Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Дихальні апарати на стисненому повітрі




4.13.4.1. До роботи в дихальних апаратах на стисненому повітрі допускаються особи, що придатні для служби в пожежній охороні, без додаткового медичного обстеження.

До роботи в апаратах допускаються особи, які пройшли відповідну підготовку (перепідготвку) та здали заліки. Результати підготовки (перепідготовки) та здачі заліків оформлюються актом учбового підрозділу.

На основі рішення кваліфікаційної комісії учбового підрозділу видається наказ керівника підрозділу про допуск до роботи в апаратах.

4.13.4.2. Апарати на стисненому повітрі являються груповими, вони не закріплюються за окремими посадовими особами, а передаються по зміні з обов’язковою перевіркою №1.

4.13.4.3. Надягання апарату та приведення його в бойове положення проводиться під час прямування або по прибуттю до місця пожежі, аварії по команді “Апарати - надіти”.

4.13.4.4. Перед кожним включенням а апарати особовий склад ланки (відділення) по команді командира “Апарати – перевірити!” проводить бойову перевірку в суворій відповідності з вимогами заводської інструкції для кожного виду апарату.

4.13.4.5. Бойова перевірка повинна проводитись в суворій послідовності і займати не більше однієї хвилини.

Про справність апарату і готовність до включення газодимозахисник зобов’язаний доповісти командиру ланки.

Командир ланки особисто перевіряє показання манометрів апаратів газодимозахисників, запам’ятовує найменший тиск повітря в балоні і повідомляє його постовому на посту безпеки.

4.13.4.6. Забороняється включатися в апарат без проведення його бойової перевірки або при виявлені під час перевірки несправностей.

4.13.4.7. Під час роботи в апаратах газодимозахисники ланки повинні слідкувати за показаннями манометрів.

4.13.4.8. Кожний газодимозахисник зобов’язаний вміти виконувати розрахунок тривалості роботи в апараті.

4.13.4.9. Виключення особового складу з апаратів проводиться по команді командира ланки “З апаратів – виключись!”. По цій команді газодимозахисники, знявши каску, знімають маску і закривають вентиль балону.

4.13.4.10. Споряджений та справний апарат при правильному включенні в нього забезпечує повну безпеку під час роботи. У випадку порушення нормальної роботи апарату газодимозахисник зобов’язаний доповісти про це командиру ланки та прийняти заходи, що забезпечують роботу апарату до виходу ланки на чисте повітря.

4.13.4.11. При виявленні несправності в апараті або з’явленні поганого самопочуття газодимозахисник зобов’язаний негайно доповісти про це командиру ланки і діяти пойого вказівці.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 195; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты