Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Задача 13.6.




Подружжя Б-ких взяли за договором у родину 6 дітей, які залишилися без піклування батьків. При цьому термін, на який кожен з дітей було передано на виховання Б-ким, в договорі не було вказано.

Три прийомних малолітніх брата проживали в приватизованій їхніми батьками 3-кімнатній квартирі, але батьки нещодавно загинули в ДТП, тимчасовий нагляд за дітьми здійснювала стара бабуся, яка дітьми не займалася.

Двоє інших дітей – брат і сестра (відповідно 9 і 11 років) до цього також проживали з батьками в приватному будинку, але були відібрані у них у зв'язку з позбавленням батьківських прав.

Старший з дітей – шістнадцятирічний Борис живе в сім'ї Б-ких як прийомний син вже 5 років і збирається вступити в поточному році до коледжу, що знаходиться в сусідній області.

Які заходи і на захист яких прав прийомних дітей повинні вжити подружжя Б-ких? Чи буде розірваний договір про влаштування до прийомної сім'ї Бориса, якщо він вступить до коледжу? Які права мають прийомні діти? Які права і обов'язки у прийомних батьків?

 

Задача 13.7.

Сім'я М-ків, маючи двох рідних дітей, вирішила взяти в прийомну сім'ю третю дитину. Через рік після того, як прийомна дитина почала жити в їхній сім'ї, органи місцевої влади видали акт, за яким сім'я, що має трьох і більше дітей, може отримати кредит на вигідних для сім'ї умовах для придбання житла. М-ки вирішила подати заяву на отримання кредиту. Але при заповненні документів виникло питання: чи вважається прийомна дитина членом їхньої сім'ї?

Дайте визначення сім'ї. Чи можна родину М-ків віднести до категорії тих сімей, які мають трьох дітей?

Задача 13.8.

До органу опіки та піклування звернувся С-в з проханням передати йому на виховання братів Андрія та Сергія Ш-вих – вихованців дитячого будинку сімейного типу «Сонечко». Він пояснив, що є сусідом сім'ї Ч-вих, які виховують як батьки-вихователі цього будинку шістьох дітей віком від семи до шістнадцяти років.

За словами С-ва, Ч-ви, пропагуючи нову систему виховання, жорстоко знущаються над дітьми, заставляють з ранньої весни до пізньої осені ходити у літньому одязі, примушують їх важко працювати тощо.

С-ву дуже сподобалися брати Ш-ви, між ними склалися приязні стосунки. Діти також хочуть проживати з ним, однак бояться висловити своє бажання, побоюючись покарання з боку Ч-вих.

Дайте юридичний аналіз наведеної ситуації. Які підстави припинення діяльності дитячого будинку сімейного типу? Які права та обов’язки мають вихованці дитячого будинку сімейного типу?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты