Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Билет №13. 1.Засновницький договір визначає ціль товариства: з чого складається статутний капітал, його розмір




1.Засновницький договір визначає ціль товариства: з чого складається статутний капітал, його розмір, умови участі кожного із учасників у справу, обов'язки кожного співучасника; розмір їх майнової участі; порядок розподілу прибутку; за рахунок чого створюється резервний капітал; що є найвищим органом управління товариства і т. д.

Другим засновницьким документом товариства є статут. Якщо призначення засновницького договору - чітко визначити відносини між засновниками товариства, то призначення статуту - визначити порядок внутрішньої організації і функціонування товариства як юридичної особи. В статуті більш детально вказуються права товариства по здійсненню діяльності на власній або орендованій базі; детально описується предмет і цілі діяльності; порядок створення статутного капіталу і оборотних коштів; форми оплати праці і т. д. Положення договору і статуту співпадають, наприклад питання про розподіл прибутку.

Статутний капітал створюється для забезпечення діяльності товариства. Це свого роду початковий капітал, необхідний для відкриття справи. Наявність статутного капіталу дозволяє певною мірою гарантувати інтереси партнерів товариства.

Державна реєстрація юридичних і фізичних осіб - підприємців є засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, отримання або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також здійснення інших реєстраційних дій, передбачених законодавством, шляхом внесення відповідних записів у Єдиний державний реєстр.

Документи, необхідні для проведення реєстрації юридичних і фізичних осіб- підприємців, надаються у виконавчий комітет міської ради міста обласного значення або в районну, районну в містах Києві і Севастополі державну адміністрацію за місцезнаходженням юридичної особи або за місцем проживання фізичної особи - підприємця.

Відповідно до Закону про державну реєстрацію:

o Державна реєстрація повинна бути проведена не пізніше трьох робочих днів з моменту подачі заяви з наданням необхідних документів;

o Рішення про відмову в реєстрації може прийматися у разі порушення встановленого порядку створення товариства, а також невідповідності засновницьких документів вимогам законодавства. Після реєстрації товариство може відкривати розрахунковий та інші рахунки в банках і набуває права юридичної особи.

2.Анімація - це своєрідна послуга, яка має на меті підвищення якості обслуговування, і в той же час це своєрідна форма реклами, форма повторного залучення гостей і їхніх знайомих, яка має на меті просування туристичного продукту на ринку для підвищення прибутковості туристичного бізнесу.

Анімація в туризмі представляє собою цілісний процес взаємодії аніматорів з туристами в дозвільній сфері на основі поєднання формального керівництва і неформального лідерства спеціаліста, який здійснює взаємодію. У результаті такої взаємодії задовольняються релаксаційно-оздоровчі, культурно-мистецькі, освітні потреби та інтереси учасників даного процесу, створюються умови для формування соціально активної особистості, здатної до перетворення навколишньої дійсності і себе в ній.

Основні функції анімації необхідно враховувати в цільовій розробці анімаційних програм:

1. Адаптаційна функція - дозволяє перейти від щоденного оточення до вільного, відпочинкового.

2. Компенсаційна функція - дозволяє звільнити людину від фізичної і психологічної втоми повсякденного життя.

3. Стабілізуюча функція - створює позитивні емоції та стимулюючу психічну рівновагу.

4. Оздоровча функція - спрямована на відновлення і розвиток фізичних сил людини, ослаблених у повсякденному трудовому житті.

5. Інформаційна функція, яка дає змогу отримати нову інформацію про країну, регіони, людей та ін.

6. Освітня функція, що дозволяє придбати і закріпити в результаті яскравих вражень нові знання про навколишній світ.

7. Вдоскональнювальна функція, що приносить інтелектуальне і фізичне вдосконалення.

8. Рекламна функція, що дає можливість через анімаційні програми зробити туриста носієм реклами про країну, регіони, туркомплекси, готелі, турфірми та ін.

Технологія створення та реалізації анімаційних програм як система складається з декількох взаємопов'язаних підсистем:

1. Організаційна підсистема - організація спільної діяльності анімаційної команди, економічного, технічного, рекламного відділів.

2. Інструкторсько-методична підсистема - створення і переробка сценаріїв заходів, розробка текстів екскурсій, підбір спортивних ігор та змагань, складання маршрутів походів з подальшим виробленням методичних рекомендацій на основі узагальнення досвіду.

3. Режисерська підсистема - розподіл ролей, план репетицій, постановка.

4. Технічна підсистема - підготовка майданчика (сцени) для анімаційних заходів, реквізиту, декорацій, освітлення, музичного супроводу, костюмів тощо.

Всі підсистеми становлять систему технології, яка служить підставою функціонування анімаційної служби. Анімаційна діяльність - це реальний і зовсім особливий світ з притаманними йому правилами дії. Ці дії вчиняють професіонали для того, щоб включити в процес їх здійснення більшу кількість людей. Тут існують свої специфічні закономірності функціонування анімаційної діяльності.

Технологічний процес створення анімаційних програм включає наступні елементи:

1. Об'єкт діяльності: населення, що обслуговується, відвідувачі (колективи людей і окремі особи).

2. Суб'єкт діяльності: керівники, фахівці анімаційної служби.

3. Власне анімаційна діяльність (процес впливу суб'єкта на суб'єкт) з усіма її компонентами.

Всі елементи функціонування технологічного процесу знаходяться в єдності і взаємодії, утворюють єдину систему. Головний елемент цієї системи - об'єкт діяльності, люди: туристи, гості, відпочиваючі. Все призначено для задоволення їхніх духовних і фізичних потреб. Тому фахівцям-аніматорам треба знати ці потреби, повсякденно вивчати аудиторію, настрої, інтереси і запити різних груп населення.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 98; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты