Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Настройки Свойства обозревателя




Якщо в меню Сервис вибрати опцію Свойства обозревателя, то відкриється вікно, показане на рис. 2, що дозволяє виконати такі настройки програми.

Закладка Общие (рис. 2) дозволяє:

· Задати домашню сторінку, тобто ту, яка автоматично відкривається при запуску програми Internet Explorer або натисканні кнопки Домой.

· Стерти тимчасові файли Інтернет або задати порядок використання. Ці файли містять останні відвідані вами сторінки. Якщо ви повертаєтесь до попередньої сторінки, то є можливість не завантажувати її знову, а скористатися копією, у тимчасових файлах. Це значно пришвидшує роботу і знижує навантаження на канали зв’язку, проте не виключає ситуації, коли оригінал сторінки у Інтернеті оновився, а ви переглядаєте його застарілу копію. Кнопкою Настройка… обирають варіант оновлення сторінок у тимчасовій пам’яті (рис. 4):

o при каждом посещении страницы – застосовується, якщо ви маєте швидкісний канал зв’язку і не економите на об'ємах інформації, що ним передається;

o при каждом запуске обозревателя – з тимчасових файлів використовуються тільки сторінки, завантажені у поточному сеансі роботи з броузером, інші сторінки завантажуються заново.

o автоматически – броузер сам визначає необхідність оновлення, порівнюючи час створення тимчасових файлів з їх оригіналами у Інтернеті.

o никогда – застосовується при роботі з повільними каналами зв’язку і завжди використовує тимчасовий файл, якщо він є у пам’яті.

Незалежно від вищевказаних настройок, при натисканні кнопки Обновить поточна сторінка повторно завантажується з Інтернету.

На панелі Настройка (рис. 4) є можливість вказати місце збереження папки тимчасових файлів і об'єм пам’яті, який для неї відводиться. При перевищенні цього об'єму найдавніші файли автоматично вилучаються, щоб звільнити місце новим. Також є кнопки, за допомогою яких можна перемістити та переглянути тимчасові файли та об'єкти.

На закладці Общие можна задати кількість днів, протягом яких інформація про відвідані сторінки зберігатиметься у журналі. Можна стерти вміст журналу, а також обирати:

· кольори звичайного тексту і фону та кольори посилань на відвідані і невідвідані сторінки, а також кольори посилань, на які вказує курсор мишки;

· шрифти, що застосовуватимуться на сторінках, де шрифт явно не вказано;

· мови, яким ви надаєте перевагу (для сайтів, виконаних декількома мовами);

· оформлення веб-сторінки, що дає можливість встановити власні типи, розміри і кольори шрифтів, незважаючи на параметри, встановлені на веб-сторінці. Цією можливістю можуть скористатися люди зі слабким зором, а також власники чорно-білих моніторів.

Закладка Безопасность (рис. 5)

Питання безпеки у Інтернеті дуже важливі, бо через мережу можуть поширюватися віруси, є небезпека несанкціонованого доступу до конфіденційної інформації тощо.

Internet Explorer поділяє весь простір Інтернет на чотири зони безпеки:

· Інтернет – сюди входять вузли, що не увійшли до інших вказаних нижче зон і не знаходяться на вашому комп'ютері.

· Місцева інтрамережа – в основному це вузли, доступ до яких відбувається без участі проксі-сервера. Їх перелік задається на вкладці Подключение, кнопками Настройка і Настройка сети.

· Надійні вузли – це ті, яким ви повністю довіряєте. З них можна завантажувати програми без ризику для власного комп'ютера.

· Обмежені вузли – це вузли, яким ви не довіряєте і тому обмежуєте можливість роботи з ними.

Зазвичай для вказаних чотирьох зон встановлюються відповідно: середній, нижче середнього, низький та високий рівень захисту. На вкладці Безопасность можна змінити рівень захисту кожної зони, а також, натиснувши кнопку Другой..., переглянути заходи безпеки, передбачені даним рівнем захисту, і при потребі скоригувати їх.

Щоб віднести вузол до місцевої інтрамережі, надійних чи обмежених вузлів, треба натиснути кнопку Узлы… і ввести їх адреси до списку. До місцевої інтрамережі можна додати також цілі категорії вузлів, перелік яких подано на вкладці Местная интрасеть.

Закладка Содержание (рис. 6) містить інформацію про обмеження доступу до Інтернет, сертифікати та особисті дані користувача.

Наприклад для обмеження доступу дітей до сайтів, що містять ненормативну лексику, сцени насильства, порнографію тощо, в Інтернеті є служби, що відслідковують подібні сайти і дають програмі Internet Explorer можливість запобігати їх перегляду. Щоб скористатися цією можливістю натисніть кнопку Включить і введіть пароль, що дозволятиме включати, виключати, задавати та змінювати рівень обмежень на доступ до подібної інформації. Крім стандартних настройок тут можна ввести перелік вузлів, дозволених та заборонених для перегляду.

Сертифікати є засобом безпеки передачі даних через Інтернет. Вони видаються спеціальними службами сертифікації і використовуються для підтвердження особи відправника інформації і гарантують, що під час передачі інформація не була спотворена чи підроблена. Розрізняють сертифікат особи та веб-вузла.

Особисті дані користувача включають:

· Автозаполнение – це засіб, що дозволяє пришвидшити заповнення адрес, полів форм, і навіть паролів. Якщо відповідна функція автозаповнення включена, то розпочавши введення даних звичайним чином, можна не вводити його до кінця, а вибрати потрібне значення зі списку, що розкривається під заповнюваним полем.

· Бумажник дозволяє виконувати покупки в Інтернеті з застосуванням кредитних карток.

· Профиль дозволяє кожному користувачу даного комп'ютера виконувати власні настройки програми і зберігати свої дані незалежно від інших.

Доступ до особистих даних користувача та їх використання можуть захищатися паролем.

Закладка Подключение дозволяє задати інформацію про параметри підключення до Інтернет через телефонну лінію чи локальну мережу.

Закладка Программы дозволяє задати інформацію про програми, що зазвичай використовуються для різних видів роботи з Інтернет. Наприклад, якщо на панелі інструментів натиснути кнопку Почта, то буде запущена програма, для роботи з електронною поштою, вказана на цій закладці. Звісно це не заважає використовувати і інші програми, що запускатимуться звичайним способом.

Закладка Дополнительно містить інші настройки програми.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 86; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты