. Також їхнім достоїнством є те, що їх можна робити шляхом процесу, що нагадує струминну печатку, тобто порівняно дешево. У цей час вони використовуються в основному в портативних пристроях, таких як MP 3-плейери, але можливо знайдуть більше широке застосування в майбутньому.

- "Електронний папір". Гнучкі дисплеї, здатні замінити звичайний папір. Від інших типів відрізняються тим, що розраховано не на постійне відновлення зображення, а навпаки, на його тривале збереження без електричної енергії. Це є одним з основних вимог. Розроблено кілька технологій, що задовольняють цим вимогам, на даний момент вони перебувають у стадії прототипів.

Існують ще деякі перспективні технології, які потенційно можуть служити для виробництва дисплеїв, але вони залишаються за рамками даної книги через свою незрілість.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 56; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты