Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Зникнення сліду




Щоб не забивати фільм занадто більшою кількістю дублікатів того самого об'єкта, ми може привласнити кожному дублікату свою власну функцію enterFrame, що буде забезпечувати зменшення дублікатів з кожним кадром і потім видаляти їх по досягненні певного розміру.

Тому що ми збираємося працювати з кожним з дублікатів, має сенс привласнити об'єкту ball_mc його власну функцію duplicate(). Приведемо код з виділеними новими частинами, що вводяться:

var speed = 4; ball_mc.moveToMouse = function() { this._x += (this.target-this._x)/this._parent.speed; this._y += (this.target-this._y)/this._parent.speed; this.duplicate() ;};ball_mc.duplicate = function() { var dupe = this.duplicateMovieClip("dupe"+this._parent.depth, this._parent.depth++); dupe.onEnterFrame = this._parent.diminish};ball_mc.onMouseDown = function() { this.target = this._parent._xmouse; this.target = this._parent._ymouse; this.onEnterFrame = this.moveToMouse;}; function diminish(){ // reduce scale gradually this._xscale = this._yscale-=2; //remove movieclip when scale goes below zero if (this._xscale <= 0) { this.removeMovieClip(); } }

Отже, ми додали виклик функції duplicate() і значно змінили виклик duplicateMovieClip, вынеся вперед var dupe=. Незважаючи на те, що в словнику ActionScript зазначено, що duplicateMovieClip не повертає ніякого значення, насправді, вертається посилання на створений фільм.

Тут ми брали це значення й поміщали його в змінну dupe. Ми оголосили змінну за допомогою вираження var так, що це значення існує тільки під час виконання функції, і по закінченні її виконання воно зникає через непотрібність.

Тепер ми можемо використовувати dupe для посилання на наш новий дублікат фільму й для присвоєння йому функції onEnterFrame, функції diminish, певної в _root. У функції diminish ми зменшуємо инкременты xscale і yscale з кожним кадром, і коли вони досягнуть нуля, фільм віддаляється.

Якщо запустити фільм зараз, буде набагато менше непотрібних фільмів, тому що кожний із кліпів виконує ті дії, які йому запропоновані.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 57; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты