Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Таблична частина




У клітинках податкової накладної, які не підлягають заповненню, нулі, прочерки та інші знаки чи символи не проставляються (п. 14 Порядку № 10).

Назва показника (розділ) Номер графи (реквізиту) Пояснення щодо заповнення
Розділ І   Вносяться дані у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг (п. 14 Порядку № 10).
Дата виникнення податкового зобов'язання (постачання (оплати)) графа 2 У графі 2 вказується дата виникнення податкового зобов'язання у продавця, тобто здійснення будь-якої з подій, що сталася раніше, відповідно до вимог п. 187.1 ПКУ (пп. 1 п. 14 Порядку № 10). Дата виникнення податкового зобов'язання заповнюється цифрами у такій послідовності: день місяця (дві цифри), місяць (дві цифри), рік (чотири цифри). Крапки, коми та інші розділові знаки в даті укладання договору не проставляються (п. 3, абз. 2 пп. 1 п. 14 Порядку № 10).
Номенклатура товарів/послуг продавця графа 3 У графі 3 зазначається повний перелік товарів/послуг, що продаються, українською мовою. У разі неможливості перекладу з іноземної мови торговельної марки або найменування товару, слід зазначати назву торговельної марки та у вигляді абревіатури номенклатуру товару без перекладу українською мовою, тобто іноземною мовою (лист ДПСУ від 16.02.2012 р. № 4809/7/15-3417-26). У разі перевищення кількості найменувань поставлених товарів/послуг над кількістю рядків, відведених для їх розміщення у бланку податкової накладної, такий бланк доповнюється необхідною кількістю рядків (абз. 6 пп. 2 п. 14 Порядку № 10). У разі здійснення контрольованих операцій: • у податковій накладній, складеній на суму перевищення звичайної ціни над фактичною, у графі 3 також зазначається "перевищення звичайної ціни над фактичною за товарами, послугами, указаними в податковій накладній № _______" (зазначається порядковий номер податкової накладної, складеної на суму постачання цих товарів/послуг, визначену виходячи з їх договірної (контрактної) вартості); • у податковій накладній, складеній на вартість безоплатно поставлених товарів/послуг, обчислену виходячи з рівня звичайних цін, у графі 3 також зазначається "звичайна ціна за товарами, послугами, указаними в податковій накладній № _______" (зазначається порядковий номер податкової накладної, складеної на суму безоплатного постачання цих товарів/послуг, яка дорівнює нулю); • у податковій накладній, складеній на суму перевищення звичайної ціни, збільшеної на суму процентів, нарахованих або таких, що мають бути нараховані на суму номіналу процентного векселя, над фактичною ціною, у графі 3 , крім "перевищення звичайної ціни над фактичною за товарами, послугами, указаними в податковій накладній N _______", також зазначається "сума процентів, нарахованих або таких, що мають бути нараховані на суму номіналу процентного векселя" (абз. 2-5 пп. 2 п. 14 Порядку № 10).
Код товару згідно з УКТ ЗЕД графа 4 Графа 4 заповнюється у разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України на всіх етапах постачання таких товарів/послуг (пп. 3 п. 14 Порядку № 10). У графі 4 зазначається десятизначний код товару згідно з УКТ ЗЕД. Вноситься він суцільним порядком без будь-яких розділових знаків (пробілів, крапок тощо).
Одиниця виміру товару графа 5 Уграфі 5 вказується одиниця виміру товарів/послуг – грн., шт., кг, м, см, м куб., см куб., л, послуга тощо (пп. 4 п. 14 Порядку № 10).
Кількість (об'єм, обсяг) графа 6 У графі 6 відображається кількість (об'єм, обсяг) постачання товарів/послуг (пп. 5 п. 14 Порядку № 10).
Ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування ПДВ графа 7 У графі 7 зазначається ціна постачання одиниці товару/послуги без ПДВ. Графа 7 заповнюється у гривнях з копійками, якщо інше не передбачено чинним законодавством (пп. 6 п. 14 Порядку № 10).
Обсяги постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ, що підлягають оподаткуванню за ставками:    
основна ставка графа 8 У графі 8 відображається база оподаткування товарів/послуг, які підлягають оподаткуванню податком на додану вартість за основною ставкою (пп. 7 п. 14 Порядку № 10). Відповідно до п. 10 підр. 2 р. ХХ ПКУ ставка ПДВ становить: •з 01.01.2011 р. по 31.12.2014 р. включно – 20 %; • з 01.01.2015 р. – 17 %. Для операцій, що оподатковуються або звільнені від оподаткування, складаються окремі податкові накладні, тобто при одночасному постачанні одному покупцю як оподатковуваних товарів/послуг, так і таких, що звільнені від оподаткування, продавець складає окремі податкові накладні (не допускається заповнення в одній накладній одночасно графи 11 та граф 8, 9 і 10). Для операції з постачання товарів/послуг, до якої одночасно застосовуються як нульова ставка, так і основна, складається одна податкова накладна, у якій заповнюються відповідні графи 8, 9 та 10 (п. 13 Порядку № 10).
нульова ставка (постачання на митній території України) графа 9 У графі 9 відображається база оподаткування при здійсненні операцій на митній території України з постачання товарів/послуг, які підлягають оподаткуванню ПДВ за нульовою ставкою відповідно до пп. 195.1.2 та 195.1.3 ПКУ (ст. 195 ПКУ, пп. 8 п. 14 Порядку № 10). Для операції з постачання товарів/послуг, до якої одночаснозастосовуютьсяяк нульова ставка, так і основна, складається одна податкова накладна, у якій заповнюються відповідні графи 8-10 (п. 13 Порядку № 10).
нульова ставка (експорт) графа 10 У графі 10 відображається база оподаткування при здійсненні експортних операцій, які підлягають оподаткуванню ПДВ за нульовою ставкою відповідно до пп. 195.1.1 ПКУ (пп. 9 п. 14 Порядку № 10). Для операції з постачання товарів/послуг, до якої одночаснозастосовуютьсяяк нульова ставка, так і основна, складається одна податкова накладна, у якій заповнюються відповідні графи 8-10 (п. 13 Порядку № 10).
звільнення від ПДВ графа 11 У графі 11 відображається база оподаткування товарів/послуг, які звільнені від оподаткування відповідно до ст. 197 та підр. 2 р. XX ПКУ (пп. 10 п. 14 Порядку № 10). Для операцій, що оподатковуються або звільнені від оподаткування, складаються окремі податкові накладні, тобто при одночасному постачанні одному покупцю як оподатковуваних товарів/послуг, так і таких, що звільнені від оподаткування, продавець складає окремі податкові накладні (не допускається заповнення в одній накладній одночасно графи 11 та граф 8, 9 і 10) (п. 13 Порядку № 10).
Загальна сума коштів, що підлягає сплаті графа 12 У графі 12відображається загальна сума коштів, що підлягає сплаті (пп. 11 п. 14 Порядку № 10).
Усього по розділу І графи 8-10 Підсумовуються значення рядків по кожній графі 8–10, потім підсумовуються разом по графах 8–10 і отриманий результат переноситься дографи 12.
графа 11 Для операцій, що оподатковуються або звільнені від оподаткування, складаються окремі податкові накладні, тобто при одночасному постачанні одному покупцю як оподатковуваних товарів/послуг, так і таких, що звільнені від оподаткування, продавець складає окремі податкові накладні (не допускається заповнення в одній накладній одночасно графи 11 та граф 8, 9 і 10) (п. 13 Порядку № 10).
графа 12 Відображається підсумковий результат по графах 8-10
Розділ ІІ Зворотна (заставна) тара графа 12 До розділу ІІвносяться дані щодо зворотної (заставної) тари. Вартість тари визначається у договорі (контракті) як зворотна (заставна) і не включається до бази оподаткування, а зазначається у графі 12 як загальна сума коштів, що підлягають сплаті (п. 15 Порядку № 10). У разі якщо у строк більше ніж 12 календарних місяців з моменту надходження зворотної тари вона не повертається відправнику, вартість такої тари включається до бази оподаткування отримувача (п. 189.2 ПКУ).
Розділ ІІІ Податок на додану вартість графа 8 У графі 8 розділу ІІІвідображається результат добутку значення «Усього по розділу І» графи 8 на основну ставку податку, встановлену ст. 193 ПКУ з урахуванням норм п. 10 підр. 2 р. ХХ ПКУ.
графи 9-10 У разі постачання товарів/послуг, оподаткування яких передбачено ст. 195 ПКУ за нульовою ставкою, у розділі III та графах 9 і 10 проставляється нуль (п. 13 Порядку № 10).
графа 11 У разі постачання товарів/послуг, звільнення від оподаткування яких передбачено ст. 197 та підр. 2 р. XX ПКУ, у податковій накладнійу графі 11 розділу ІІІ робиться помітка "Без ПДВ" з обов'язковим посиланням на відповідний пункт та/або підпункт, статтю, підрозділ, розділ ПКУ (п. 13 Порядку № 10).
графа 12 Показник графи 12 розділу ІІІ розраховується як сума граф 8-10 розділу III "Податок на додану вартість".
Розділ IV Загальна сума з ПДВ графи 8-12 У графах 8-12 підсумовуються значення по розділах I-III граф 8-12.
Печатка та підпис податкової накладної   Усі примірники податкової накладної підписуються особою, уповноваженою платником податку здійснювати постачання товарів/послуг, та скріплюються печаткою такого платника податку – продавця. Податкова накладна не підписується покупцем товарів/послуг і не скріплюється його печаткою. Податкова накладна, складена філією чи іншим структурним підрозділом платника податку, скріплюється печаткою платника податку - продавця, яка, крім реквізитів такого платника податку, може містити найменування філії чи іншого структурного підрозділу, що заповнив таку накладну. Для скріплення податкових накладних може бути виготовлена окрема печатка «Для податкових накладних». У разі складання податкової накладної в електронній формі, електронний цифровий підпис посадових осіб платника податку накладається у порядку, визначеному законодавством. (п. 18 Порядку № 10).
Підстава для звільнення від оподаткування примітка «3» Якщо платник звільняється від оподаткування (графа 11), то в кінці податкової накладної заповнюється примітка «3», де вказуються відповідні пункти (підпункти), статті, підрозділи, розділи ПКУ, якими передбачено звільнення від оподаткування (ст. 197 та підр. 2 р. ХХ ПКУ).



Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты