Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тестування програм та систем. Тестування програм та систем- це спосіб семантичної перевірки програми, який полягає в опрацюванні програмою послідовності різноманітних контрольних наборів




 

Тестування програм та систем- це спосіб семантичної перевірки програми, який полягає в опрацюванні програмою послідовності різноманітних контрольних наборів тестів з відомими результатами. Тести підбираються так, щоб вони охопили найрізноманітніші типи можливих ситуацій.

Основні види робіт з тестування:

− верифікація результатів розроблення програмного продукту на кожному етапі життєвого циклу;

− упорядкування плану тестування і підготовки тестів для перевірки окремих елементів розробленої програми та програми в цілому;

− керування виконанням тестів та аналіз результатів тестування;

− повторне тестування.

Тестування- оцінка якості ПЗ методом експериментальної перевірки - шляхом виконання тестів. Мета тестування - виявити наявність помилок/неузгодженостей. Іншими словами, це знаходження помилок, досягнення відсутності помилок (відладка).

Кінцевою метою тестування промислових ІТ-проектів є отримання сертифіката на розроблений програмний продукт.

Тестування становить від 30 до 50 % трудомісткості робіт зі створення коду.

Історично першим різновидом тестування було налагодження - перевірка програмного об'єкта на наявність у ньому помилок для їх усунення. При цьому можуть вноситися нові помилки.

Методи тестування та верифікації цілком залежать від методів проектування та стадій, з яких починається перевірка правильності функціонування результатів проектування.

Статичні методи використовуються під час проведення інспекцій та аналізу специфікацій компонентів без їх виконання, а динамічні застосовуються у процесі виконання програм.

Функціональному тестуванню передує аналіз функцій, до завдань якого входять:

− ідентифікація множини функціональних вимог;

− ідентифікація зовнішніх функцій у реалізації програмного забезпечення і побудова послідовностей функцій відповідно до використання їх у ПЗ;

− ідентифікація множини вхідних даних кожної функції і визначення напрямків їх зміни;

− побудова тестових наборів і сценаріїв тестування функцій;

− виявлення й подання всіх функціональних вимог за допомогою тестових наборів та проведення тестування помилок у програмі і взаємодії із середовищем.

Основна мета тестування - забезпечення повноти й узгодженості реалізованих у програмних компонентах функцій та інтерфейсів між ними.

Верифікація- перевірка відповідності реалізації системи специфікаціям результатів проектування й опису компоненти,

Валідація- перевірка відповідності створеного ПЗ потребам та вимогам замовника. Це дорогий процес, що забезпечує високу якість програмного коду. Валідація дозволяєпідтвердити, що програмне забезпечення є коректною реалізацією початкових умов у системі та провадиться після завершення кожного етапу розроблення цього забезпечення.

 

Контрольні питання


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 102; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты