Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Рецензування та захист магістерської роботи




На виконану випускну магістерську роботу, підписану автором, науковий керівник дає письмовий відзив в якому відмічає: актуальність, теоретичний рівень і практичну значущість роботи, глибину розробки, правильність та обґрунтування висновків, підготовленість студента до самостійної практичної діяльності. Відзив повинен містити характеристику кожного розділу виконаної роботи. Зразок відзиву наукового керівника на випускну магістерську роботу наведено у додатку М.

Випускна магістерська робота, підписана автором, з письмовим відзивом наукового керівника подається на кафедру для реєстрації. При відповідності поданої роботи всім вимогам методичних вказівок кафедри до виконання магістерської роботи завідувач кафедри вирішує питання про попередній допуск студента до захисту.

Випускна магістерська робота, що допущена до захисту, направляється на рецензію. Рецензентами мають бути вчені, спеціалісти установ чи підприємств, які є фахівцями напряму, що досліджується в роботі. Зразок рецензії на випускну магістерську роботу наведено у додатку Н.

Для студентів, що навчаються без відриву від виробництва, рецензентом випускної магістерської роботи можуть виступати фахівці підприємства (установи), де студент працює. Як виняток, рецензентами можуть також бути викладачі інших вузів чи даного вузу, якщо вони не працюють на кафедрі, де підготовлена випускна магістерська робота.

Відповідальним за додержання цих вимог є керівник магістерської програми.

Відрецензовані роботи разом з усією документацією направляються на попередній захист, на якому присутні автор роботи та його науковий керівник. Враховуючи висновки наукового керівника та рецензента, завідувач кафедри - керівник магістерської програми перевіряє відповідність роботи встановленим вимогам і приймає остаточне рішення щодо представлення роботи до захисту в ДЕК, роблячи відповідний запис на титульній сторінці випускної магістерської роботи. Якщо випускна магістерська робота не відповідає вищевказаним вимогам, керівник магістерської програми може не допустити студента до захисту випускної магістерської роботи. Рішення керівника магістерської програми про недопущення магістерської роботи до захисту має бути затверджене на засіданні кафедри. Попередній захист відбувається, як правило, за тиждень до початку роботи ДЕК.

До захисту випускної магістерської роботи студенти зобов`язані підготувати коротку доповідь. Доповідь розраховується на 10-15 хвилин. На початку рекомендується коротко охарактеризувати актуальність теми, мету, завдання та об`єкт дослідження. Після цього доцільно перейти до викладення основного змісту роботи: вибрати 2-3 вузлових питання, які доповідають за такою схемою - сучасне становище (недоліки, виявлені в ході дослідження та аналізу), заходи, що пропонуються для усунення недоліків, вірогідна ефективність пропонованих рекомендацій. Під час доповіді слід використовувати ілюстративний роздатковий матеріал (таблиці, графіки), пояснюючи їх зміст членам комісії та присутнім на прилюдному захисті. Для цього можуть бути використані окремі папки-файли, які роздають кожному члену ДЕК, демонстрація за допомогою слайдоскопа, кодоскопа чи мультімедіа.

Після доповіді студенти відповідають на запитання членів комісії, а також всіх присутніх на захисті. Головуючий оголошує присутнім відзив наукового керівника та зміст рецензії. Потім надається слово студенту для відповіді на зауваження наукового керівника та рецензента.

Підсумки захисту та оцінки кваліфікаційних магістерських робіт оголошує голова Державної екзаменаційної комісії після їх обговорення на закритому засіданні комісії.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 80; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты