Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


БИЛЕТ№23




1. Визначте поняття «груповий туризм» та «індивідуальний туризм» Виключно з економічних міркувань фірми, що надають туристські послуги , зацікавлені в розумно найбільшому обсязі таких послуг , завантаженні виробничих потужностей . Чим більший потік туристів обслуговується і більше оборот , тим вигідніше справу , є можливість знизити ціни і підвищити конкурентоспроможність послуг на туристичному ринку. З метою інтенсифікації завантаження потужностей підприємств туристської індустрії цими підприємствами вводяться істотні знижки в ціні на групове обслуговування туристів .

Поняття групи туристів , в сенсі її мінімальної чисельності , залежить від виду туристської послуги . Так , на деяких видах транспорту груповий квиток і відповідно групову знижку в ціні можна отримати при чисельності групи туристів від 5-6 чоловік . При розміщенні готелі і готелі надають групові знижки для групи , починаючи з 11 осіб. Однак якщо це дорога бізнес-група , то мінімальна чисельність може бути визначена як 7 осіб.

При меншій чисельності туристи відносяться до категорії туристів- індивідуальний і для них встановлюються нормальні розцінки і тарифи , зазвичай і прийняті за базові . Для прикладу вартість обслуговування в готелі : двомісне розміщення для індивідуальний 55-60 USD на людину , для груп туристів ціна буде істотно нижче - 18-20 доларів США на людину. Аналогічні групові знижки можуть бути встановлені на обслуговування в ресторанах , музеях , розважальних центрах та ін На деякі перевізники , наприклад , авіалінії для невеликих колективів індивідуалів , встановлюють особливі знижки. Наприклад , сім'я , наступна в поїздку , може отримати особливу сімейну знижку (квиток на ім'я глави сім'ї. Індивідуальний плановий туризм

Певна частина туристів воліє подорожувати індивідуально , за власною програмою . Це або молодь , мандрівна по світлу в період канікул , або туристи , які вважають , що вони можуть самі спланувати свою подорож дешевше. Особливу групу складають заможні , багаті туристи і нувориші , що замовляють розкішні Алькасар , парадори або цілі поверхи в готелях , лімузини , яхти , окремі літаки . Серед останніх є й співвітчизники.

Є спеціалізовані туристські фірми, що обслуговують туристів- індивідуалів , наприклад родини. Вони замовляють нестандартні пакети обслуговування , для них проектують спеціальні програми , бронюють туристичне обслуговування . Це , звичайно , забирає багато часу у організаторів , і такі послуги коштують недешево. Професійно працює туристська фірма організовує 10-15 стандартизованих групових турів по декількох напрямках , розрахованих на масового туриста , і також виконує будь-які замовлення туристів- індивідуалів .

2. Визначте варіанти угод між туроператором та готелем. Охарактеризуйте співпрацю на умовах підвищенної комісії та разових заявок. Співпраця між туроператором та готельним підприємством може бути організована за різними варіантами, серед яких: оренда готелю, купівля блоку місць на умовах комітменту, купівля блоку місць на умовах елотменту, робота на умовах безвідкличного бронювання, робота на умовах підвищеної комісії, робота на умовах пріоритетного бронювання, разові заявки на умовах стандартної комісії. Їх вибір обумовлюється цілями туроператора та готельєра, їх очікуваннями від даного співробітництва, тривалістю перебування на місцевому ринку, матеріальними можливостями сторін, готовністю сторін ризикувати та іншими факторами. Робота на умовах підвищеної комісії туроператором не є схемою співробітництва готельєра і оператора, заснованої на прийнятті останнім цілком або частково ризику по реалізації заявленої кількості кімнат. Характерна риса як підвищеної комісії, так і двох нижченаведених форм співробітництва - це резервування й оплата кімнат під конкретного, згодного з умовами туру клієнта, який передоплатив або навіть цілком оплатив вартість послуг туроператору. Це виключає ризик у роботі туроператора (навіть у випадку відмови клієнта від туру штрафні санкції туроператора перекладаються на тих, хто відмовився), хоча і значно скорочує розміри знижок готельєра. У цих випадках прийнято говорити не про дисконт, а про просту комісійну винагороду оператора з боку готельєра. Розмір комісійної винагороди, що встановлює готельєр, залежить від ряду факторів, з яких найважливішим є обсяг клієнтів, що поставляються оператором.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты