Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Схема опорного пункту танкового взводу




Придані танковому взводу механізовані підрозділи, зазвичай займають позиції попереду танків, або у проміжках між ними та на флангах взводу.

Проміжки між позиціями і опорними пунктами взводів прикриваються інженерними загородженнями. БМП і танки в опорному пункті взводу розташовуються по фронту і в глибину з інтервалом до 200 м.

Вогневі позиції для них вибираються з таким врахуванням умов місцевості, як на передніх, так і на зворотних схилах висот з таким розрахунком, щоб забезпечувалось:

- спостереження за противником і ведення вогню на граничну дальність прямою наводкою із гармат, кулеметів і ПТКР;

- взаємна вогнева підтримка та можливість вести зосереджений вогонь перед переднім краєм і на флангах опорного пункту;

- кругова оборона;

- приховане розташування вогневих засобів і маскування.

БТР займають вогневі позиції, як правило, в глибині опорного пункту так, щоб забезпечувалась можливість ведення вогню із кулеметів переважно в сторони флангів і в проміжки.

Придане механізованому взводу протитанкове відділення може розташовуватися на позиціях механізованих відділень, а гранатометне відділення – проміжках між ними або на фланзі опорного пункту взводу. Передбачається можливість маневру цих відділень в ході бою на найбільш небезпечний напрямок і для заняття кругової оборони.

В опорному пункті взводу і на його флангах можуть займати вогневі позиції протитанкові засоби і танки, які не підпорядковані командиру взводу.

Вогневі позиції повинні бути приховано розташовані та ретельно замасковані.

 

 

Інженерне обладнання місцевості, яку займає підрозділ, містить заходи щодо улаштування споруд:

- для ведення вогню – окопи та позиції;

- для захисту особового складу – відкриті та перекриті щілини, окопи, бліндажі, сховища, траншеї та ходи сполучення;

- для захисту транспортних машин – окопи, сховища та укриття.

Черговість інженерного обладнання встановлюється командиром взводу. Воно повинне починатися негайно одразу після прибуття підрозділу в призначений район або на позицію.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 172; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты